open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Єдиний унікальний номер 728/1370/21

Кримінальне провадження 1-кп/728/131/21

У ХВ АЛ А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 липня 2021 року Бахмацький районний суд Чернігівської області

в складі:

головуючої судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілої ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши увідкритому судовому засіданнів залісуду в місті Бахмач кримінальнепровадження за № 12021275390000203 від 16.06.2021 року, відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Гайворон Чернігівської області, зареєстрованого та проживаючого АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, освіта повна загальна середня, не одруженого, неповнолітніх дітей на утриманні не маючого, не працюючого, групи інвалідності не маючого, раніше не судимого,

у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України,

ВСТАНОВИВ:

30.05.2021 року близько 22:00 години ОСОБА_5 , перебуваючи будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , у ході раптово виниклого конфлікту, на ґрунті особистих неприязних відносин, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, маючи на меті спричинення тілесних ушкоджень, взявши ножа та тримаючи його в правій руці, наніс один удар ножем в область живота зліва ОСОБА_4 , в результаті чого остання отримала тілесне ушкодження у вигляді різаного непроникаючого поранення лівої бокової ділянки живота, що відповідно до висновку судово-медичної експертизи відноситься до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, що спричинило короткочасний розлад здоров`я.

Потерпіла ОСОБА_4 в судовому засіданні заявила клопотання про закриття відносно ОСОБА_5 кримінального провадження в зв`язку з відмовою від обвинувачення, про що подала відповідну письмову заяву. Претензій ні морального ні матеріального характеру до обвинуваченого не має.

Прокурор в судовому засіданні підтримала клопотання та не заперечувала проти закриття кримінального провадження відносно ОСОБА_5 , оскільки потерпіла відмовилася від обвинувачення.

Обвинувачений ОСОБА_5 в судовому засіданні після роз`яснення права заперечувати проти закриття кримінального провадження з нереабілітуючої підстави, погодився на закриття провадження по справі у зв`язку з примиренням з потерпілою та відмовою останньої від обвинувачення. Свою вину у скоєному визнав повністю та щиро розкаявся.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, вислухавши думку учасників судового провадження, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 4 ст. 26 КПК України кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення розпочинається лише на підставі заяви потерпілого. Відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

Згідно п.1 ч.1 ст. 477 КПК України кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_5 за ч. 2 ст. 125 КК України є кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення.

За правилами п. 7 ч.1 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається у разі, якщо потерпілий відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Дії ОСОБА_5 що виразилися в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень, органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 2 ст. 125 КК України.

У судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_5 вчинив кримінальний проступок, передбачений ч.2 ст. 125 КК України, примирився з потерпілою, і остання відмовилася від обвинувачення.

Враховуючи вищевикладене, зазначене кримінальне провадження підлягає закриттю.

Речові докази та процесуальні витрати по справі відсутні.

Цивільних позовів по справі не заявлено.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_5 під час досудового розслідування не обирався.

Керуючись ч. 4 ст. 26, п.7 ч.1 ст. 284, п.1.ч 1. ст. 477 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Кримінальне провадження за № 12021275390000203від 16.06.2021року відносно ОСОБА_5 за ч. 2 ст. 125 КК України закрити в зв`язку з відмовою потерпілої від обвинувачення.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Чернігівського апеляційного суду на протязі 7 днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98382798
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку