open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/51834/19-п

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 січня 2021 року суддя Печерського районного суду м. Києва Шапутько С. В., розглянувши матеріали, що надійшли з Національного агентства з питань запобігання корупції, про притягнення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, керівника політичної партії «Соціалісти» (м. Київ, вул. Банкова, 3, оф. 51А, 01024), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , до адміністративної відповідальності, передбаченої

- ст. 212-21 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

24.04.2019 до Національного агентства з питань запобігання корупції політичною партією «Соціалісти» подано Звіт про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру за I квартал 2019 року за підписом керівника партії ОСОБА_1 .

За результатами аналізу вищевказаного звіту були встановлені наступні порушення:

До звітів Дніпропетровської обласної організації політичної партії «Соціалісти», Київської обласної організації політичної партії «Соціалісти», Кіровоградської обласної організації політичної партії «Соціалісти», Одеської обласної організації політичної партії «Соціалісти», Рівненської обласної організації політичної партії «Соціалісти», Харківської обласної організації політичної партії «Соціалісти», Хмельницької обласної організації політичної партії «Соціалісти», Черкаської обласної організації політичної партії «Соціалісти», Київської міської організації політичної партії «Соціалісти» не додано висновки про визначення розміру (суми) внеску у формі, робіт, товарів або послуг, що є порушенням ч. 5 ст. 15, ч. 12 ст. 17 Закону України про запобігання корупції, пп. 2 п. 10 розділу II Положення про порядок подання Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру.

Відповідальність за вказане правопорушення, передбачене ст. 212-21 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

В судове засідання особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, ОСОБА_1 , повідомлений про місце, дату та час розгляду справи судом шляхом направлення повісток, неодноразово не з`явився, причин неявки не повідомив, будь-яких заяв по суті розгляду справи на адресу суду не направив.

З урахуванням строків розгляду справ про адміністративні правопорушення, визначених ст. 277 КУпАП, належного повідомлення особи, відносно якої складено протокол про адміністративне правопорушення, про місце, дату та час його розгляду, неповідомлення цією особою суд про причини неявки, суддя вважає можливим завершити розгляд справи у відсутність ОСОБА_1 .

Суддя, дослідивши протокол про адміністративне правопорушення від 12.09.2019 № 50-25/973та додані до нього матеріали приходить до наступних висновків.

Вина ОСОБА_1 підтверджується доказам, долученими до протоколу, а саме даними, які містяться в Звіті політичної партії «Соціалісти» про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру за І квартал 2019 року, Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Селянська партія України, копії звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру політичної партії «Соціалісти», Акті про проведення аналізу Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру політичної партії «Соціалісти» за I квартал 2019 року, висновку про результати аналізу Звіту про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру №175 від 14.06.2019.

Дії ОСОБА_1 підлягають кваліфікації за ст. 212-21 КУпАП, як порушення встановленого порядку подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов`язання фінансового характеру.

Поряд із тим, пунктом 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП імперативно встановлено, що провадження по справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за обставин закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 цього Кодексу.

Згідно ч. 4 ст. 38 КУпАП, адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов`язаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 212-15, 212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом шести місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Згідно фактичних обставин справи, викладених в протоколі про адміністративне правопорушення, події, які стали підставою для складання протоколу, були виявлені 14.06.2019, про що зазначено в самому протоколі.

Таким чином, на день розгляду справи в суді сплинули строки накладення адміністративного стягнення, передбачені ст. 38 КУпАП, у зв`язку з чим провадження по справі слід закрити на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 38, 212-21, 247, 276-280, 283-287 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В:

Провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ст. 212-21 КУпАП - закрити у зв`язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Печерський районний суд м. Києва особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом 10 днів з дня її винесення.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги.

Суддя С.В. Шапутько

Джерело: ЄДРСР 98532406
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку