open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №242/1889/21

Провадження №1-кд/242/2/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2021 року м. Селидове

Суддя Селидівського міського суду Донецької області ОСОБА_1 , розглянувши матеріали доручення 1-го кримінального суду першої інстанції міста Анталія (Турецька Республіка) про отримання свідчень обвинуваченого ОСОБА_2 ,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Селидівського міського суду Донецької області знаходиться доручення 1-го кримінального суду першої інстанції міста Анталія (Турецька Республіка) про отримання свідчень обвинуваченого ОСОБА_2 .

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.07.2021 року, судове доручення передано на розгляд судді Селидівського міського суду Донецької області ОСОБА_1 , згідно розпорядження № 1 від 15.07.2021 року, в зв`язку з перебуванням судді ОСОБА_3 у відпустці.

Згідно з ч. 2ст. 558 КПК України, запит компетентного органу іноземної держави про міжнародну правову допомогу виконується упродовж одного місяця з дати його надходження до безпосереднього виконавця. За необхідності виконання складних та великих за обсягами процесуальних дій, у тому числі таких, що потребують погодження прокурора або можуть бути проведені лише на підставі ухвали слідчого судді, строк виконання може бути продовжений центральним органом України або органом, уповноваженим здійснювати зносини з компетентними органами іноземної держави відповідно до частини третьоїстатті 545 цього Кодексу.

Доручення 1-го кримінального суду першої інстанції міста Анталія (Турецька Республіка) про отримання свідчень обвинуваченого ОСОБА_2 надійшло до провадження судді ОСОБА_1 15.07.2021 року.

У зв`язку з неможливістю виконання доручення у визначений строк, суд приходить до висновку про необхідність звернутися до Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) з клопотанням про продовження строку виконання вказаного доручення.

Згідно положень ст. 323 КПК України, якщо обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду.

На підставі викладеного, з метою ефективного виконання доручення 1-го кримінального суду першої інстанції міста Анталія (Турецька Республіка) у визначені Законом строки, суд вважає за необхідне прийняти до провадження судове доручення та здійснити виклик ОСОБА_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.139,323,369,373,558 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Судове доручення 1-го кримінального суду першої інстанції міста Анталія (Турецька Республіка) про отримання свідчень обвинуваченого ОСОБА_2 - прийняти до свого провадження.

На виконання судового доручення призначити судове засідання в приміщенні Селидівського міського суду Донецької області(Донецька область, м.Селидове, вул.Пушкіна, 4)на 03 серпня 2021 року о 13:45 год.

Про час та місце судового засідання повідомити ОСОБА_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 та його захисника ОСОБА_4 ..

Звернутися до Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Харків) з клопотанням про продовження строку виконання доручення 1-го кримінального суду першої інстанції міста Анталія (Турецька Республіка) про отримання свідчень обвинуваченого ОСОБА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98405126
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку