open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про продовження строку, залучення учасника справи,

витребування доказів та відкладення засідання

м. Київ

20.07.2021Справа № 910/9408/21

Господарський суд міста Києва у складі судді Курдельчука І.Д., за участю секретаря судового засідання Росущан К.О., розглядаючи у відкритому підготовчому засіданні матеріали справи № 910/9408/21

за позовом Департаменту комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (код 19020407; 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 10)

до Українського гідрометеорологічного центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій (код 25836018; 01601, м. Київ -30, вул. Золотоворітська, буд.6, корп. В)

третя особа Комунальне підприємство «Київжитлоспецексплуатація» (код 03366500; 01001, м. Київ, вул. Володимирська, 51-А).

про усунення перешкоди в користуванні майном шляхом виселення

за участю представників:

позивача, Безсмертна С.І., довіреність № 062/02/07-97 від 11.01.21, ;

відповідача, не з`явились, , ;

третьої особи, Ковальчук В.М., довіреність № 062/15/1/03-26 від 05.01.21, ;

ВСТАНОВИВ

В провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа за позовом Департаменту комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про усунення перешкоди в користуванні майном шляхом виселення з приміщення по вул. Золотоворітська, 6, корпус В (м.Київ), загальною площею 2 269,50 кв.м. Українського гідрометеорологічного центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій (код 25836018; 01601, м. Київ -30, вул. Золотоворітська, буд.6, корп. В) за участі балансоутримувача - Комунальне підприємство «Київжитлоспецексплуатація» .

Позов обґрунтовується відсутністю договору оренди укладеного у встановленому законом порядку.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.06.2021 відкрито провадження у справі , залучено третю особу- балансоутримувача - Комунальне підприємство «Київжитлоспецексплуатація», учасникам справи встановлено строк та визначено порядок подання заяв по суті та з процесуальних питань.

Відповідачем заявлено клопотання про залучення до участі у справі Державної служби з надзвичайних ситуацій, як органу державної влади до сфери управління якого віднесено відповідача.

Державною службою з надзвичайних ситуацій, як від органу державної влади до сфери управління якого віднесено відповідача подано заяву про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

В засіданні з`явились позивач та балансоутримувач не заперечували проти залучення ДСНС.

Позивачем подано пояснення які за своїм змістом є заявою по суті спору.

Враховуючи невиконання вимог ували суду про відкриття провадження у справі щодо надання доказів надсилання всіх заяв у справі іншим учасникам суд постановив ухвалу про залишення заяви по суті (вх01-37/51410/21) Пояснення б/н б/д без руху.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Гідрометеорологічна служба в Україні бере свій організаційний початок з 1921 року. При цьому Україна з 1948 року є членом Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) - спеціалізованої установи ООН. Діяльність ВМО і зобов`язання країн-членів визначаються Конвенцією ВМО, яка підписана Україною і відповідно до якої Україна несе відповідальність за її виконання перед міжнародним співтовариством, у т. ч. стосовно обміну гідрометеорологічною інформацією відповідної якості.

Національну гідрометеорологічну службу як систему державних органів, підприємств, установ та організацій, що забезпечують гідрометеорологічну діяльність, фактично складають Український гідрометеорологічний центр ДСНС та підпорядковані йому гідрометеорологічні організації.

До завдань ДСНС в частині сталого розвитку УкрГМЦ віднесено прискорення вирішення питань, які створюють ризики для стабільного функціонування гідрометеорологічних організацій, зокрема оформлення речових прав на нерухоме майно, яке перебуває у їх віданні.

Відповідно до Бюджетного кодексу виконання бюджетної програми за "Гідрометеорологічна діяльність" покладено на відповідального виконавця бюджетної програми - Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

Як вбачається з відкритих джерел у зв`язку з бюджетним недофінансуванням програми "Гідрометеорологічна діяльність" такі видатки перекладаються на власні надходження гідрометеорологічних організацій.

Суд враховує положення про ДСНС (38516849), про Українського гідрометеорологічного центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій (код 25836018) порядок фінансування останнього дійшов висновку про необхідність залученні до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Державну служба України з надзвичайних ситуацій (38516849 вул.Олеся Гончара, 55, Київ, 02000)

Враховуючи викладене та керуючись статтями 12, 30, 50, 176, 234 та 235 ГПК України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк підготовчого провадження та відкласти підготовче засідання на 07.09.21 о 14:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 1 .

2.1 Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Державну служба України з надзвичайних ситуацій (38516849 вул.Олеся Гончара, 55, Київ, 02000)

3. Залишити заяву Позивача по суті (вх01-37/51410/21) Пояснення б/н б/д без руху.

4. Встановити учасникам справи строк в один день з дня вручення ухвали для надсилання заяв про суті справи та з процесуальних питань на адресу залучених третіх осіб.

4.1 Встановити залученій третій особі строк у п`ять днів з дня вручення ухвали для надання суду письмових пояснень щодо заявленого предмету спору з документальним підтвердженням викладених обставин, копії яких надіслати учасникам справи.

4.2 Встановити учасникам справи строк десять робочих днів для надання доказів вжиття заходів на виконання приписів ст. 8 Закону України від 18.02.1999 № 443-XIV "Про гідрометеорологічну діяльність".

5. Звернути увагу учасників справи на те, що:

- заяви по суті справи та з процесуальних питань необхідно подавати не пізніше ніж за п`ять днів до засідання тільки в письмовій формі у визначені даною ухвалою та Господарського процесуального кодексу України строки з доказами надсилання/вручення іншим учасникам справи;

- документи та додаткові докази, які подаються суду чи витребовуються ухвалою суду для залучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов`язковим описом додатків не пізніше ніж за два дні до засідання, необхідно подати до канцелярії Господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44, корпус А.

Відповідно до ч. 4 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Ухвала набрала законної сили 20.07.2021 та може бути оскаржена.

Суддя І.Д.Курдельчук

Джерело: ЄДРСР 98512209
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку