open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 191/2008/21

Провадження № 1-в/191/495/21

У Х В А Л А

іменем України

19 липня 2021 року м. Синельникове

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Синельникове Дніпропетровської області подання начальника державної установи «Синельниківська виправна колонія №94» ОСОБА_3 про встановлення адміністративного нагляду на підставі Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» за ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженим 17.01.2019 року Ленінським районним судом м. Дніпропетровська за 2. ст. 309, ч.2 ст. 311, ч. 1 ст. 70, ст. 71 , КК України до 3 років 2 місяців позбавлення волі. Початок строку відбування покарання визначено з 24.05.2018 року, кінець строку 23.07.2021 року.

ВСТАНОВИВ:

01.07.2021 року начальник ДУ «СВК №94» ОСОБА_3 звернувся до суду з поданням про встановлення адміністративного нагляду у відношенні ОСОБА_4 , в якому посилається на те, що останній відбуває покарання в Синельниківській ВК №94 з 13.06.2018 року. За час відбування покарання характеризується негативно. Відносили в колективі будує з різною категорією засуджених, авторитетом серед них не користується, адекватно реагує на критику відносно своєї поведінки. За характером спокійний, врівноважений. Дотримується правомірних та ввічливих взаємовідносин з персоналом установи з метою отримати поблажливість. Намагається утримувати у чистоті та порядку своє спальне місце та приліжкову тумбочку, не завжди має охайний зовнішній вигляд. Безвідповідально ставиться до виконання робіт ії благоустрою установи. Засуджений перебуває на профілактичному обліку. Провину та суспільну небезпеку в скоєному злочині усвідомлює, але не розкаюється. За час відбування покарання в місцях позбавлення волі не має заохочень, але має 22 (двадцять два) стягнення. Звільняючись із місць позбавлення волі, ОСОБА_4 , будучи засудженим за злочин, який стосується незаконного обігу наркотичних засобів, потребує встановлення адміністративного наглядузгідно з ч.1 ст. 5 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, які звільняються із місць позбавлення волі», а тому просить суд встановити наступні обмеження: - заборонити вихід з місця помешкання з 22:00 до 06:00 годин; - заборонити відвідувати місця продажу спиртних напої на розлив; - заборонити виїзд за межі району без дозволу ВП;- з`являтися до органу Національної поліції (відділу поліції) для реєстрації 4 рази на місяць.

Представник адміністрації СВК №94 в судове засідання не з`явився, але до його початку надав заяву про розгляд справи у їх відсутності.

Засуджений ОСОБА_4 в судове засідання не був доставлений, але до його початку надав заяву про розгляд справи у його відсутності, зазначивши також, що не має потреби в послугах захисника.

Відповідно до ч. 4 ст. 539 КПК України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання, не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Суд, дослідивши матеріали даної справи та оцінивши їх у сукупності, з урахуванням думки прокурора, вважає що дане клопотання є обґрунтованим і підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Статтею 2 ЗУ «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі»від 01.12.1994 р. передбачено, що адміністративний нагляд встановлюється з метою запобігання вчиненню злочинів окремими особами, звільненими з місць позбавлення волі, і здійснення виховного впливу на них.

Відповідно до п. «г»ст.3 вказаного Закону, адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за один із злочинів, пов`язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Частиною 1 п.1 ст.5 також передбачено, що адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб, зазначених у пунктах "б" і "г" статті 3 цього Закону, - в судовому засіданні одноособово суддею районного, районного у місті, міського та міськрайонного суду за місцезнаходженнямустанови виконання покарань за поданням начальника установи виконання покарань. Адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статтею 5 цього Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості (ч.1 ст.6 Закону).

Відповідно до п. «а» ч. 1 ст. 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» визначено, що до осіб, щодо яких встановлено адміністративний нагляд, за постановою суду можуть бути застосовані частково або у повному обсязі обмеження щодо заборона виходу з будинку (квартири) у визначений час, який не може перевищувати восьми годин на добу.

Вироком Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 17.01.2019 року засуджено за ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 311, ч. 1 ст. 70, ст. 71 КК України до 3 років 2 місяців позбавлення волі. Початок строку відбування покарання визначено рахувати з 24.05.2018 року, кінець строку 23.07.2021 року. З довідки про заохочення і стягнення відносно засудженого ОСОБА_4 , вбачається, що останній має 22 стягнення, заохочень не має. Враховуючи зазначене, а також те, що ОСОБА_4 відбуває покарання за злочин, пов`язаний з незаконним обігом наркотичних речовин, суд вважає за доцільне встановити за ним адміністративний нагляд терміном на 1 рік, початок якого визначається з дня оголошення особі постанови судді про встановлення адміністративного нагляду.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.537,539 КПК України, ст. 2,п. «г» ст. 3, ст.6ЗУ «Проадміністративний наглядза особами,звільненими змісць позбавленняволі», суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Державної установи «Синельниківська виправна колонія №94» про встановлення адміністративного нагляду на підставі Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» за ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , задовольнити.

Встановити адміністративний нагляд за ОСОБА_4 на 1 (один) рік, який рахувати з моменту його оголошення.

Встановити ОСОБА_4 обмеження:

1) заборонити вихід з місця проживання з 22:00 до 06:00 годин;

2) заборонити виїзд за межі району без дозволу органу Національної поліції;

3) заборонити відвідувати місця продажу спиртних напої на розлив;

4) з`являтися в органи Національної поліції для реєстрації 4 рази на місяць.

Копію ухвали направити начальнику Синельниківської виправної колонії № 94, засудженому ОСОБА_4 , для відома.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду через Синельниківський міськрайонний суду протягом семи діб з дня її оголошення.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98419100
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку