open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №295/8523/21

1-в/295/525/21

УХВАЛА

Іменем України

15.07.2021 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Житомирі заяву засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,уродженця м.Черкаси, громадянину України, який відбуває покарання у виді позбавлення волі у Державній установі «Житомирська виправна колонія (№4)», про зарахування йому строку попереднього ув`язнення у строк покарання, -

встановив:

Засуджений ОСОБА_3 звернувся до суду із заявою про зарахування йому строку попереднього ув`язнення у строк покарання, відповідно до ч.5 ст. 72 КК України.

Засуджений в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час та місце розгляду клопотання, подав заяву, у якій просив розглядати справу без його участі, у зв`язку з чим суд проводить розгляд справи у його відсутність.

Прокурор просив відмовити у задоволенні заяви за відсутністю підстав, оскільки ОСОБА_3 був затриманий після набрання вироком законної сили.

Дослідивши матеріали особової справи, суд вважає, що заява не підлягає задоволенню з таких підстав.

Вироком Дарницького районного суду м. Києва від 17.01.2019, ОСОБА_3 засуджено за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 185 КК України на 3 (три) роки позбавлення волі.

Згідно розпорядження, вирок Дарницького районного суду м. Києва від 17.01.2019 набрав законної сили - 18.03.2019.

Згідно рапорту ст. о/у ВКП Голосіївського УП ГУ Національної поліції у м. Києві, засудженого ОСОБА_3 було фактично затримано 09.03.2020 о 08.00 год.

Відповідно до ст.1 Закону України «Про попереднє ув`язнення» попереднє ув`язнення є запобіжним заходом, який у випадках, передбачених КПК України, застосовується щодо підозрюваного, обвинуваченого (підсудного) та засудженого, вирок щодоякого ненабрав законноїсили.

Частиною 2 статті 21 КПК встановлено, що вирок та ухвала суду, що набрали законної сили у порядку, визначеному цим Кодексом, є обов`язковими і підлягають безумовному виконанню на всій території.

Таким чином, матеріали особової справи не містять відомостей про затримання або застосування до засудженого запобіжного заходу у виді тримання до вступу вироку у законну силу.

Оскільки вирок Дарницького районного суду м. Києва від 17.01.2019, яким засуджено ОСОБА_3 набрав законної сили 18.03.2019, то період з 09.03.2020 (день затримання) - не є строком попереднього ув`язнення у розумінні в розумінні ст. 1 Закону України «Про попереднє ув`язнення», а вважається строком відбування покарання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 537, 539 КПК України,

постановив :

В задоволенні заяви засудженого ОСОБА_3 про зарахування строку попереднього ув`язнення у строк покарання відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Богунський районний суд м.Житомира протягом семи днів з дня її оголошення, а особою, яка перебуває під вартою, на протязі того ж строку з моменту вручення їй копії судового рішення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98384817
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку