open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 362/3561/21

Провадження № 1-в/362/249/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 липня 2021 року

Васильківський міськрайоннийсуд Київськоїобласті ускладі головуючого судді ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянув увідкритому судовомузасіданні вмісті Васильковізаяву генеральногодиректора комунальногонекомерційного підприємстваКиївської обласноїради «Обласнепсихіатрично-наркологічнемедичне об`єднання»(далі КНПКОР «ОПНМО»)ЗільбертблатаГ.М.про продовженнязастосування примусовихзаходів медичногохарактеруОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі ОСОБА_3 ),

У судове засідання прибули:

представник заявника ОСОБА_4 (у режимі відеоконференції);

особа, щодо якої вирішується питання, ОСОБА_3 (у режимі відеоконференції);

захисник ОСОБА_5 ;

прокурор ОСОБА_6 ,

Суд установив:

Суть питання, що вирішується. Процедура

Представник КНП КОР «ОПНМО» звернувся до суду із заявою, в якій ставить питання про зміну примусових заходів медичного характеру ОСОБА_3 на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Заява обґрунтована тим, що за останні 3 місяців стан ОСОБА_3 стабілізувався, настрій рівний, активно включається в реабілітаційні програми та трудові процеси, достатньо критичний до свого хворобливого стану, та скоєного, усвідомлює необхідність тривалого прийому підтримуючої терапії, в амбулаторному режимі та необхідність повної відмови від вживання наркотичних та алкогольних речовин.

У судовому засіданні представник заявника, прокурор, ОСОБА_3 і захисник підтримали зазначену заяву.

Встановлені судом фактичні обставини

Кагарлицький районний суд Київської області ухвалою від 12.05.2020 застосував до ОСОБА_3 примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з наданням психіатричної допомоги зі звичайним наглядом у зв`язку зі скоєнням ним суспільно-небезпечних діянь передбачених частинами 1, 2, статті 309, частиною 2 статті 345 КК України.

Зазначені заходи ОСОБА_3 продовжено ухвалами Васильківського міськрайонного суду Київської області від 05.11.2020 та 09.04.2021.

Згідно з актом комісії лікарів-психіатрів від 07.07.2021 №44, складеним щодо ОСОБА_3 , останньому встановлено діагноз «шизоафектичний розлад, змішаний тип, афективно-параноїдний синдром, ускладнений синдромом залежності від каннабіоїдів (атарактичний прийом) з психопатизацією особистості, стадія медикаментозної ремісії (F25/F12).

Враховуючи, що на момент проведення комісії стан хворого стабілізувався, настрій рівний, активно включається в реабілітаційні програми та трудові процеси, достатньо критичний до свого хворобливого стану, та скоєного усвідомлює необхідність тривалого прийому підтримуючої терапії, в амбулаторному режимі та необхідність повної відмови від вживання наркотичних та алкогольних речовин.

На думку комісії лікарів-психіатрів, ОСОБА_3 за своїм психічним станом примусові заходи медичного характеру в умовах психіатричної лікарні зі звичайним наглядом можуть бути змінені на амбулаторне примусове психіатричне лікування під наглядом районного психіатра та рідних.

Нормативно-правове регулювання і мотиви, з яких виходить суд

Відповідно до статті 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

За містом статті 95 КК України, якій кореспондують положення статті 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», зміна застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність зміни таких примусових заходів.

Заслухавши пояснення представника заявника, позицію інших учасників судового розгляду, беручи до уваги акт комісії лікарів-психіатрів, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення поданої заяви.

Керуючись статтею 95 КК України, статтею 514 КПК України, суд

ухвалив:

1. Заяву задовольнити.

2. Змінити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , застосовані ухвалою Кагарлицького районного суду Київської області від 12 травня 2020 року примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу з наданням психіатричної допомоги зі звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 532 КПК України, та може бути оскаржена протягом семи днів з дня її оголошення до Київського апеляційного суду через Васильківський міськрайонний суд Київської області.

Повний текст ухвали виготовлено й оголошено 19 липня 2021 року.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98400764
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку