open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 524/6203/21

Провадження № 1-кс/524/1973/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 липня 2021 року слідчій суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , скаржника ОСОБА_3 , розглянувши скаргу ОСОБА_3 на бездіяльність дізнавача СД Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 щодо не надання відповіді на клопотання

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Автозаводського районного суду м. Кременчука із скаргою на бездіяльність дізнавача СД Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 в якій просив зобов`язати дізнавача розглянути його клопотання від 28.04.2021 з наступним наданням відповіді.

Скарга мотивована тим, що в провадженні Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області перебуває кримінальне провадження №12021175500000125 від 05.02.2021. 28.04.2021 він звернувся із клопотанням про надання йому інформації щодо стану розслідування, зокрема його стадії.

Однак, станом на 05.07.2021 відповідь він не отримав. Вважає, що дізнавачем було проігноровано його клопотання.

В судовому засіданні ОСОБА_3 підтримав скаргу та просив її задовольнити. Вказав, що він звертався до канцелярії Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області, однак відповідь не отримав.

Дізнавач в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду скарги був повідомлений належним чином. Надіслав суду копію відповіді від 30.04.2021.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення скаржника, дослідивши матеріали скарги, приходить до наступного.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування.

Згідно із ст.220 КПК України клопотання сторони захисту, потерпілого і його представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, про виконання будь-яких процесуальних дій та у випадках, установлених цим Кодексом, іншої особи, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування, або її представника слідчий, дізнавач, прокурор зобов`язані розглянути в строк не більше трьох днів з моменту подання і задовольнити їх за наявності відповідних підстав.

Слідчий суддя приймає до уваги те, що подані заявником докази підтверджують отримання органом досудового розслідування його клопотання. Також слідчий суддя враховує наявність відповіді від 30.04.2021 за вих. №107/м-826.

Однак, враховуючи те, що вказана відповідь скаржником не отримана, слідчий суддя вважає за можливе частково задовольнити скаргу та зобов`язати дізнавача СД Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 вручити ОСОБА_3 відповідь на його клопотання від 28.04.2021

Керуючись ст.220, 303, 306 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_3 на бездіяльність дізнавача СД Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 щодо не надання відповіді на клопотання задовольнити частково.

Зобов`язати дізнавача СД Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_4 вручити ОСОБА_3 відповідь на його клопотання від 28.04.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98385181
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку