open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження №1-кс/447/347/21 Справа №447/1919/21

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук

19 липня 2021 р. Слідча суддя Миколаївського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , секретар судових засідань ОСОБА_2 за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши в судовому засіданні клопотання заступника начальника СВ ВП №2 Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку у рамках кримінального провадження , відомості про яке ,10.11.2020 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020140130000943, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.15, ч.1 ст.378 КК України

в с т а н о в и в :

Заступник начальника СВ ВП №2 Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку житла та інших приміщень, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення вилучення особистих речей ОСОБА_4 , а саме гребінця, зубної щітки, бритви, на яких містяться зразки біологічного походження останнього, які мають значення для встановлення істини по справі та можуть бути використані як доказ протиправної діяльності ОСОБА_5 у кримінальному провадженні.

В обґрунтування внесеного клопотання покликається на те, що голова Стрийського міськрайонного суду Львівської області ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 звернувся із заявою в Стрийський відділ поліції, про те, що 10.11.2020 близько 03:00 год невідома особа кинула сокиру у вікно будинку, за адресою проживання судді в АДРЕСА_2 , вказані дії пов`язує зі своєю професійною діяльність.

Так, згідно рапорту старшого інспектора оперуповноваженого Стрийського ВПП ГУНП у Львівській області капітана поліції ОСОБА_7 , вбачається що в ході проведення оперативно-розшукових заходів по вказаному кримінальному провадженні та перегляду відеозапису із камер спостереження, які знаходяться безпосередньо на місці вчинення злочину, встановлено, що причетним до вчинення даного кримінального правопорушення може бути ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючий по АДРЕСА_1 .

У ході огляду місця події виявлено та вилучено змиви із сокири, на якій могли залишитись біологічні сліди особи причетної до вчинення даного кримінального правопорушення.

07.12.2021 постановою прокурора Стрийської місцевої прокуратури Львівської області доручено відібрати у ОСОБА_4 зразки біологічного походження, а саме зразки букального епітелію для проведення експертизи.

Під оголошення постанови прокурора ОСОБА_4 відмовився у добровільному порядку надати зразки букального епітелію.

22.07.2021 ухвалою слідчого судді Миколаївського районного суду Львівської області надано дозвіл на відібрання взірців біологічного походження у ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою встановлення причетності останнього до вчинення даного кримінального правопорушення. Проте ця ухвала на даний час не виконана, місцезнаходження ОСОБА_4 на даний час не відоме.

Як зазначає слідчий в клопотанні,

в ході проведення допитів, як свідків ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , 02.12.2020 та 07.12.2020 відповідно, стало відомо , що ОСОБА_4 перебуває за адресою: АДРЕСА_1 . Дана обставина також підтверджується довідкою № 598 від 05.03.2021, виданою ІНФОРМАЦІЯ_4 .

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.378 КК України, відшукання та вилучення особистих речей ОСОБА_4 , на яких містяться зразки біологічного походження останнього, які мають значення для встановлення істини по справі та можуть бути використані як доказ протиправної діяльності ОСОБА_4 , просить клопотання задоволити.

Слідчий ОСОБА_3 у судовому засіданні, заявлене клопотання підтримав у повному обсязі, просив задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Слідчий суддя, перевіривши матеріали клопотання на дотримання вимог Кримінального процесуального Кодексу України (далі - КПК), дійшла наступного висновку.

З положень ст. 234 КПК України випливає, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук сторона кримінального провадження звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно , Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна квартира, що за адресою: АДРЕСА_1 пребуває у приватній власності ОСОБА_9

Слідчий в клопотанні довів, що відшукуванні речі можуть знаходитися у житлі за адресою: АДРЕСА_1 , в якому проживає ОСОБА_4 , для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 1-2, 7-29, 166, 223, 233-236, 309, 561, 562 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 на проведення обшуку житла та інших приміщень, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення особистих речей ОСОБА_4 , на яких містяться зразки біологічного походження останнього.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарження не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98406031
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку