open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №173/742/21

Провадження №1-в/173/107/2021

У Х В А Л А

іменем України

16 липня 2021 р. м. Верхньодніпровськ

Слідчий суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - Петрюк Т.М. при секретареві Малоок Л.В.,

За участю: прокурора - Романової-Утки К.С.

Представника заявника - Чорнобая О.І.

розглянувши увідкритомусудовому засіданнів містіВерхньодніпровську заяву приватного акціонерного товариства «Верхньодніпровський машинобудівний завод» про роз`яснення ухвали Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 06.05.2021 року по справі № 173/742/21

В С Т А Н О В И В :

Досуду надійшлазаява ПРАТ «Верхньодніпровський машинобудівний завод» про роз`яснення ухвали Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 06.05.2021 року по справі № 173/742/21.

Згідно якої заявник просить роз`яснити ухвалу в частину строку дії ухвали та вказати до якої дати діє дана ухвала; для вчинення яких дій в ухвалі встановлюється строк один місяць, а також просить роз`яснити ухвалу в частині надання тимчасового доступу до документів за період з 01.10.2020 року по час постановлення ухвали, тобто за період який невиходить за межі досудового розслідування.

В судовому засіданні представник заявника вимоги за заявою підтримав просив надати роз`яснення в частині строку дії ухвали та для кого даний строк встановлюється.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Прокурор в судовому засіданні проти задоволення заяви заперечувала посилаючись на те, що зміст ухвали є ясним і додатковому роз`ясненню не підлягає.

Слідчий суддя, з`ясувавши зміст поданої заяви, заслухавши учасників розгляду справи, дослідивши додані до заяви та клопотання слідчого документи, приходить до наступних висновків .

Відповідно дост. 380 КПКУкраїни - Якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення, приватного виконавця ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Заявник просить роз`яснити ухвалу слідчого судді від 06.05.2021 року по справі № 173/742/21 в частині строку її дії, а саме: до якої дати діє дана ухвала; для вчинення яких дій в ухвалі встановлюється строк один місяць

Відповідно до п.7 ч. 1 ст. 164 КПК України - В ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено: строк дії ухвали, який не може перевищувати двох місяців з дня постановлення ухвали, за виключенням ухвал, постановлених на виконання вимогчастини другоїстатті 562 цього Кодексу;

Ухвала слідчого суду про тимчасовий доступ до речей і документів постановлена 06.05.2021 року, в ній встановлений строк дії ухвали один місяць. Таким чином ухвала діє до 06.06.2021 року.

Даний строк встановлюється для органу досудового розслідування щодо пред`явлення ухвали до виконання.

Відповідно до ч.1,2,3 СТ. 165 КПК України - Особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

2. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

3. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і оригіналів або копій документів, зобов`язана залишити володільцю речей і оригіналів або копій документів опис речей і оригіналів або копій документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду.

При цьому встановлений в ухвалі строк її дії в один місяць на особу, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, не поширюється, оскільки даний строк встановлюється для представника органу досудового розслідування, зазначеного в ухвалі слідчого судді та обмежує строк пред`явлення ухвали органом досудового розслідування для виконання.

Щодо роз`яснення періоду, за який слідчий просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, то згідно обґрунтування поданого клопотання слідчого встановлено, що 06.04.2021 до ЧЧ ВП №3 Кам`янського РУП надійшла інформація про те, що в результаті відпрацювання території оперативного обслуговування щодо розкриття по попередження злочинів за фактами несанкціонованого втручання в діяльність залізниці, встановлено факт порушення вимог чинного законодавства.

Зокрема, на території оперативного обслуговування здійснює діяльність ПРАТ «Верхньодніпровський машинобудівний завод», ЄДРПОУ 05749336, юридична адреса: Дніпропетровська область, м. Верхньодніпровськ, вул. Гагаріна, 23, директор з 09.04.2015 року ОСОБА_1 .

Вказане підприємство в період з 01.01.2020 по теперішній час здійснює діяльність у сфері виготовлення та продажу комплектуючих до рухомого складу залізничного транспорту (колісних пар, шасі).

При цьому, за наявною інформацією, з метою створення уяви про здійснення повного циклу виробництва за допомогою власних потужностей, для отримання в подальшому податкових пільг при розмитненні готової продукції, посадовими особами ПРАТ «Верхньодніпровський машинобудівний завод» складаються та подаються до Торгово-промислової палати України супровідні документи (калькуляція, специфікація, контракти, договори, паспорти, тощо), в яких містяться недостовірні дані щодо фактичного виробництва та виробника.

На підставі таких документів виготовляються сертифікати про походження товарів форми СТ-1 (документ встановленої форми, який застосовується для підтвердження країни походження товару), які є підставою для отримання податкових пільг та звільнення від сплати митних зборів під час експорту/імпорту продукції підприємства до країн СНД.

Таким чином період, зазначений в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів не виходить за межі розслідування даного кримінального провадження, про що наведене обґрунтування в ухвалі слідчого судді 06.05.2021 року по справі № 173/742/21 та в резолютивній частині ухвалі зазначений строку за який володілець повинен надати слідчому зазначені в ухвалі документи, а саме з 01.01.2020 року по 06.05.2021 року.

Керуючись ст. ст. 131-132, 159-164, 166, 380 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Роз`яснити ухвалу слідчого судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 06.05.2021 року по справі № 173/742/21, а саме: строк дії ухвала від 06.05.2021 року по справі № 173/742/21 встановлений в один місяць до 06.06.2021 року.

Даний строк встановлюється для органу досудового розслідування щодо пред`явлення ухвали до виконання.

Період зазначений в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, за який особа,яка зазначенав ухваліслідчого суддіпро тимчасовийдоступ доречей ідокументів якволоділець речейабо документів, повиненнадати тимчасовийдоступ до речей ідокументів,зазначених в ухвалі слідчогосудді, не виходить за межі розслідування кримінального провадження № 12021041430000067 від 06.04.2021 року і є чітко визначений з 01.01.2020 року по 06.05.2021 року

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом семи днів з моменту її проголошення через Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області.

Якщо ухвалу суду було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, в порядку, передбаченому ст. 382 КПК України, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Слідчий суддя Петрюк Т.М.

Джерело: ЄДРСР 98381152
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку