open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 375/957/20

1-кп/357/240/21

Категорія 21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 липня 2021 року м. Біла Церква. Білоцерківський міськрайонний суд Київської області в складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , потерпілої ОСОБА_4 , обвинуваченого ОСОБА_5 , в ході розгляду у відкритому підготовчому судовому засіданні обвинувального акта у кримінальному провадженні №12020115250000022 від 31.07.2020 відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Київ, громадянина України, одруженого, маючого на утримані двох малолітніх дітей, офіційно не працюючого, раніше не судимого, проживаючого за адресою АДРЕСА_1 , обвинуваченого у вчинені кримінального проступку, передбаченого ст. 125 ч.2 КК України

У С Т А Н О В И В:

До Білоцерківського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_5 , обвинуваченого у вчинені кримінального проступку, передбаченого ст. 125 ч.2 КК України.

В підготовчому судовому засіданні потерпіла ОСОБА_4 звернувся до суду із письмовою заявою від 19.07.2021 про відмову від обвинувачення ОСОБА_5 у вчинені кримінального проступку, передбаченого ст. 125 ч.2 КК України, та просить відносно нього кримінальне провадження закрити.

Відповідно до обвинувального акта встановлено: 30.07.2020 близько 17 години 20 хвилин ОСОБА_4 перебувала поряд з магазином ТОВ «АТБ Маркет» продукти 983, що розташований за адресою: вул. Першотравнева, 3А, смт Рокитне Рокитнянського району Київської області та в цей час до неї під`їхав ОСОБА_5 на автомобілі FIAT Doblo д.н. НОМЕР_1 та вчинив сварку з останньою на грунті сімейних непорозумінь та тривалих неприязних відносин, що виникли під час розлучення.

В подальшому під час сварки в ОСОБА_5 виник умисел на спричинення тілесних ушкоджень ОСОБА_4 , тому він діючи умисно, з метою заподіяння шкоди здоров`ю останній, передбачаючи наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, взяв правою рукою колото-ріжучий металевий предмет, пристосований для розколювання льоду, що знаходився у нього в руках під час сварки та наніс ним 3 удари ОСОБА_4 , а саме в ліву щоку, потиличну ділянки голови та праве передпліччя, завдавши таким чином останній фізичного болю та спричинивши їй тілесні ушкодження.

Згідно висновку судово-медичної експертизи №72 від 31.07.2020 встановлено, що у ОСОБА_4 виявленні тілесні ушкодження: синець на обличчі з ліва, колото-різані рани м`яких тканин потиличної ділянки голови, лівої щоки та правого передпліччя. За ступенем тяжкості вищеописані тілесні ушкодження, заподіяні ОСОБА_4 відносяться до легких тілесних ушкоджень, що потягли короткочасний розлад здоров`я більше 6 днів.

Таким чином ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 125 ч.2 КК України умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров`я.

Суд, вислухавши потерпілу, обвинуваченого, прокурора, який вважає кримінальне провадження підлягає закриттю у зв`язку із відмовою потерпілого від обвинувачення, вважає, що кримінальне провадження підлягає закриттю.

Відповідно до ст. 477 ч.1 п.1 КПК України кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке може бути розпочате слідчим, прокурором лише на підставі заяви потерпілого щодо кримінальних правопорушень, передбачених: статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження).

Відповідно до ст. 26 ч.4 КПК України відмова потерпілого, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представника від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

Відповідно до ст. 284 ч.1 п.7, ч.7 КПК України кримінальне провадження закривається в разі, якщо: потерпілий, а у випадках, передбачених цим Кодексом, його представник відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. Якщо обставини, передбачені пунктами 5,6,7,8,9,9-1 частини першої цієї статті, виявляються під час судового провадження, а також у випадку, передбаченому пунктами 2,3 частини другої цієї статті, суд постановляє ухвалу про закриття кримінального провадження.

Враховуючи те, що потерпіла ОСОБА_4 відмовилася від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення, кримінальне провадження підлягає закриттю.

Цивільний позов, речові докази, процесуальні витрати, відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 314,26,284,477,371,372 КПК України, суд,

П О С ТА Н О В И В :

Клопотання потерпілої задовольнити.

Кримінальне провадження №12020115250000022 від 31.07.2020 відносно ОСОБА_5 , обвинуваченого у вчинені кримінального проступку, передбаченого ст. 125 ч.2 КК України закрити на підставі п.7 ч.1 ст. 284 КПК України у зв`язку із відмовою потерпілої ОСОБА_4 від обвинувачення.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Білоцерківський міськрайонний суд Київської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя Білоцерківського міськрайонного судуОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98400707
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку