open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

Справа № 285/3809/21

провадження № 1-кс/0285/892/21

16 липня 2021 року м. Новоград-Волинський

Слідчий суддя НовоградВолинського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора Новоград-Волинської окружної прокуратури ОСОБА_3 - не прибула,

власників майна - не прибули,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Новоград-Волинської окружної прокуратури ОСОБА_3 про арешт тимчасово вилученого майна

- по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021060530000475 від 15.07.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Новоград-Волинськоїокружної прокуратуризвернулась досуду зклопотанням пронакладення арештуна майно вилучене під час проведення огляду місця події, а саме - автомобіль VOLVO FMX, д.н.з. НОМЕР_1 , що належить ТОВ "ЕПІЦЕНТР" та автомобіль Ford Transit, д.н.з. НОМЕР_2 , що належить ТОВ "КОМПО ГРУП".

В обґрунтування клопотання зазначає, що у провадженні СВ Новоград-Волинського РВП перебувають матеріали досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, з яких вбачається, що 14.07.2021 року близько 10 год. водій автомобіль Ford Transit, д.н.з. НОМЕР_2 , ОСОБА_4 , рухаючись з м. Славути у напрямку м. Коростень автодорогою "Васьковичі -Шепетівка" на 132 км+500 м. на нерегульованому перехресті з с. Дубрівка та с. Красуля, Баранівського району, здійснив зіткнення з автомобілем VOLVO FMX, д.н.з. НОМЕР_1 , який рухався з с. П`ятирічка в напрямку с. Дубрівка Баранівського району, під керуванням водія ОСОБА_5 . Внаслідок ДТП водій автомобіля Ford Transit, д.н.з. НОМЕР_2 , ОСОБА_4 отримав тілесні ушкодження, а пасажир вказаного автомобіля ОСОБА_6 загинув на місці події.

14.07.2021 року тимчасово вилучено вищевказані транспортні засоби. Постановою слідчого від 15,07.2021 року транспортні засоби - визнано речовими доказами у кримінальному провадженні.

Оскільки, зазначені автомобілі зберегли на собі та містять сліди кримінального правопорушення, та інші відомості, які можуть бути використані як докази та інших обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, виникла необхідність у накладенні арешту.

Прокурор в судове засідання не прибула, подала заяву про розгляд справи без її участі, клопотання підтримала у повному обсязі.

Власники майна в судове засідання не прибули, про день та час судового розгляду повідомлені належним чином.

Встановлено, що у провадженні СВ Новоград-Волинського РВП перебувають матеріали кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021060530000475 від 15.07.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Згідно з ч. 1, ч. 3 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, i перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову.

У судовому засіданні встановлено, що 14.07.2021 року близько 10 год. водій автомобіль Ford Transit, д.н.з. НОМЕР_2 , ОСОБА_4 , рухаючись з м. Славути у напрямку м. Коростень автодорогою "Васьковичі-Шепетівка" на 132 км + 500 м. на нерегульованому перехресті з с. Дубрівка та с. Красуля, Баранівського району, здійснив зіткнення з автомобілем VOLVO FMX, д.н.з. НОМЕР_1 , який рухався з с. П`ятирічка у напрямку с. Дубрівка Баранівського району, під керуванням водія ОСОБА_5 . Внаслідок ДТП водій автомобіля Ford Transit, д.н.з. НОМЕР_2 , ОСОБА_4 отримав тілесні ушкодження, а пасажир вказаного автомобіля ОСОБА_6 загинув на місці події.

14.07.2021 року вищевказані транспортні засоби тимчасово вилучено. Постановою слідчого від 15.07.2021 року транспортні засоби - визнано речовими доказами у кримінальному провадженні.

Необхідність накладення арешту на вилучені автомобілі полягає в тому, що зазначені об`єкти є речовими доказами, так як містять відомості, які будуть використані, як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також у зазначеному кримінальному провадженні необхідно провести ряд судових експертиз.

Відповідно до ч 4 ст. 173 КПК України у разі задоволення клопотання слідчий суддя, суд застосовує найменш обтяжливий спосіб арешту майна. Слідчий суддя, суд зобов`язаний застосувати такий спосіб арешту майна, який не призведе до зупинення або надмірного обмеження правомірної підприємницької діяльності особи, або інших наслідків, які суттєво позначаються на інтересах інших осіб.

Клопотання прокурора про арешт майна відповідає вимогам ст. 171 КПК України та у ньому обґрунтовано зазначено про необхідність такого арешту.

Приймаючи до уваги вищевикладені обставини, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання обґрунтоване, підтверджується матеріалами справи, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 170-173, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на:

- автомобіль VOLVO FMX, д.н.з. НОМЕР_1 , що належить ТОВ "ЕПІЦЕНТР" (ЄДРПОУ 32490244, вул. Берковецька, 6-К, м. Київ);

- автомобіль Ford Transit, д.н.з. НОМЕР_2 , що належить ТОВ "КОМПО ГРУП" (ЄДРПОУ 3873727, вул. Приколійна, 22, корпс А, офіс 1, м. Київ), шляхом позбавлення права на відчуження, розпорядження та/або користування майном.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором та може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98393104
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку