open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 522/12901/21

Провадження 1-кс/522/7004/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 липня 2021 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси - ОСОБА_1 , розглянувши скаргу представника ОСОБА_2 адвоката ОСОБА_3 , на бездіяльність уповноважених осіб Відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області, яка виразилась у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

ВСТАНОВИВ:

Представник ОСОБА_2 адвокат ОСОБА_3 звернулась до слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси із скаргою в порядку ст. 303 КПК України, на бездіяльність уповноважених осіб Відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області, яка виразилась у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування скарги, скаржник посилається на те, що 15.06.2021 року ОСОБА_2 звернулася до Відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області із заявою за про вчинення злочинів передбачених ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України.

Станом на 12.07.2021 року відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесено, досудове розслідування не розпочато.

Такі дії відповідальних осіб, на думку скаржника не відповідають вимогам ст. 214 КПК України, просить зобов`язати внести відомості до ЄРДР.

До судового засідання заявник не з`явився, однак надав до суду заяву в якій просить розгляд проводити за його відсутності, а тому з метою недопущення виникнення судової тяганини, слідчий суддя приходить до висновку про можливість розгляду скарги на підставі ст. 22 КПК України.

Прокурор до судового засідання не з`явився. Відповідно до ч. 3 ст. 306 КПК України, неявка прокурора не перешкоджає розгляду скарги.

Дослідивши матеріали скарги, приходжу до висновку, про наступне.

Так, як встановлено під час судового розгляду, 15.06.2021 року ОСОБА_2 звернулася до Відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області із заявою за про вчинення злочинів передбачених ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України. До цього часу відомості про вчинення вказаного правопорушення до ЄРДР не внесено.

Такі дії відповідальних осіб Відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області не відповідають вимогам ч. 1 ст. 214 КПК України, про те, що слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Положення ст. 214 КПК України, якими на слідчого та прокурора покладено обов`язок вносити до ЄРДР відомості про вчинені злочини після отримання відповідної заяви, є безальтернативними.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 303 КПК України передбачено, що на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора: бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

За таких обставин скарга підлягає задоволенню з наведених підстав.

Керуючись ст. ст. 214-216, 303-307, 318-380 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Скаргу представника ОСОБА_2 адвоката ОСОБА_3 на бездіяльність уповноважених осіб Відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області, яка виразилась у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань задовольнити.

Зобов`язати відповідальних осіб Відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області виконати вимоги ст. 214 КПК України, та внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, які містяться в заяві ОСОБА_2 від 15.06.2021 року та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98384583
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку