open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 351/1252/21

Номер провадження №1-кс/351/412/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 липня 2021 року м. Снятин

Слідчий суддя Снятинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 за участі:

секретаря судового засідання - ОСОБА_2

розглянув клопотання слідчого слідчого відділення відділення поліції № 1 (м. Снятин) Коломийського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про надання дозволуна проведенняобшуку у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021091230000075 від 16.07.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ відділення поліції № 1 (м. Снятин) Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021091230000075 від 16.07.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України звернувся до суду із клопотанням про про надання дозволу на проведений огляду господарства ОСОБА_4 , яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

В обгрунтування клопотання зазначено, що 15.07.2021 близько 19 год. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька АДРЕСА_1 керуючи скутером марки «Piaggio» допустила наїзд на пішохода, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 жителя АДРЕСА_1 , що перебігав дорогу з права на ліво, в результаті чого останній з тілесними ушкодженнями був доставлений в КНП «Снятинська багатопрофільна лікарня» Снятинської міської ради.

Після вчинення ДТП було проведено огляд місця події в господарстві за адресою АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . В ході проведення огляду місця події було оглянуто скутер марки «Piaggio» (номер кузова - НОМЕР_1 ), який в ході огляду було вилучено і доставлено на територію відділення поліції № 1 (м. Снятин) Коломийського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

З метою виявлення та вилучення предметів, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження слідчим слідчого відділення відділення поліції № 1 (м. Снятин) Коломийського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 було прийнято рішення про невідкладне проведення огляду місця події, в ході якого було вилучено скутер марки «Piaggio» (номер кузова - НОМЕР_1 ), має значення у кримінальному провадженні як речовий доказ, який Постановою від 16.07.2021 визнано речовим доказом у кримінальному провадженні № 12021091230000075 від 16.07.2021.

На підставі наведеного, враховуючи, що обшук проведено до постановлення ухвали слідчого судді, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого злочину (кримінального правопорушення), запобігання знищенню та втраті важливої доказової інформації, яка має суттєве значення, у кримінальному провадженні, слідчий звернувся до слідчого судді із даним клопотанням, яким просив надати дозвіл на проведений обшук на проведений обшук господарства ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого злочину (кримінального правопорушення), вилучення транспортного засобу, за участі якого було вчинено ДТП, запобігання знищенню та втраті важливої доказової інформації, яка має суттєве значення по кримінальному провадженні.

Слідчий подавдо судузаяву,якою клопотанняпідтримав,просив задоволитита просиврозглядати клопотаннябез йогоучасті табез фіксуваннятехнічними засобами.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих дій (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, яке надійшло до суду 16.07.2021, погоджене із процесуальним прокурором ОСОБА_6 , строки досудового розслідування кримінального провадження, в рамках якого подане клопотання, ще не закінчились, зокрема: Витяг із ЄРДР №12021091230000075 від 16.07.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України; Протокол огляду місця події (предмета) від 15.07.2021 - встановив, що обшук було проведено на місці події до постановлення ухвали слідчого судді, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого злочину (кримінального правопорушення), запобігання знищенню та втраті важливої доказової інформації, яка має суттєве значення по кримінальному провадженні, слідчий за погодженням із процесуальним прокурором, невідкладно після здійснення огляду звернувся із даним клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст.300 КПК України для досудового розслідування кримінальних проступків, окрім іншого, дозволяється виконувати всі слідчі (розшукові) дії, передбачені цим Кодексом, та негласні слідчі (розшукові) дії, передбачені частиною другою статті 264 та статтею 268 цього Кодексу.

Згідно ч.1 ст.233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч.2 ст.234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.3 ст.233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Згідно ч.2 ст.237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

На підставі наведеного, слідчий суддя приходить до висновку, що обшук було проведено відповідно до встановлених норм КПК України, а тому клопотання про надання дозволу на проведений обшук на проведений обшук господарства ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого злочину (кримінального правопорушення), вилучення транспортного засобу, за участі якого було вчинено ДТП, запобігання знищенню та втраті важливої доказової інформації, яка має суттєве значення по кримінальному провадженні слід задоволити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 107, 233-235, 237, 300, 369, 372 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведений обшук на проведений обшук господарства ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого злочину (кримінального правопорушення), вилучення транспортного засобу, за участі якого було вчинено ДТП, запобігання знищенню та втраті важливої доказової інформації, яка має суттєве значення по кримінальному провадженні.

Контроль за виконання ухвали покласти на слідчого відділення відділення №1 (м. Снятин) Коломийського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 ..

Дана ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення і оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані підчас підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98381631
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку