open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №333/3025/21

Провадження №1-в/333/154/21

УХВАЛА

Іменем України

19 липня 2021 року м.Запоріжжя

Комунарський районний суд м.Запоріжжя у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , представника Комунарського районноговідділу філіїДержавної установи«Цент пробації»в ЗапорізькійобластіОСОБА_4 ,розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, клопотання начальника Комунарського районного відділу філії Державної установи «Цент пробації» в Запорізькій області про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного вироком покарання

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Запоріжжя, громадянина України, офіційно непрацюючого, освіта професійно-технічна, розлученого, маючого на утриманні малолітню дитину, проживаючого на час ухвалення вироку за адресою: АДРЕСА_1 , на даний час без реєстрації місця проживання і без визначеного місця проживання, раніше судимого,-

В С Т А Н О В И В:

Вироком Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 21.05.2020 року ОСОБА_6 засуджено за ч.2 ст.309 КК України до двох років позбавлення волі. Відповідно до ст.ст.75, 76 КК України засудженого ОСОБА_6 звільнено від відбування покарання з іспитовим строком один рік і покладено на нього обов`язки періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

До Комунарського районного суду м.Запоріжжя надійшло клопотання начальника Комунарського районного відділу філії Державної установи «Цент пробації» в Запорізькій області про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного вироком покарання ОСОБА_6 .

Засуджений ОСОБА_6 , будучи належним чином повідомленим судом про час і місце розгляду справи, у судові засідання не з`являється, причини неявки суду не повідомляє.

Прокурор у судовому засіданні заявив клопотання про вирішення питання надання доручення органу досудового розслідування Відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, в порядку ст. 333 КПК України, для проведення слідчих розшукових дій з метою встановлення місця перебування засудженого ОСОБА_6 з метою забезпечення його явки у судове засідання.

Представник заявника не заперечував проти задоволення заявленого клопотання.

Вислухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справ, суд дійшов такого висновку.

Зі змісту ст.43 КПК України вбачається, що процесуальний статус засудженого відповідає статусу обвинуваченого в обсязі, необхідному для його захисту на відповідній стадії судового провадження.

Частиною 3 статті 539 КПК України передбачено, що подання про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку розглядається за правилами судового розгляду, передбаченими ст.ст.318-380 КПК України, з урахуванням положень цього розділу.

Відповідно до ч. 3 ст. 333 КПК України у разі, якщо під час судового розгляду виникне необхідність у встановленні обставин або перевірці обставин, які мають істотне значення для кримінального провадження, і вони не можуть бути встановлені або перевірені іншим шляхом, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право доручити органу досудового розслідування провести певні слідчі (розшукові) дії. У разі прийняття такого рішення суд відкладає судовий розгляд на строк, достатній для проведення слідчої (розшукової) дії та ознайомлення учасників судового провадження з її результатами.

На підставі викладеного, беручи до уваги те, що справу неможливо розглядати за відсутності засудженого ОСОБА_6 , суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора.

Керуючись ст.ст.140, 142, 323, 333, 537, 539 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора задовольнити.

Повторно доручити органу досудового розслідування Відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, в порядку ст.333 КПК України, провести певні слідчі (розшукові) дії, а саме: встановити фактичне місцезнаходження засудженого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , без місця реєстрації, останнє відоме місце проживання якого: АДРЕСА_1 , з метою забезпечення його явки у судове засідання з розгляду клопотання начальника Комунарського районного відділу філії Державної установи «Цент пробації» в Запорізькій області про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного вироком покарання, яке відбудеться об 11-00 годині 14 вересня 2021 року, за адресою: м.Запоріжжя, вул.Європейська, буд.7.

Встановити строк виконання ухвали до 14 вересня 2021 року.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора Шевченківської окружної прокуратури міста Запоріжжя № 2 ОСОБА_3 .

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, заперечення проти цієї ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч.1 ст.392 КПК України.

Суддя Комунарського районного суду

м.Запоріжжя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98383529
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку