open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 1-в/760/243/21

Справа №760/15019/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 серпня 2021 року Солом`янський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

засудженого - ОСОБА_4 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Києві клопотаннястаршого інспектораСолом`янського районноговідділу філіїДУ «Центрпробації» ум.Києві таКиївській областіпро звільненнявід призначеногопокарання післязакінчення іспитовогостроку засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Шахтарськ, Донецької області, громадянина України, працюючого слюсарем в ПрАТ «Кузьня на Рибальському», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , засудженого:

вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 10.12.2018 року за ч.1 ст.259 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки та покладено обов`язки, передбачені ст.76 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

старший інспектор Солом`янського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у м. Києві та Київській області направив до суду клопотання про звільнення засудженого ОСОБА_4 від призначеного покарання після закінчення іспитового строку.

Так, 22.08.2019 на адресу кримінально - виконавчої інспекції Солом`янського районну м. Києва надійшов вирок суду відносно ОСОБА_4 та був прийнятий до виконання. У зв`язку з тим, що за адресою вказаною у вироку суду засуджений не проживав та місце його перебування було нам не відомо, відділом пробації у період з 03.09.2019 по 07.10.2019 проводилися заходи направлені на виявлення засудженої особи, місцезнаходження якої не відомо.

В подальшому, на адресу Солом`янського УП ГУ НП у м. Києві було скеровано подання про передачу матеріалів для проведення подальших розшукових заходів, відповідно до ч.1 ст.164 КВК України та розділу Х наказу №272/5 від 29.01.2019 «Про затвердження Порядку здійснення нагляду та проведення соціально - виховної роботи із засудженими до покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, однак ОРС тривалий час заведено не було.

Згідно вимоги УІАП ГУНП у м. Києві ОРС відносно ОСОБА_4 було заведено 22.01.2021 року за №09-140.

Іспитовий строк гр. ОСОБА_4 закінчився 10.12.2020 року.

11.05.2021 засуджений ОСОБА_4 з`явився до органу пробації.

Протягом іспитового строку ОСОБА_4 затримувався працівниками поліції за ч.1 ст.178 КУпАП та був притягнутий до адміністративної відповідальності. Нових злочинів під час іспитового строку не вчиняв.

Представник органу пробації просить звільнити від призначеного покарання після закінчення іспитового строку засудженого ОСОБА_4 , оскільки 10.12.2020 іспитовий строк відносно нього закінчився.

Від представника органу пробації надійшла заява про розгляд справи без їх участі, клопотання просили задовольнити.

Прокурор та засуджений ОСОБА_4 в судовому засіданні не заперечували щодо задоволення клопотання.

Суд, дослідивши матеріали клопотання та особової справи засудженого, прийшов до наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 165 Кримінально-виконавчого кодексу України, іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду.

Відповідно до ч.3 ст.75КК України у випадках, передбачених частинами першою, другою цієї статті, суд ухвалює звільнити засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки. Тривалість іспитового строку та обов`язки, які покладаються на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням, визначаються судом.

Відповідно до ч.1 та ч.2 ст.78КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання. Якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

ОСОБА_4 засуджений вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 10.12.2018 року за ч.1 ст.259 КК України до 3 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки та покладено обов`язки, передбачені ст.76 КК України.

11.05.2021 засуджений ОСОБА_4 з`явився до органу пробації.

Засуджений ОСОБА_4 під час іспитового строку один раз притягувався до адміністративної відповідальності, та в подальшому нових злочинів під час іспитового строку не вчиняв.

Іспитовий строк закінчився 10.12.2020 року.

Тому суд вважає необхідним звільнити ОСОБА_4 від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку, встановленого вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 10.12.2018 року.

Керуючись ст. 78 КК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

клопотання про звільнення від призначеного покарання після закінчення іспитового строку відносно ОСОБА_4 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від покарання, призначеного вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 10.12.2018 року.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98928370
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку