open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

19.07.2021

Справа № 331/3281/21

Провадження № 1-кп/331/462/2021

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2021 року Жовтневий районний суд міста Запоріжжя у складі: головуючого - судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду в місті Запоріжжі кримінальне провадження № 12021087020000363 від 24.05.2021 року з обвинувальним актом у відношенні обвинуваченого

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця м. Запоріжжя, який має неповну середню освіту, який має 3 групу інвалідності, не працевлаштованого, неодруженого, який має на утриманні двох неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , не судимого в силу ст. 89 КК України,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України,

за участі:

прокурора ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

До Жовтневого районного суду м. Запоріжжя 22.06.2021 року надійшло кримінальне провадження з обвинувальним актом у відношенні ОСОБА_3 та угодою про визнання винуватості міжпрокурором Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_3 .

Обвинувальним актом, який відповідає вимогам ст. 291 КПК України, ОСОБА_3 висунуто обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

23 травня 2021 року приблизноо 13 годині 00 хвилин ОСОБА_3 , маючи умиселна незаконнепридбання психотропноїречовини,знаходячись у лісополосі за гіпермаркетом «Ашан», що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Запорізька, буд. 1-б, незаконно придбав шляхомприсвоєння знайденогозгорток зеленого кольору, в якому знаходилось два зіп-пакети з психотропною речовиною бежевого та білого кольору. Після цього, ОСОБА_3 , зрозумівши, що дані речовини є психотропними, обіг яких заборонено, помістив вказані зіп-пакети з психотропною речовиною до правої кишені своїх штанів та став незаконно зберігати при собі. Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконне зберігання психотропної речовини для особистого вживання, без мети збуту, діючи умисно, всупереч ст.ст. 13, 14 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів» №863 від 08.07.1999 року (зі змінами), а також ст. 2 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживання ними» №62/95-ВР від 15.02.1995 року (зі змінами), продовжив пересуватись пішим ходом по вул. Запорізькій в сторону просп. Соборного у м. Запоріжжя. Далі, ОСОБА_3 продовжуючи свій злочинний умисел на незаконне зберігання психотропної речовини без мети збуту, діючи умисно, зберігав її безпосередньо при собі до того часу, як біля будинку № 1Б по вул. Запорізькій, у м. Запоріжжі, приблизно о 16 годині 20 хвилин вищевказані зіп-пакети з кристалічною речовиною бежевого та білого кольору було виявлено та вилучено працівниками поліції. Згідно висновку судово-хімічної експертизи № СЕ-19/108-21/6459-НЗПРАП є кристалічною речовиною білого та бежевого кольорів, масою 0,04583 г та 0,4418 г, яка містить у своєму складі психотропну речовину, обіг якої заборонено PVP, маса якої склала 0,3286 г та 0,3425 г, яку ОСОБА_3 незаконно зберігав при собі, без мети збуту.

Дії обвинуваченого ОСОБА_3 кваліфіковані за ч. 1 ст. 309 КК України, тому що він вчинив умисні дії, які виразилися у незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин, без мети збуту.

Під час проведення досудового розслідування кримінального провадження досягнуто угоди про визнання винуватості міжпрокурором Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_3 . 18 червня 2021 року прокурор Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя ОСОБА_5 , якій на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні з одного боку та обвинувачений у цьому провадженні ОСОБА_3 з іншого боку за участю захисника ОСОБА_6 , на підставі ст.ст. 468, 469, 472 КПК України в приміщенні Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Якова Новицького, буд. 5, уклали угоду про визнання винуватості.

Дана угода укладена з дотриманням вимог ст.ст. 468, 469, 470, 472 КПК України.

Погоджена сторонами угода містить наступні положення:

1. ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 309 КК України.

Час, місце, обставини скоєння ОСОБА_3 кримінального правопорушення відповідають змісту обвинувачення, викладеному в обвинувальному акті.

2. За умовами угоди обвинувачений ОСОБА_3 беззаперечно визнає себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України незаконному придбані та зберіганні психотропної речовини без мети збуту. Фактичні обставини справи визнав, кваліфікацію дій не заперечував. Обвинувачення визнав у повному обсязі.

3. Сторони з урахуванням того, що дане кримінальне правопорушення, вчинене ОСОБА_3 відноситься до кримінальних проступків, зважаючи на те, що в ході досудового розслідування встановлено ряд обставин, які пом`якшують ОСОБА_3 щире каяття у вчиненому та сприяння проведення досудового розслідування, зважаючи на особу підозрюваного, погоджуються на призначення покарання ОСОБА_3 за вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.309 КК України, у виді обмеження волі строком на один рік. На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з іспитовим строком один рік. На підставі ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_3 обов`язки: 1) періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; 2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Суд визнає вказане положення угоди таким, що відповідає вимогам ст. 65 КК України.

Відповідно до вимог ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно до вимог ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, нетяжких злочинів, тяжких злочинів.

Враховуючи тяжкістьвчиненого кримінальногоправопорушення,який відповіднодо вимогст.12КК Українивідноситься докримінальних проступків,обставини йоговчинення,дані проособу обвинуваченого,який маєпостійне місцепроживання тареєстрації,має 3групу інвалідності,неодружений,має наутриманні двохнеповнолітніх дітей,обставини,що пом`якшуютьпокарання щире каяття,активне сприянняв розкриттікримінального правопорушення,відсутність обставин,що обтяжуютьпокарання,суд дійшоввисновку проможливість призначення ОСОБА_3 покарання у виді обмеження волі строком на один рік. На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання з іспитовим строком один рік. На підставі ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_3 обов`язки: 1) періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; 2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

4. Відповідно до ст. 473 КПК України наслідком укладання та затвердження зазначеної угоди для сторін є:

а) для прокурора і обвинуваченого обмеження права на оскарження вироку.

ОСОБА_3 роз`яснені підстави оскарження обвинувального вироку, яким затверджена ця угода в апеляційному порядку, що визначені в ч. 1 ст. 394 КПК України, та в касаційному порядку, що визначені в п.1 ч. 3 ст. 424 КПК України.

б) для обвинуваченого відмова від здійснення прав, передбачених абзацом 1 і 4 п.1 ч. 4 ст. 474 КПК України.

Під час проведення підготовчого судового засідання судом роз`яснено обвинуваченому ОСОБА_3 положення ч. 5 ст. 474 КПК України щодо його права на справедливий судовий розгляд, під час якого сторона обвинувачення зобов`язана довести кожну обставину щодо кримінального правопорушення, у вчиненні якого його обвинувачують, а він має при цьому певні права, визначені цією ж статтею; наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ст. 473 КПК України; характер обвинувачення; вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Заслухавши прокурора ОСОБА_5 , обвинуваченого ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_6 , які підтвердили, що їм зрозумілий зміст роз`яснених судом наведених вище норм та вони просять суд затвердити угоду про визнання винуватості, перевіривши матеріали провадження, угоду, що укладена з дотриманням вимог ст.ст. 468, 469, 470, 472 КПК України, суд дійшов висновку про необхідність її затвердження.

Згідно з ч. 1 ст. 475 КПК України, якщо суд переконався, що угода може бути затверджена, він ухвалює вирок, яким затверджує угоду і призначає узгоджену сторонами міру покарання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 100, 124, 314, 370, 374, 475, 532 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Затвердити угоду про визнання винуватості від 18 червня 2021 року у кримінальному провадженні № 12021087020000363 від 24.05.2021 року, укладену між прокурором Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_3 .

ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченогоч.1ст.309 КК Україниі призначити йому покарання у виглядіодного року обмеження волі.

На підставі ст. 75 та ч.1 ст. 76 КК Українизвільнити ОСОБА_3 від відбування покарання, якщо він протягом іспитового строку терміном один рік не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього такі обов`язки:

- періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Випробувальний термін обчислювати з моменту проголошення вироку.

Нагляд за ОСОБА_3 покласти на уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання обвинуваченого.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави витрати на проведення судово-хімічної експертизи в сумі 686,48 гривень.

Речові докази: психотропну речовину, обіг якої заборонено PVP, з залишками речовини 0,4314 г. та 0.4158 г. знищити.

Вирок набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Запорізького апеляційного суду через Жовтневий районний суд м. Запоріжжя протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок суду на підставі угоди між прокурором та обвинуваченим може бути оскаржений в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду з урахуванням обмежень, визначених ч. 4 ст. 394 КПК України.

Копію вироку після його проголошення негайно вручити обвинуваченому та прокурору. Інші учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98383468
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку