open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Cправа № 700/406/20

Провадження № 1-в/700/25/21

УХВАЛА

іменем України

"19" липня 2021 р. Лисянський районний суд Черкаської області в складі головуючого-судді: ОСОБА_1 , за участю секретаря: ОСОБА_2 , прокурора: ОСОБА_3 , представника органу пробації: ОСОБА_4 , засудженого: ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Лисянка кримінальне провадження відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, із середньою освітою, не одруженого, не працюючого, судимого:

1) 31.07.2020 Лисянським районним судом Черкаської областіза ч. 1 ст. 185, ч.1 ст. 357, ч.3 ст. 357 КК України до покарання у виді2 років обмеження волі із застосуванням іспитового строку терміном на 1 рік;

2) 20.08.2020 Лисянським районним судом Черкаської області за ч.1 ст.190 КК України до 2 (двох) років обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік на підставі ст.75 КК України із застосуванням ч.4 ст.70 КК України,

3) 11.01.2021 Лисянським районним судом Черкаської області за ч. 2 ст. 185 КК України до покарання у виді 3 (трьох) років обмеження волі.

На підставі ст. ст. 75,76КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає зобов`язання:

-періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

-повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

На підставі ч. 4 ст. 70 КК України остаточно призначено ОСОБА_5 покарання за сукупністю злочинівшляхом поглинення менш суворого покаранняза вироком Лисянського районного суду Черкаської області від 20.08.2020 рокубільш суворим за цим вирокому виді 3 (трьох) років обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік на підставі ст.75 КК України та з покладаннямобов`язків, передбачених ст. 76 КК України:

-періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

-повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

встановив:

Начальником Лисянського РС філії ДУ «Центр пробації» в Черкаській області подано подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням.

В судовому засіданні ОСОБА_5 після ознайомлення з своїми правами, заявив клопотання про призначення йому захисника, оскільки він ніде не працює та немає коштів для залучення захисника самостійно, але бажає скористатись правом на захист.

Представник органу пробації заперечував проти призначення захисника, вказуючи на затягування розгляду справи.

Прокурор проти призначення захисника не заперечував, оскільки це є правом засудженого.

Вислухавши учасників судового розгляду, враховуючи обставини справи, суд дійшов таких висновків.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 49КПК України слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, зокрема, якщо підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи з інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно.

Враховуючи те, що обвинуваченим заявлено клопотання про призначення захисника, яке мотивоване відсутністю коштів для самостійного залучення захисника, що відповідно до вимог п. 2 ч. 1 ст.49КПК України є підставою для залучення захисника за призначенням та є необхідним для забезпечення права обвинуваченого на захист, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим і відповідає вимогам чинного законодавства, а отже підлягає задоволенню.

З метою забезпечення конституційного права на захист, необхідно доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області призначити захисника на безоплатній основі.

Крім цього, судом в ухвалі суду про привід від 13 липня 2021 року, допущено описку в даті написання ухвали, яка підлягає виправленню в порядку ст. 379 КПК України. Замість дати: «13 червня 2021 року», необхідно зазначити: «13 липня 2021 року».

На підставі викладеного та керуючисьст.46 - 49,273, 379КПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання засудженого про призначення захисника задовольнити.

Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням на безоплатній основі засудженому ОСОБА_5 , та забезпечити участь адвоката в розгляді кримінального провадження в Лисянському районному суді Черкаської області 23 липня 2021 року о 10-00 годині.

Копію даної ухвали направити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській областідля виконання.

Призначеному захиснику надати можливість ознайомлення з матеріалами кримінального провадження в обсязі необхідному для належного захисту.

Виправити описку в даті написання ухвали про привід від 13 липня 2021 року, вказати вірну дату винесення ухали: «13 липня 2021 року».

Ухвала в частині виправлення описки, може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98385475
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку