open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Є.у.н.с.512/405/21

Провадження №1-кп/512/32/21

"14" липня 2021 р.

УХВАЛА

14 липня 2021 року Савранський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

за участю

прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілої ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Саврань, Подільського району, Одеської області, кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.06.2021р. за №12021167180000076, по обвинуваченню

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Полянецьке, Савранського району, Одеської області, громадянина України, з початковою загальною освітою, не одруженого, співмешкає, тимчасово не працюючого, не військовозобов`язаного, який зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , проживає за адресою АДРЕСА_2 , відповідно до ст.89 КК України визнається таким, що не має судимості, у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.125 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Згідно з обвинувальним актом ОСОБА_5 обвинувачується в тому, що він 01.06.2021р. приблизно о 22 години (більш точного часу під час досудового розслідування не встановлено), перебуваючи по АДРЕСА_2 , вступив з ОСОБА_4 у словесну суперечку, під час якої на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків у нього виник злочинний умисел, спрямований на спричинення ОСОБА_4 тілесних ушкоджень невизначеного обсягу.

З метою реалізації вказаного злочинного умислу, направленого на спричинення ОСОБА_4 тілесних ушкоджень невизначеного обсягу, ОСОБА_5 , діючи умисно та цілеспрямовано, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, з мотивів особистої неприязні, знаходячись по вул.Миру в с.Полянецьке, наніс їй три удари долонею правої руки в область голови.

Своїми умисними діями ОСОБА_5 спричинив ОСОБА_4 тілесні ушкодження у вигляді: садна тім`яно-потиличної ділянки голови та крововиливу правої вушної раковини. Наявні тілесні ушкодження не являються небезпечними для життя, мають незначні скороминущі наслідки тривалістю не більш як шість днів, і за цим критерієм, згідно п.п.2.3.5. Правил судово-медичного визначення ступені тяжкості тілесних ушкоджень, затверджених наказом Міністерства охорони здоров`я від 17.01.1995р. №6, відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

Враховуючи наведене, ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, а саме: у нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень.

Письмове повідомлення про підозру у вчиненні вказаного кримінального проступку вручено ОСОБА_5 22.06.2021р..

Запобіжний захід відносно ОСОБА_5 не застосовувався.

Цивільний позов про відшкодування майнової та/або моральної шкоди, заподіяної вказаним кримінальним проступком, потерпілою ОСОБА_4 не пред`явлено.

У судовому засіданні потерпіла ОСОБА_4 подала до суду письмову заяву про відмову від обвинувачення у даному кримінальному провадженні та закриття кримінального провадження відносно ОСОБА_5 , претензій ні матеріального ні морального характеру до обвинуваченого вона не має, про що також підтвердила у судовому засіданні.

Прокурор у судовому засіданні проти заявленого потерпілою ОСОБА_4 клопотання не заперечувала, оскільки вона відмовилася від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Обвинувачений ОСОБА_5 підтримав заяву потерпілої ОСОБА_4 та також просив закрити кримінальне провадження відносно нього у зв`язку з відмовою потерпілої від підтримання обвинувачення, у вчиненому кримінальному проступку він щиро кається.

Суд, розглянувши вказане клопотання потерпілої, заслухавши думку прокурора, пояснення обвинуваченого, вважає, що кримінальне провадження підлягає закриттю з наступних підстав.

Як встановлено ч.ч.1, 3, 4 ст.26 КПК України сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом. Суд у кримінальному провадженні вирішує лише ті питання, що винесені на його розгляд сторонами та віднесені до його повноважень цим Кодексом. Кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення розпочинається лише на підставі заяви потерпілого; відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

Відповідно до ст.477 КПК України кримінальне провадження по кримінальному проступку за ч.1 ст.125 КК України є кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення, тобто це провадження, яке може бути розпочате дізнавачем лише на підставі заяви потерпілого щодо кримінального проступку.

В силу п.7 ч.1 ст.284 цього Кодексу кримінальне провадження закривається, якщо потерпілий відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. Якщо обставини, передбачені п.7 ч.1 цієї статті, виявляються під час судового провадження, суд постановляє ухвалу про закриття кримінального провадження (абзац 2 ч.7 ст.284 КПК України).

Враховуючи письмову заяву потерпілої ОСОБА_4 про відмову від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення, у суду немає підстав ставити під сумнів істинність та добровільність позиції потерпілої щодо її рішення про відмову від обвинувачення, а тому кримінальне провадження відносно обвинуваченого ОСОБА_5 необхідно закрити на підставі п.7 ч.1 ст.284 КПК України у зв`язку з відмовою потерпілої від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Керуючись ч.1 ст.125 КК України, ч.ч.1, 3, 4 ст.26, п.7 ч.1 ст.284 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.06.2021р. за №12021167180000076, відносно ОСОБА_5 за ч.1 ст.125 КК України, закрити на підставі п.7 ч.1 ст.284 КПК України, у зв`язку із відмовою потерпілої від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Ухвала може бути оскаржена обвинуваченою або її захисником в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду (65078, м.Одеса, вул.Івана та Юрія Лип, 24-а) шляхом подачі апеляційної скарги через Савранський районний суд Одеської області протягом семи днів з дня її оголошення (п.1 ч.1, п.2 ч.2 ст.395 КПК України).

Ухвала набирає законної сили після закінчення семиденного строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

СУДДЯ (підпис)

Суддя Савранського районного

суду Одеської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98384650
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку