open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 183/4627/21

№ 1-кс/183/862/21

15 липня 2021 року Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділення Відділення поліції №2 Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про проведення огляду у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 14 липня 2021 року за №12020043080000065 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України,

встановив :

слідчий слідчого відділення Відділення поліції №2 Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого зазначив, що 14 липня 2021 року до Відділення поліції №2 Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшло повідомлення про те, що в лісосмузі поблизу с. Голубівка, Новомосковського району Дніпропетровської області проводиться незаконний спил зелених насаджень.

Виїздом слідчо-оперативної групи та проведенням огляду місця події, проведеного 14.07.2021 в період часу з 18 години 07 хвилин по 19 годину 39 хвилин, встановлено, що у лісосмузі, розташованій поблизу с. Кільчень, Новомосковського району Дніпропетровській області, на земельній ділянці з кадастровим номером 1223282000:02:030:0484 знаходяться частини гілок від зрубаних дерев ясеня, поблизу яких знаходяться пні від спиляних дерев ясеня та дубу в загальній кількості сімнадцяти штук, з діаметром дерев у місці спилу від 10 до 70 сантиметрів. Поблизу вказаної лісосмуги, неподалік пнів від спиляних дерев, на ґрунтовій дорозі. Що проходить біля лісосмуги, знаходиться вантажний автомобіль марки «FAW», синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , у кузові якого знаходяться дрова, розпиляні на частини, дерев дубу та ясеню, кузов заповнений повністю, близько 2,5 м3. Також у кузові автомобіля знаходяться дві бензопили ланцюгові WIVZOR та VOWA. Вказані вище предмети вилучені до ВП №2 Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровські області як такі, що є знаряддям вчинення злочину та зберегли на собі його сліди, у зв`язку з чим мають значення речового доказу.

Відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, вантажний автомобіль марки «FAW», синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 належить ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи отриману інформацію, з метою виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей, вилучених з обігу, так як вказане могло бути знищене, 14.07.2021 р., в період часу з 18:07 годин до 19:39 годин під час проведення огляду місця події проведено огляд вантажного автомобіля марки «FAW», синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , який, відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, належить ОСОБА_4 , у кузові якого знаходяться дрова, розпиляні на частини, дерев дубу та ясеню, кузов заповнений повністю, близько 2,5 м3. Також у кузові автомобіля знаходяться дві бензопили ланцюгових WIVZOR та VOWA,як такі, що зберегли на собі сліди вчинення злочину, у зв`язку з чим мають значення речового доказу.

14.07.2021 р. оглянуті та вилучені вантажний автомобіль марки «FAW», синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , у кузові якого знаходяться дрова, розпиляні на частини, дерев ясеню, дві бензопили ланцюгові були визнані по кримінальному провадженню № 12021043080000065 від 14.07.2021 речовими доказами, та залучені в якості речових доказів.

Слідчий вважає, є достатні підстави вважати, що у вантажному автомобілі марки «FAW», синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , який, відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, належить ОСОБА_4 , знаходяться предмети, що зберегли на собі сліди вчинення злочину та є знаряддям вчинення злочину, що має значення для встановлення усіх обставин кримінального провадження, тому на підставівикладеного проситьнадати дозвілна проведенняогляду,який проведено14липня 2021року.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність, підтримавши клопотання.

Дослідивши клопотання та надані до нього копії документів, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Слідчим суддею досліджено протокол огляду місця події від 14.07.2021 р. з фотокарткою, протокол допиту свідка ОСОБА_5 , копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, який належить ОСОБА_4 , договір підряду, лист від 09.06.2020 р.

Згідно ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, процесуальними джерелами яких можуть бути показання, речові докази, документи, висновки експертів. Одним з таких порядків є саме проведення огляду. Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей, щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч. 5 ст. 237 КПК Українипри проведенні огляду дозволяється вилучення лишеречей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Слідчий суддя вважає, що слідчий довів необхідність невідкладного проведення огляду вантажного автомобіля марки «FAW», синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , який, відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, належить ОСОБА_4 , який проведено 14.07.2021 р. в період часу з 18 години 07 хвилин до 19 години 39 хвилин у лісосмузі, розташованій поблизу с. Кільчень, Новомосковського району Дніпропетровській області, з метою визнання отриманих доказів допустимими, виявлення та фіксації відомостей, щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 233, 234, 235, 237 КПК України слідчий суддя, -

постановив :

надати дозвіл слідчому слідчого відділення Відділення поліції №2 Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , на проведення огляду вантажного автомобіля марки «FAW», синього кольору, реєстраційний номер НОМЕР_1 , який, відповідно до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, належить ОСОБА_4 , який проведено 14.07.2021 в період часу з 18години 07 хвилин до 19 години 39 хвилин у лісосмузі, розташованій поблизу с. Кільчень, Новомосковського району Дніпропетровській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98381365
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку