open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 639/5204/21

Провадження № 2/639/2087/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 липня 2021 року Жовтневий районний суд м. Харкова в складі головуючого судді Рубіжного С.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного підприємства Фірма «Мрія-94» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

28 липня 2021 року до Жовтневого районного суду м. Харкова надійшла позовна заява від ОСОБА_1 до Приватного підприємства Фірма «Мрія-94» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

В своїй позовній заяві позивач просить суд:

- скасувати наказ №62 від 22.06.2021, яким його звільнено з посади начальника охорони цеху № 2 ПП Фірма «мрія-94» та поновити його на посаді.

- стягнути з відповідача на його користь середній заробіток на час вимушеного прогулу.

Суд, дослідивши матеріали позовної заяви, вважає її такою, що підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Але, в порушення ч.4ст.177 ЦПК Українидо позовної заяви не додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі щодо вимог про стягнення середнього заробітку на час вимушеного прогулу.

При цьому суд враховує, що згідно п.1 ч.1ст.5 Закону України «Про судовий збір»від сплати судового збору під час розгляду справив усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні за своєю правовою природою не є основною чи додатковою заробітною платою, а тому позови про його стягнення оплачується судовим збором (ВС/ВП № 910/4518/16 від 30.01.2019)

Таким чином, позивач не звільнений від сплати судового збору за вимогою про стягнення середнього заробітку на час вимушеного прогулу, так як середній заробіток (ст.117 КЗпП України) є відповідальністю за затримку розрахунку при звільненні.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст.4Закону України«Про судовийзбір» за подання до суду заяви, позовної заявимайнового характеру,яка подана: фізичною особою або фізичною особою підприємцем, справляється судовий збір у розмірі: 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

В зв`язку з викладеним, позивачу необхідно сплатити судовий збір за вимогу простягнення середньогозаробітку начас вимушеногопрогулу урозмірі 908грн.00коп.із зазначенням необхідних реквізитів, а саме: одержувач коштів ГУК Харків обл./м.Харків/Новобаварський; код отримувача (ЄДРПО) 37874947; банк отримувача Казначейство України (ЕАП); рахунок отримувача: UA808999980313141206000020658; код класифікації доходів бюджету: 22030101; призначення платежу: Судовий збір, за заявою «П.І.Б.», Жовтневий районний суд м. Харкова, та надати суду докази його сплати.

Згідно ст. 185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовна заява ОСОБА_1 до Приватного підприємства Фірма «Мрія-94» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст.ст.177,185 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного підприємства Фірма «Мрія-94» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу залишити без руху.

Надати строк для усунення вказаних недоліків, протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання ухвали у встановлений строк, заява буде йому повернута.

Відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в частині стягнення судових витрат в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду через Жовтневий районний суд м. Харкова шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня складання повного тексту ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 02 серпня 2021 року.

Суддя С.О. Рубіжний

Джерело: ЄДРСР 98727985
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку