open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 591/2900/21

Провадження № 2-о/591/111/21

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 серпня 2021 року Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого - судді Сидоренко А.П.,

з участю секретаря судового засідання Чмуневич М.О.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Суми цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа: Сумський національний аграрний університет про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, -

в с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, свої вимоги мотивує тим, що відповідно до Наказу ректора Сумського сільськогосподарського інституту № 388-уч від 01 липня 1993 року вона закінчила зазначений інститут за спеціальністю «Ветеринарна медицина», а 02 липня 1993 року їй був виданий диплом серії НОМЕР_1 з присвоєнням кваліфікації лікаря ветеринарної медицини.

Однак, у зв`язку з тим, що на момент видачі диплома прізвище заявниці в паспорті громадянина колишнього СРСР було записано неправильно (замість Перекрестова було записано Перекрьостова) за цим прізвищем було виписано і диплом.

У 2012 році заявниця вирішила виправити вищевказану помилку в написанні свого прізвища в паспорті і на даний час у неї інший паспорт серії НОМЕР_2 виданий мені 09 липня 2012 року з правильним прізвищем Перекрестова.

Разом з тим, в дипломі про закінчення Сумського сільськогосподарського інституту у неї залишилось неправильно записане її прізвище - ОСОБА_2 , що унеможливлює використання диплому як правовстановлюючого документу, що посвідчує її вищу освіту та кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини та дає право на роботу за вказаною спеціальністю .

Сумський сільськогосподарський інститут Постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 Наказом Міністерства сільського господарства і продовольства України № 219 від 21 липня 1997року був ліквідований і на його базі був створений Сумський державний аграрний університет, а Указом Президента України від 07 серпня 2001 року за №591/2001, йому було надано статус «Національного». Таким чином Сумський національний аграрний університет є правонаступником Сумського сільськогосподарського інституту.

При зверненні заявниці до адміністрації вказаного університету щодо видачі їй нового диплому з правильно написаним прізвищем, або видачі іншого документу про належність заявниці диплому лікаря ветеринарної медицини з прізвищем ОСОБА_2 , було надано роз`яснення, що видати новий диплом немає ніяких законних підстав, а належність саме заявниці диплома з вказаним прізвищем, який був виданий Сумським сільськогосподарським інститутом, можна встановити тільки на підставі відповідного рішення суду.

Посилаючись на вказані обставини, просить встановити факт того, що диплом серії НОМЕР_1 виданий ОСОБА_2 02 липня 1993 року, відповідно до Наказу ректора Сумського сільськогосподарського інституту № 388-уч від 01 липня 1993 року з присвоєнням їй кваліфікації лікаря ветеринарної медицини, належить ОСОБА_1 .

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 14 травня 2021 року відкрито провадження по зазначеній справі, призначено справу до розгляду на 10 серпня 2021 року о 13 год. 00 хв.

В судове засідання учасники справи не з`явилися, про час і місце судового розгляду повідомлені належним чином, від заявниці надійшла заява про розгляд справи без її участі, заяву підтримує в повному обсязі, від представника заінтересованої особи надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, не заперечує проти задоволення заяви.

В зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, не здійснювалось.

Дослідивши надані суду документи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, відповідно до копії паспорта серії НОМЕР_2 , виданого Зарічним РВ СМУ УМВС України в Сумській області 09 липня 2012 року на ім`я ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , вбачається, що прізвище заявниці зазначено « ОСОБА_3 » (а.с.2).

02 липня 1993 року на ім`я ОСОБА_2 видано диплом про те, що вона в 1988 році вступила до Сумського філіалу Харківського сільськогосподарського інституту ім. В.В. Докучаєва та в 1993 році закінчила повний курс Сумського сільськогосподарського інституту за спеціальністю ветеринарна медицина (а.с. 5).

Згідно довідки Сумського національного аграрного університету від 07 червня 2017 року № 1575 згідно з наказом від 27 лютого 1990 року за № 24 Державної комісії ради Міністрів СРСР з продовольства і закупівель та розпорядженням Ради Міністрів СРСР від 01 лютого 1990 року за № 151 Сумський філіал ХСГІ ім. Докучаєва ліквідований, на базі філіалу створений Сумський сільськогосподарський інститут. Постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 1997 року за № 744 та наказом Міністерства сільського господарства і продовольства України від 21 липня 1997 року за № 219 Сумський сільськогосподарський інститут ліквідований, на базі інституту створений Сумський державний аграрний університет. Указом Президента України від 07 серпня 2001 року за № 591/2001 Сумському державному аграрному університету надано статус «Національного» (а.с. 7).

З довідки Сумського національного аграрного університету від 07 червня 2017 року № 1575 виданій ОСОБА_1 , вбачається, що відповідно до наказу від 02 серпня 1981 року за № 482-уч ОСОБА_2 була зарахована студенткою 1 курсу денної форми навчання до Сумського філіалу Харківського сільськогосподарського інституту на спеціальність «Ветеринарна медицина» з 01 вересня 1991 року.

Відповідно до наказу від 01 липня 1993 року за № 388-уч ОСОБА_2 закінчила Сумський сільськогосподарський інститут за вищевказаною спеціальністю. 02 липня 1993 року їй був виданий диплом НОМЕР_1 з присвоєнням кваліфікації лікаря ветеринарної медицини (а.с. 6).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Дослідивши всі матеріали справи, суд приходить до висновку, що диплом серії НОМЕР_1 виданий ОСОБА_2 02 липня 1993 року, відповідно до Наказу ректора Сумського сільськогосподарського інституту № 388-уч від 01 липня 1993 року з присвоєнням їй кваліфікації лікаря ветеринарної медицини, належить в дійсності належить заявниці.

Керуючись ст.ст. 89, 247, 258-259, 264-265, 293-294, 315 ЦПК України, суд,

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документа задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , правовстановлюючого документу, а саме диплому серії НОМЕР_1 , виданого на ім`я ОСОБА_2 02 липня 1993 року, відповідно до Наказу ректора Сумського сільськогосподарського інституту № 388-уч від 01 липня 1993 року з присвоєнням їй кваліфікації лікаря ветеринарної медицини.

Рішення суду може бути оскаржене безпосередньо до Сумського апеляційного суду Сумської області шляхом подачі в тридцятиденний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги. В разі проголошення вступної та резолютивної частини або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, в той же строк з дня складання повного судового рішення.

До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Зарічний районний суд м. Суми.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_3 .

Заінтересована особа: Сумський національний аграрний університет, місцезнаходження: м. Суми, вул. Г.Кондратьєва, 160, код ЄДРПОУ 04718013.

Суддя А.П. Сидоренко

Джерело: ЄДРСР 98874956
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку