open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа номер №303/5505/1

Провадження №1-кс/303/1667/21

Іменем України

УХВАЛА

19 липня 2021 року м.Мукачево

Слідчий суддя Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотаннястаршого слідчогоСВ Мукачівськогорайонного управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції Закарпатській областікапітана поліції ОСОБА_3 , узгоджене з прокурором Мукачівської окружної прокуратури про тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 по кримінальному провадженню №42021072040000031, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 червня 2021 року (кваліфікація частина 2 статті 191 КК України),-

В С Т А Н О В И В :

13липня 2021 року старшийслідчий СВМукачівського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліції Закарпатськійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, в порядку ст.160 КПК України.

Клопотання мотивоване тим, щосСлужбові особи приватного підприємства « ОСОБА_4 » уклали договір підряду на виконання робіт з капітального будівництва № 41/2020 від 06 серпня 2020 року з ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо реконструкції першого поверху хірургічного відділення під відділення екстреної невідкладної медичної допомоги у АДРЕСА_1 . У подальшому в порушення вимог зазначеного договору ремонтні роботи виконали несвоєчасно та неякісно, внаслідок чого могли допустити розтрату бюджетних коштів.

Правова кваліфікація даного кримінального правопорушення - частина 2 статті 191 КК України.

Зокрема, 08 липня 2020 року відбувся аукціон на закупівлю робіт з «Реконструкція 1-го поверху хірургічного відділення під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 » (номер закупівлі №UA-2020-06-22-002903-b), в якому прийняло участь два учасники - ІТИ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ". Очікувана вартість закупівлі 16 173 000.00 гривень з ПДВ. В результаті аукціону найбільш економічно вигідною тендерною пропозицією електронною системою закупівель визначено пропозицію ПТІ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

06 серпня 2020 року, між ІНФОРМАЦІЯ_1 (надалі - Замовник) та ПП " ОСОБА_5 " (код НОМЕР_1 ) (надалі - Підрядник), було укладено Договір №41/2020, предметом якого було виконання робіт з «Реконструкція 1-го поверху хірургічного відділення під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 ».

В подальшому надійшло звернення народного депутата України ОСОБА_6 , що за результатами перевірки виявлено суттєві недоліки виконання робіт по реконструкція 1-го поверху хірургічного відділення під відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 .

На підставі вищенаведеного, для перевірки в діях службових осіб ПП " ОСОБА_5 " необхідно призначити будівельно-технічну експертизу, для проведення якої необхідні оригінали актів приймання виконаних будівельних робіт (КБ-2в), довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат (КБ-3), бухгалтерська документація пов`язана з виконанням договору підряду на виконання робіт в капітальному будівництві №41/2020 від 06 серпня 2020 року та додаткових угод до нього (платіжні доручення).

Документи, до яких необхідно здійснити тимчасовий доступ, перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Старший слідчий СВ Мукачівського РУП ГУНПв Закарпатськійобласті ОСОБА_3 звернувся з клопотанням про здійснення судового розгляду за його відсутності, просив задоволити клопотання в повному обсязі.

Технічні засоби фіксування кримінального провадження під час розгляду клопотання не застосовувались відповідно до частини 4 статті 107 КПК України.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, в рамках якого подане клопотання, слід прийти до наступного висновку.

Подане клопотання відповідає вимогам статті 160 КПК України, відповідно до якої сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) (частина 1 статті 159 КПК України).

Як вбачається з матеріалів клопотання, 22 червня 2021 року розпочато кримінальне провадження №42021072040000031 за частиною 2 статті 191 КК України.

Згідно з витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчим у даному кримінальному провадженні є ОСОБА_3 . Клопотання погоджене з прокурором.

Стороною кримінального провадження доведено, що з метою встановлення обставин у кримінальному провадженні виникла необхідність тимчасового доступу із подальшим вилученням документів, а саме, актів приймання виконаних будівельних робіт (КБ-2в), довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат (КБ-3), бухгалтерської документації (платіжних доручень), пов`язаних з виконанням договору підряду на виконання робіт в капітальному будівництві № 41/2020 від 06 серпня 2020 року та додаткових угод до нього укладених між ІНФОРМАЦІЯ_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) (частина 1 статті 159 КПК України).

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (частина 7 статті 163 КПК України).

Враховуючи викладене, приходжу до висновку про необхідність задоволення вказаного клопотання про тимчасовий доступ із можливістю подальшого вилучення оригіналів вищевказаних документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Керуючись ст.ст. 107, 110, 159,162,163,164 КПК України, слідчий суддя,-

постановив:

Клопотання старшого слідчого СВ Мукачівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції Закарпатській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів - задоволити.

Надати старшому слідчому СВ Мукачівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції Закарпатській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою АДРЕСА_2 , а саме: актів приймання виконаних будівельних робіт (КБ-2в); довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат (КБ-3); бухгалтерської документації (платіжних доручень), пов`язаних з виконанням договору підряду на виконання робіт в капітальному будівництві № 41/2020 від 06 серпня 2020 року; додаткових угод до договору, укладених між ІНФОРМАЦІЯ_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю вилучення їх в оригіналах.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, слідчий суддя має право постановити ухвалу на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98405286
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку