open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/1445/20-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 липня 2021 року Печерський районний суду м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю учасників судового провадження:

прокурора ОСОБА_3

захисників ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

обвинувачених ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні кримінальне провадження за № 42018100000000869 від 18.09.2018 за обвинуваченням ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

14.01.2020 до Печерського районного суду м. Києва надійшов обвинувальний акт з додатками у вищевказаному кримінальному провадженні, яке ухвалою суду від 20.01.2020 призначено до підготовчого судового засіданні за участю сторін.

Під час підготовчого судового засідання захисник ОСОБА_4 в інтересах обвинуваченої ОСОБА_7 заявила письмове клопотання про повернення обвинувального акта прокурору у зв`язку з його невідповідністю вимогам КПК України.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що всупереч вимогам ст. 291 КПК України кваліфікація дій її підзахисної за ч. 3 ст. 368 КК України не відповідає фактичним обставинам справи; досудове розслідування у кримінальному провадженні проведено неналежним органом досудового розслідування.

Суд, заслухавши думку учасників судового провадження по суті заявленого клопотання, вивчивши обвинувальний акт та долучений до нього реєстр матеріалів досудового розслідування, приходить до наступного висновку.

Форма та основні елементи змісту обвинувального акту, визначені статтею 291 КПК України, у відповідності до положень якої, обвинувальний акт повинен містити: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; анкетні відомості кожного обвинуваченого та потерпілого; прізвище, ім`я, по батькові та займана посада слідчого, прокурора; виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими, правову кваліфікацію кримінального правопорушення з посиланням на положення закону і статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність та формулювання обвинувачення; обставини, які обтяжують чи пом`якшують покарання; розмір шкоди, завданої злочином; розмір витрат на залучення експерта; дату та місце його складання та затвердження.

Обвинувальний акту у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , а також долучений до нього реєстр матеріалів досудового розслідування в повній мірі відповідають вимогам ст. 291 КПК України.

Посилання захисника ОСОБА_4 на те, що обвинувальний акт підлягає поверненню прокурору, у зв`язку із невідповідністю кваліфікації дій ОСОБА_7 за ч. 3 ст. 368 КК України фактичним обставинам кримінального правопорушення, то воно також не може бути підставою для повернення обвинувального акту.

Кримінально-процесуальним законом не визначено вичерпне коло відомостей про фактичні обставини справи, що підлягають відображенню в обвинувальному акті, оскільки їх повнота залежить від сукупності ознак конкретного складу злочину та обставин його вчинення. Відтак, в обвинувальному акті слідчий викладає обставини вчинення злочину, наскільки вони йому відомі на час складання даного процесуального документу.

Виклад в обвинувальному акті фактичних обставин кримінального правопорушення не свідчить про невірність висунутого ОСОБА_7 обвинувачення, а питання щодо доведеності вини та правильності кваліфікації її дій не є предметом розгляду підготовчого судового засідання. До того ж прокурор не позбавлений можливості змінити обвинувачення під час судового розгляду справи у відповідності до положень ст. 338 КПК України.

Питання належності і допустимості доказів в розрізі збирання їх відповідним органом досудового розслідування також не є предметом розгляду у підготовчому засіданні. Перевірка доказів на їх відповідність вимогам ст. ст. 85-86 КПК України проводиться при судовому розгляді.

Зважаючи на викладене, суд не вбачає підстав для повернення обвинувального акта прокурору з мотивів , наведених захисником в письмовому клопотанні від 02.07.2021.

Керуючись ст. 314 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання захисника ОСОБА_4 про повернення обвинувального акту прокурору у зв`язку з його невідповідністю вимогам КПК України залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98385783
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку