open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 524/697/21

Провадження 1-кп/524/297/21

УХВАЛА

19.07.2021 року Автозаводський районний суд м. Кременчука Полтавської області у складі: головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

потерпілої ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду м.Кременчука матеріали обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12020170090002902 від 22.10.2020 року за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчинені кримінальних правопорушень, передбаченихст. 185 ч.3, ст. 186 ч.2 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

В підготовче судове засідання неодноразово викликався обвинувачений ОСОБА_6 , про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання був повідомлений належним чином, про що свідчить розписка про отримання судової повістки 08.07.2021 року на аркуші справи 62, про причини неявки суду не повідомив, у зв`язку із чим прокурором було заявлено клопотання про доставку обвинуваченого ОСОБА_6 приводом у підготовче судове засідання.

Суд, вислухавши думку потерпілої ОСОБА_5 , захисника ОСОБА_4 , які не заперечують проти доставки обвинуваченого ОСОБА_6 приводом у підготовче судове засідання, дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків:

У відповідності до ч.2 ст.139 КПК України якщо підозрюваний, обвинувачений, свідок, потерпілий, цивільний відповідач, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, який був у встановленому порядку викликаний, не з`явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття, до підозрюваного, обвинуваченого, свідка може бути застосовано привід.

Відповідно до ст.. 314 ч.2 КПК України підготовче судове засідання відбувається за участю прокурора, обвинуваченого, захисника, потерпілого, його представника та законного представника, цивільного позивача, його представника та законного представника, цивільного відповідача та його представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, згідно з правилами, передбаченими цим Кодексом для судового розгляду.

Положення ч.1 ст.140 КПК України вказують, що привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час.

Частиною 2 ст. 140 КПК України передбачено, що рішення про здійснення приводу приймається: під час досудового розслідування - слідчим суддею за клопотанням слідчого, прокурора або з власної ініціативи, а під час судового провадження - судом за клопотанням сторони кримінального провадження, потерпілого або з власної ініціативи. Рішення про здійснення приводу приймається у формі ухвали.

Враховуючи, що відповідно до вимогст. 314 ч.2 КПК України підготовче судове засідання відбувається за участю обвинуваченого, явка якого є обов`язковою, суд вважає необхідним розгляд кримінального провадження відкласти, застосувати до обвинуваченого ОСОБА_6 , який не з`явився в підготовче судове засідання без поважних причин , привід.

Керуючись ст.. 139, 140, 314 ч.2, 372 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_3 про привід обвинуваченого ОСОБА_6 задовольнити.

Розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.185ч.3,ст.186ч.2КК України відкластина 17.08.2021року о13год.00хв.

Застосувати привід до обвинуваченого ОСОБА_6 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,який полягає упримусовому супроводженні вищевказаноїособи доприміщення Автозаводського районногосуду м.Кременчука (м.Кременчуквул.Першотравнева,29/5,к.12)для подальшоїучасті упідготовчому судовомузасіданні 17.08.2021року о13год.00хв.

Виконання ухвали покласти на Кременчуцьке районне управління поліції ГУНП в Полтавській області

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 .

В випадку неможливості виконання ухвали повідомити про причини Автозаводському районному суду м. Кременчука Полтавської області.

Ухвала оскарження не підлягає.

Головуючий суддя :

Джерело: ЄДРСР 98385179
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку