open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Доманівський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail:inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 475/847/20

Провадження № 1-кп/475/70/21

Провадження слідчих органів № 2020 15 000 0000866

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.07.2021смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючої судді: ОСОБА_1 ,

за участю секретаря : ОСОБА_2 ,

прокурора: ОСОБА_3 ,

підсудного: ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження стосовно

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт. Доманівка, Миколаївської області, громадянина України, українця, з середньою освітою, раніше не судимого, неодруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , проходив військову службу на посаді начальника відділення забезпечення ІНФОРМАЦІЯ_2 , не працює, має військове звання «сержант»,

за ч.3 ст.407 КК України,

в с т а н о в и в:

19.03.2014р. ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 , призваний для проходження військової служби за мобілізацією.

Цього ж дня, ОСОБА_4 направлено для проходження військової служби до ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 ).

З моменту відправлення сержанта ОСОБА_4 у ІНФОРМАЦІЯ_3 , останній набув статусу військовослужбовця - особи, яка проходить військову службу. Відповідно до наказу військового комісара ІНФОРМАЦІЯ_4 № 9 від 19.03.2014р. сержанта ОСОБА_4 зараховано списків особового складу військового комісаріату, поставлено на всі види забезпечення та призначено на посаду командира відділення охорони ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В подальшому, наказом військового комісара ІНФОРМАЦІЯ_2 № 22 від 16.05.2014р., сержанта ОСОБА_4 призначено на посаду начальника відділення забезпечення ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Про порядок проходження військової служби сержанту ОСОБА_4 достеменно було відомо, і до часу нез`явлення вчасно на службу, останній дотримувався встановленого порядку несення служби та виконував покладені на нього завдання.

ОСОБА_4 20.11.2014р. о 08 год. 00 хв., будучи військовослужбовцем військової служби призваним за мобілізацією та проходячи військову службу на посаді начальника відділення забезпечення ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи умисно, з метою тимчасово ухилитися від виконання обов`язків військової служби, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, в порушення вимог ст.ст. 9, 11, 16, 49, Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст. ст. 2, 4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, п.1, 3 ч. 2 ст. 24 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу», не з`явився вчасно на службу без поважних причин до ІНФОРМАЦІЯ_2 , який дислокується за адресою: АДРЕСА_2 та перебував за адресою: АДРЕСА_1 , де проводив час на власний розсуд, не пов`язуючи його з виконанням обов`язків з військової служби до 28.08.2020р.

Обвинувачений ОСОБА_4 вину в інкримінованому діянні визнав повністю, пояснив, що самовільно залишив військову частину через особисті обставини. У вчиненому кається.

Наведені вище дії ОСОБА_4 стороною обвинувачення правильно кваліфіковано за ч. 3 ст. 407 КК України, як нез`явлення вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць, вчинено військовослужбовцем (крім строкової служби).

При призначенні покарання обвинуваченому суд відповідно до ст. 65 КК України враховує, ступінь тяжкості злочину, особу обвинуваченого, а саме те, що він неодружений,

дітей не має, за місцем проходження служби характеризується посередньо, раніше не судимий, на обліку у лікаря психіатра та лікаря нарколога не перебуває.

Обставина, що пом`якшує покарання - щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

Обставини, що обтяжують покарання - відсутні

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне за вчинений злочин призначити ОСОБА_4 покарання відповідно до нижньої межі санкції, встановленої ч.3 ст. 407 КК України, у виді позбавлення волі строком на два роки, яке вважає таким, що відповідає особі обвинуваченого і тяжкості вчиненого ним злочину.

Разом з цим, враховуючи те, що ОСОБА_4 є раніше не судимим та вперше притягається до кримінальної відповідальності, має постійне місце проживання та щиро покаявся у вчиненому злочині, суд вважає можливим виправлення обвинуваченого без ізоляції від суспільства, а тому на підставі ст. 75 КК України, слід звільнити його від відбування цього покарання з випробуванням строком на один рік, з покладенням обов`язків, передбачених ч. 1 ст. 76 КК України.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлявся, судові витрати відсутні, заходи забезпечення кримінального провадження не застосовувалися.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 367-368, 370, 371, 373, 374 КПК України, -

У Х В А Л И В:

ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 407 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 2 (два) роки.

Відповідно до ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 ( один) рік.

На підставіч п.п. 1, 2 ч.1 ст.76 КК України, покласти на ОСОБА_5 наступні обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання

Запобіжний захід обвинуваченомудо набрання вироком законної сили не обирати.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду через Доманівський районний суд Миколаївської області протягом 30 днів з дня його проголошення, з урахуванням особливостей апеляційного оскарження передбачених ч. 2 ст. 394 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98392120
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку