open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Гребінківський районний суд Полтавської області

_______________________________________________________________

Справа № 528/701/21

Провадження № 1-кп/528/106/21

УХВАЛА

19 липня 2021 р. м. Гребінка

суддя Гребінківського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , ознайомившись з обвинувальним актом у кримінальному провадженні № 12021170580000229 від 29.06.2021 стосовно

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Спарта Ставропольського краю Адеги-Хабльського району Російської Федерації, тимчосово проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , українця, особи без громадянства, здобув середню освіту, непрацюючого, неодруженого, на утриманні осіб не має, не є особою з інвалідністю, не є депутатом, участі в АТО та ООС не брав, в силу ст. 89 КК України раніше не судимого,

за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 162, ч. 1 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

16.07.2021 до суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням стосовно ОСОБА_2 за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 162, ч. 1 ст. 185 КК України, до якого долучено реєстр матеріалів досудового розслідування, розписка про отримання копій обвинувального акту та реєстру.

У відповідності до вимог ст. 381 КПК України після отримання обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку суд у п`ятиденний строк, а у разі затримання особи - у порядку, передбаченому частиною четвертою статті 298-2 цього Кодексу, невідкладно призначає судовий розгляд. Суд розглядає обвинувальний акт щодо вчинення кримінального проступку без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, якщо обвинувачений не оспорює встановлені під час дізнання обставини і згоден з розглядом обвинувального акта. Спрощене провадження щодо кримінальних проступків здійснюється згідно із загальними правилами судового провадження, передбаченими цим Кодексом, з урахуванням положень цього параграфа.

Згідно ч. 3 ст. 382 КПК України суд має право призначити розгляд у судовому засіданні обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку та викликати для участі в ньому учасників кримінального провадження, якщо визнає це за необхідне.

Під час ознайомлення з матеріалами кримінального провадження стосовно ОСОБА_2 суддею встановлено, що до обвинувального акта не додано клопотання прокурора про розгляд обвинувального акта у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні з письмовими заявами підозрюваного, складена в присутності захисника, потерпілих та матеріалами досудового розслідування.

Із наведеного вбачається, що стороною обвинувачення при скеруванні до суду обвинувального акту про вчинення ОСОБА_2 кримінальних проступків, передбачених ч.1 ст. 162, ч. 1 ст. 185 КК України, не виконано вимог передбачених ст. 302 КПК України.

За даних обставин, суддя не вбачає підстав для розгляду обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку у спрощеному провадженні, відповідно до вимог ст. ст. 381, 382 КПК України, а тому розгляд справи за обвинувальним актом про вчинення ОСОБА_2 кримінальних проступків, передбачених ч.1 ст. 162, ч. 1 ст. 185 КК України, слід проводити за правилами розділу ІV глави 27 та 28 КПК України (ст. ст. 314, 315, 316, 318 КПК України), призначивши у даному кримінальному провадженні підготовче судове засідання з викликом учасників судового провадження.

Керуючись ст. ст. 314, 372 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

призначити підготовче судове засідання, що відбудеться 27.07.2021 об 14 год 00 хв у залі судових засідань № 3 Гребінківського районного суду Полтавської області.

У підготовче судове засідання викликати учасників судового провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cуддя В. Шевченко

Джерело: ЄДРСР 98385198
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку