open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 362/3648/21

Провадження № 1-в/362/263/21

У Х В А Л А

19 липня 2021 року

Суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 перевірив матеріали заяви голови комісії з реорганізації комунального некомерційного підприємства «Київська міська психоневрологічна лікарня №3» (далі КНП «КМПНЛ» №3) ОСОБА_2 про продовження примусових заходів медичного характеру ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

встановив:

До суду надійшла зазначена заява представника КНП «КМПНЛ» №3, у якій ставиться питання про продовження примусових заходів медичного характеру у вигляді лікування у психіатричному відділенні з посиленим наглядом ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

За змістом частин першої, третьої статті 514 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. Розгляд питання про зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру може також здійснюватися за письмовою заявою особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, або її захисника чи законного представника у разі, якщо така особа за своїм станом здоров`я не може усвідомлювати свої дії (бездіяльність) чи керувати ними, в тому числі не може усвідомлено подати до суду відповідну заяву.

Відповідно до частини першої статті 512 КПК судовий розгляд здійснюється одноособово суддею в судовому засіданні за участю прокурора, обов`язковою участю фізичної особи, стосовно якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру, її законного представника та захисника згідно із загальними правилами цього Кодексу.

За правилом частини другої статті 48КПК України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням у випадках та в порядку, визначених статтями 49 та 53 цього Кодексу.

Пунктом 5 частини другої статті 52 КПК України,якій кореспондуютьприписи статті507цього Кодексу, обумовлено, що обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування, - з моменту встановлення факту наявності в особи психічного захворювання або інших відомостей, які викликають сумнів щодо її осудності.

З огляду на викладене, існує необхідність залучення захисника до участі у розгляді заяви про продовження примусових заходів медичного характеру.

Одночасно із заявою про продовження примусових заходів медичного характеру її автор і особа, стосовно якої подано заяву про продовження примусових заходів медичного характеру, подали заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до пунктів 1, 5 частини першої статті 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Суд вважає за можливе задовольнити вказані заяви, призначити справу до судового розгляду та здійснювати судове провадження у режимі відеоконференції між Васильківським міськрайонним судом Київської області та КНП «КМПНЛ» №3.

Керуючись статтями 48, 52, 336, 507, 512, 514 КПК України, суддя

ухвалив:

1.Заяву Головикомісії зреорганізації комунальногонекомерційного підприємства«Київська міськапсихоневрологічна лікарня№3» ОСОБА_2 про продовженняпримусових заходівмедичного характеру ОСОБА_3 , 22.11.1990 року призначити до судового розгляду на 20 липня 2021 року о 11 годині 15 хвилин.

2. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області призначити адвоката для здійснення захисту ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за призначенням.

3. Задовольнити заяви голови з реорганізації комунального некомерційного підприємства «Київська міська психоневрологічна лікарня №3» ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

4. Судовий розгляд здійснювати у режимі відеоконференції між Васильківським міськрайонним судом Київської області за адресою: 08601, Київська область, м. Васильків, вул. Шевченка, 8, і Комунальним некомерційним підприємством «Київська міська психоневрологічна лікарня №3» за адресою: 08631, Київська область, Васильківський район, смт. Глеваха, вул. Павлова, 7.

5. Виконання ухвали в частині технічного забезпечення відеоконференції з обов`язковою участю представника заявника та ОСОБА_3 доручити комунальному некомерційному підприємству «Київська міська психоневрологічна лікарня №3».

6. Викликати для участі в судовому засіданні прокурора, представника заявника, особу, стосовно якої вирішуватиметься питання щодо продовження примусових заходів медичного характеру, та захисника.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98384963
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку