open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

13.07.2021

Справа № 522/1934/20

Провадження № 1-кп/522/1098/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2021 року м. Одеса

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

Головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020161500000164від 24січня 2020рокувідносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки міста Одеса, документів що підтверджують громадянство не маючої, не одруженої, без освіти, не працюючої, яка має неповнолітню дитину 2015 року народження, на території міста Одеса постійного місця мешкання не маючої, раніше судимої,

обвинуваченої у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 КК України,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_4 ,

обвинуваченої - ОСОБА_3 ,

ВСТАНОВИВ:

До Приморського районного суду м. Одеси надійшов вищевказаний обвинувальний акт.

Обвинувачена ОСОБА_3 в судовому засіданні звернулася з клопотанням про залучення захисника за рахунок держави для отримання правової допомоги та здійснення її захисту від обвинувачення, мотивуючи відмовою від іншого захисника Броднікової та неможливістю самостійнозалучитизахисника в зв`язку з відсутністю коштів.

Прокурор не заперечував щодо задоволення клопотання обвинуваченої та залучення захисника за рахунок держави.

Вислухавши думки сторін, дослідивши наявні в розпорядженні суду матеріали кримінального провадження, суд дійшов наступного висновку.

Згідно зіст. 49 КПК Українислідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо: відповідно до вимогстатті 52 цього Кодексуучасть захисника є обов`язковою, а підозрюваний, обвинувачений не залучив захисника; підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи з інших об`єктивних причин не може йогозалучитисамостійно; слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд вирішить, що обставини кримінального провадження вимагають участі захисника, а підозрюваний, обвинувачений не залучив його.

Захисник може бути залучений слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом в інших випадках, передбачених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.

У випадках, передбачених частиною першою цієї статті, слідчий, прокурор виносить постанову, а слідчий суддя та суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні.

Постанова (ухвала) про доручення призначити адвоката негайно направляється відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, і є обов`язковою для негайного виконання. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання постанови (ухвали) про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Таким чином, суд дійшов висновку, що існують підстави, передбачені п. 2 ч. 1ст. 49 КПК Україниз метою забезпечення права на захист обвинуваченої ОСОБА_3 ,залучитизахисника.

Керуючись ст. ст. 47, 49, 372 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Доручити центру безоплатної вторинної правової допомоги Одеської областізалучитизахисника в інтересах обвинуваченої ОСОБА_3 .

Зобов`язати Директора центру безоплатної вторинної правової допомоги Одеської області забезпечити належну явку захисника в судове засідання, яке відбудеться о 11 год. 45 хв. 03 вересня 2021 року в приміщенні Приморського районного суду м. Одеси (м. Одеса, вул. Балківська, 33), зал судових засідань № 130.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 98495823
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку