open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

221/4849/21

3/221/2630/2021

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2021 року м.Волноваха

Суддя Волноваського районного суду Донецької області Овчиннікова О.С., розглянувши справу про адміністративне правопорушення справи щодо притягнення

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, що мешкає по АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ,

до адміністративної відповідальності по ч.1 ст.204-2 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

19.07.2021 року о 12.00 год. в контрольному пункті в`їзду-виїзду «Новотроїцьке» було виявлено громадянина України, ОСОБА_1 , який порушила порядок виїзду на тимчасово окуповану території України, а саме, 09.11.2020 року о 13.00 год. в порушення вимог ч.1 ст.12 Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», пункту 3 Порядку в`їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій, затвердженого Постановою КМУ за № 815 від 17.09.2019 року, здійснив в`їзд на тимчасово окуповану територію (м.Новоазовськ Донецької області) з території Російської Федерації через пункт пропуску «Новоазовськ», а не через контрольні пункти в`їзду - виїзду, перелік яких затверджено наказом командування об`єднаних сил від 31.10.2020 р за № 861 «Про визначення контрольних пунктів в`їзду - виїзду та режиму їх функціонування», чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.204-2 КУпАП

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про причини неявки не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, вважаю провину ОСОБА_1 доведеною такими доказами.

Статтею 9 Закону України«Про державнийкордон України»визначено,що перетинання державного кордону України здійснюється на шляхах сполучення через державний кордон з додержанням встановленого порядку.

Відповідно вимог ч.1,3 ст.12 Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово купованих територіях у Донецькій та Луганській областях», вїзд осіб,переміщення товарівна тимчасовоокуповані територіїу Донецькійта Луганськійобластях івиїзд осіб,переміщення товарівз такихтериторій здійснюютьсячерез контрольніпункти в`їзду-виїзду. Порядок в`їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів із таких територій визначаються Кабінетом Міністрів України.

Пунктом 3 Порядку в`їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій, затвердженого Постановою КМУ за № 815 від 17.09.2019 року, встановлено, що вїзд/виїзд осіб, у тому числі транспортних засобів, за допомогою яких вони переміщуються, а також переміщення товарів на тимчасово окуповані території та з таких територій здійснюється виключно через визначені контрольні пункти в`їзду-виїзду відповідно до вимог цього Порядку.

Пунктом 4 Порядку встановлено, що кількість контрольних пунктів в`їзду-виїзду, місцезнаходження і межі їх режимних та сервісних зон (у тому числі об`єктів сервісного обслуговування), дорожні коридори визначаються та затверджуються відповідно допункту 9Положення про облаштування контрольних пунктів в`їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з них, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. № 1368. Відповідна інформація розміщується на офіційних веб-сайтах Міноборони, Адміністрації Держприкордонслужби, ДФС.

Пунктом 9 Положень про облаштування контрольних пунктів в`їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з них, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 р. № 13689 встановлено, що кількість контрольних пунктів в`їзду-виїзду, місцезнаходження та межі їх режимних і сервісних зон (у тому числі об`єктів сервісного обслуговування), дорожні коридори у Донецькій і Луганській областях визначаються рішенням Командувача об`єднаних сил за пропозиціями Донецької і Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій або військових адміністрацій (у разі їх утворення), погодженими з Мінреінтеграції.

Наказом командувача об`єднаних сил за № 861 від 31.10.2020 року затверджено перелікконтрольних пунктівв`їзду/виїздудля перетинаннялінії розмежуванняв межахДонецької таЛуганської областей, до якого не входить пункт пропуску «Новоазовськ».

У відповідності з ч.1 ст.204-2 КУпАП, до адміністративної відповідальності притягаються особи у разі порушення порядку в`їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

З протоколу про адміністративне правопорушення СхРУ № 278127 від 19.07.2021 встановлено, що 09.11.2020року о13.00год ОСОБА_1 здійснив перетин кордону з тимчасово окупованої території у напрямку Росії в пункті в`їзду виїзду, що не передбачений переліком контрольних пунктів в`їзду/виїзду для перетинання лінії розмежування в межах Донецької та Луганської областей, встановлених наказом командувача об`єднаних сил за № 861 від 31.10.2020 року, що підтверджується його письмовими поясненнями, що містяться у матеріалах справи, рапортом старшого техніка відділення логістики впс «Новотроїцьке».

Згідно зіст.13КУпАП, до осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративні правопорушення, застосовуються заходи впливу, передбаченіст.24-1цього Кодексу.

За вимогамист.24-1КУпАП,за вчиненняадміністративних правопорушеньдо неповнолітніху віцівід шістнадцятидо вісімнадцятироків можутьбути застосованітакі заходивпливу: 1)зобов`язанняпублічно абов іншійформі попроситивибачення употерпілого; 2)попередження; 3)догана абосувора догана; 4) передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх замінюють, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання.

Стаття 23КУпАП,що визначаємету адміністративного стягнення,вказує,що адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, неповнолітній вік особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, вважаю достатнім, з метою виховання його в дусі додержання законів України, а також запобігання нових правопорушень, застосування до ОСОБА_1 заходу впливу у вигляді попередження.

Керуючись ст.ст.13, 24-1, 204-2 ч.1, 280-284 КУпАП,

П О С Т А Н О В И В :

Визнати ОСОБА_1 винуватим у скоєні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204-2 КУпАП та застосувати до нього захід впливу у вигляді попередження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційний суд Донецької області через Волноваський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя О.С.Овчиннікова

Джерело: ЄДРСР 98932283
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку