open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №: 398/5247/15-ц

провадження №: 6/398/125/21

УХВАЛА

Іменем України

"02" серпня 2021 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді Орловського В.В.,

за участю секретаря судового засідання Борозни Л.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Олександрії справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Олександрійська міська рада, Благодійний центр «Джерело життя», ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження,

встановив:

24.05.2021 року до суду надійшла заява, в якій заявник просить змінити стягувача по справі, а саме замість Благодійного Центру соціальної допомоги та реабілітації «Джерело життя», зазначити стягувачем по справі ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування заяви зазначає, що 15 липня 2016 року Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області розглянув справу про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів. 22 травня 2017 року Олександрійським міськрайонним судом було видано виконавчий лист. Рішенням Виконавчого комітету №330 від 02 червня 2016 року, було вирішено передати на виховання та спільне проживання до прийомної сім`ї, яка створена на базі приватного будинку громадян ОСОБА_3 та ОСОБА_1 , малолітніх дітей ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Заявник у судове засідання не з`явилася, подала заяву про розгляд справи у її відсутність, зазначила, що вимоги заяви підтримує.

Заінтересована особа Олександрійська міська рада як орган опіки і піклування про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, свого представника не направили, будь-яких заяв чи клопотань до суду не надходило.

Заінтересована особа Благодійний центр «Джерело життя», про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, свого представника не направили, будь-яких заяв чи клопотань до суду не надходило.

Заінтересована особа ОСОБА_2 про дату, час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином, будь-яких заяв чи клопотань не подала, причина неявки не відома.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Суд, дослідивши матеріали справи та надані докази, дійшов таких висновків.

Рішенням Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 15 липня 2016 року позбавлено ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , батьківських прав відносно малолітніх дітей: доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . Стягнуто з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м. Олександрії, на користь Благодійного Центру соціальної допомоги та реабілітації «Джерело життя» з притулковими групами для дітей, які залишили без батьківської опіки, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , аліменти на утримання неповнолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в розмірі 1/3 частини заробітку (доходу), але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на кожного, щомісячно, починаючи з 30 жовтня 2015 року і до повноліття ОСОБА_4 , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_5 . Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто не звернеться до суду з позовом про визначення розміру аліментів на іншу дитину, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття. Рішення суду набрало законної сили 04.10.2016 року.

22 травня 2017 року на виконання вказаного рішення, судом було видано виконавчий лист.

Рішенням Виконавчого комітету Олександрійської міської ради від 02 червня 2016 року № 330, передано на виховання та спільне проживання до прийомної сім`ї, яка створена на базі приватного будинку громадян ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_6 та ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , малолітніх ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_9 .

Згідно ч. 2 ст. 247 СК України встановлення опіки та піклування не припиняє права дитини на отримання пенсії, аліментів, відшкодування шкоди у зв`язку з втратою годувальника та інших соціальних виплат, призначених дитині відповідно до законів України, а також права власності дитини на ці виплати.

Відповідно до ч. 2, 4 ст. 256-2 СК України прийомні батьки несуть обов`язки по вихованню та розвитку дітей, передбачені статтею 150 цього Кодексу. Прийомні батьки є законними представниками прийомних дітей і діють без спеціальних на те повноважень як опікуни або піклувальники.

Відповідно до ч. 4 ст. 256-3 СК України за прийомними дітьми зберігається право на аліменти, пенсію, інші соціальні виплати, а також на відшкодування шкоди у зв`язку з втратою годувальника, які вони мали до влаштування до прийомної сім`ї.

Відповідно до п. 11 Постанови КМУ від 26 квітня 2002 р. № 565 про затвердження положення про прийомну сім`ю, За прийомними дітьми зберігаються раніше призначені аліменти, пенсія, інші види державної допомоги. Суми коштів, що належать прийомним дітям як пенсія, аліменти, інші види державної допомоги, переходять у розпорядження прийомних батьків і витрачаються ними на утримання прийомних дітей.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України «Про виконавче провадження» примусове виконання рішень здійснюється на підставі виконавчих документів, визначених цим Законом.

Пунктом 7 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про виконавче провадження», відповідно до цього Закону підлягають виконанню державною виконавчою службою, зокрема, такі виконавчі документи як рішення інших державних органів, які за законом визнані виконавчими документами.

Відповідно до п. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до положень ч. 1, 2 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги те, що заявником надано докази того, що по даному зобов`язанню відбулась заміна стягувача, оскільки дітей, матір яких позбавлена батьківських прав, влапштовано у прийомну сім`ю, суд приходить до висновку, що стягувача має бути замінено на нового.

Враховуючи викладене, заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 353, 442 ПК України, суд

постановив :

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме стягувача Благодійний Центр соціальної допомоги та реабілітації «Джерело життя», на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в межах виконання виконавчого листа по справі № 398/5247/15-ц (провадження № 2/398/578/16) виданого Олександрійським міськрайонний судом Кіровоградської області 22.05.2017 року про стягнення з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м. Олександрії, аліментів на утримання неповнолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в розмірі 1/3 частини заробітку (доходу), але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку на кожного, щомісячно, починаючи з 30 жовтня 2015 року і до повноліття ОСОБА_4 , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_5 . Якщо після досягнення повноліття найстаршою дитиною ніхто не звернеться до суду з позовом про визначення розміру аліментів на іншу дитину, аліменти стягуються за вирахуванням тієї рівної частки, що припадала на дитину, яка досягла повноліття.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, або в разі пропуску строку на апеляційне оскарження з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя Орловський В.В.

Джерело: ЄДРСР 98734304
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку