open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

іменем України

Справа № 126/1570/21

Провадження № 1-кс/126/474/2021

"15" липня 2021 р. м. Бершадь

Слідчий суддя Бершадського районного суду Вінницької області ОСОБА_1 секретар ОСОБА_2

за участі слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого СВ відділу поліції №1 Гайсинського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021020100000239 від 13.07.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 310 КК України,-

ВСТАНОВИВ :

До Бершадського районного суду Вінницької області надійшло клопотання сторони кримінального провадження, слідчого СВ відділуполіції №1Гайсинського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу Вінницькійобласті ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку у домоволодінні розташованому за адресою: АДРЕСА_1 згідно інформаційної довідки № 184 від 14.07.2021 наданої Поташнянською сільською радою, де проживає ОСОБА_4 , з метою відшукання та вилучення наркотичних засобів.

Обґрунтовуючи своє клопотання слідчий стверджує, що 13.07.2021 року до ЧЧ ВП №1 Гайсинського РУП ГУНП у Вінницькій області, по телефону надійшло повідомлення о/у СКП ВП№1 ГРУП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_5 про те що ним під час проведення заходів під умовною назвою «МАК у 2021 році» на присадибній ділянці домогосподарства АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , було виявлено ростучі рослини коноплі в кількості більше 50 шт.

13.07.2021 відомості про вчинення вказаного кримінального правопорушення було внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України.

13.07.2021 до постановлення ухвали слідчого судді було здійснено обшук присадибної ділянки, яка належить ОСОБА_4 та розташована в АДРЕСА_1 .

В ході обшуку присадибної ділянки в АДРЕСА_1 , було виявлено та вилучено 106 окремих ростучих рослин за зовнішніми ознаками схожих на рослини коноплі, 99 із яких знаходяться у вигляді цілих рослин, та 7 корінців від рослин за зовнішніми ознаками схожих на рослини коноплі, які запаковано в полімерні сітчасті мішки, верхні клапани яких зв`язано поміж собою поліпропіленовою мотузкою, до кінців якої прикріплено бирку із поснювальним надписом та прикріплено печатку.

Також на вище вказаній присадибній ділянці було виявлено 7 стебел рослин за зовнішніми ознаками схожих на рослини коноплі, які були зірвані раніше та лежали на присадибній ділянці-сушились.

Обшук присадибної ділянки території домоволодіння ОСОБА_4 до постановлення ухвали слідчого судді було здійснено з тих підстав, що станом на 16:30 год. 13.07.2021 не було можливості отримати ухвалу на проведення обшуку. Проведення огляду було здійснено з метою збереження речових доказів, оскільки, зволікання з проведенням даної процесуальної дії могло б сприяти знищення та переховування вище вказаних речей, які мають значення для досудового розслідування та є речовими доказами під час досудового розслідування, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Згідно довідки №184 від 14.07.2021, виданої Поташанською сільською радою, про те, що ОСОБА_4 , яка проживає за адресою АДРЕСА_1 , користується земельною ділянкою орієнтовною площею 0,07 га, яка знаходиться за тою ж адресою. Згідно ст. 233 КПК України проникнення до житла чи іншого володіння особи може здійснюватися не інакше, як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні заявлене клопотання про обшук підтримав та просив його задоволити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя встановив наступне.

Відповідно ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно ч.3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

Ч. 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи,що завказаних обставин,у слідчого СВвідділу поліції №1Гайсинського районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу Вінницькійобласті ОСОБА_3 булипідстави дляпроникнення до домоволодіння розташованогоза адресою: АДРЕСА_1 ,де проживає ОСОБА_4 зметою відшуканнята вилученнянаркотичних засобів, а тому в порядку ч. 3 ст. 233, ст. 237 КПК України, слід надати дозвіл на обшук вказаного домоволодіння .

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 163, 234, 235, ст. 309 КПК України

УХВАЛИВ :

Клопотання слідчого СВ відділу поліції №1 Гайсинського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 12021020100000239 від 13.07.2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 310 КК України -задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в домоволодінні розташованому за адресою: АДРЕСА_1 згідно інформаційної довідки № 184 від 14.07.2021 де проживає ОСОБА_4 з метою відшукання та вилучення наркотичних засобів.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Визначити строк дії ухвали тривалістю п`ятнадцять днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98382179
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку