open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/757/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 лютого 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві скаргу адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «НОВІ-МЕДІА» на постанову старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_4 від 26.11.2020 року про повну відмову в задоволенні клопотання у кримінальному провадженні № 12018100060000768 та зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В :

У січні 2021 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшла скарга адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «НОВІ-МЕДІА» на постанову старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_4 від 26.11.2020 року про повну відмову в задоволенні клопотання у кримінальному провадженні № 12018100060000768 та зобов`язання вчинити дії.

В обґрунтування вимог скарги зазначено, що вказана постанова прийнята з порушенням вимог КПК України, є невмотивованою, необґрунтованою та незаконною, одночасно порушує права та законні інтереси ТОВ «НОВІ-МЕДІА», а тому підлягає скасуванню слідчим суддею.

Особа, яка звернулась зі скаргою у судове засідання не з`явилась, про дату, час та місце розгляду скарги повідомлена належним чином.

Слідчий, рішення, якого є предметом оскарження в судове засідання не з`явився, про час розгляду скарги повідомлявся належним чином.

Згідно норми ч. 4 ст.107КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду скарги слідчим суддею не здійснювалась.

Частиною 3 ст.306КПК України передбачено, що відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

У відповідності до положень ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використаннісвоїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Вивчивши скаргу, дослідивши матеріали провадження, слідчий суддя, приходить до наступного висновку.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділом Печерського УП ГУ НП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12018100060000768 від 20.02.2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 194 КК України

У рамках вказаного кримінального провадження, 23.11.2020 року адвокат ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «НОВІ-МЕДІА» подав до Печерського УП ГУ НП у м. Києві клопотання за вхідним № 15019 про виконання процесуальних дій у кримінальному провадженні (в порядку ст. 220 КПК України), а саме: провести у кримінальному провадженні № 12018100060000768 від 20.02.2018 року з громадянином ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , процесуальну дію пред`явлення особи для впізнання за фотознімком.

За наслідками розгляду вказаного клопотання, старшим слідчим слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_4 26.11.2020 року винесено постанову про повну відмову в задоволенні клопотання у кримінальному провадженні № 12018100060000768 від 20.02.2018 року.

В обґрунтування постанови зазначено, що відповідно до ч. 5 ст. 40 КПК України, слідчий, здійснюючи свої повноваження відповідно до вимог КПК України, є самостійним у своїй процесуальній діяльності, втручання в яку осіб, що не мають на те законних повноважень забороняється. Відповідно до положень ч. 1 ст. 228 КПК України перед тим, як пред`явити особу для впізнання, слідчий, прокурор попередньо з`ясовує, чи може особа, яка впізнає, впізнати цю особу, опитує її про зовнішній вигляд і прикмети цієї особи, а також про обставини, за яких вона бачила цю особу, про що складає протокол. Так дослідивши матеріали кримінального провадження, зокрема покази ОСОБА_5 , отримані під час допиту останнього як свідка, він не повідомив жодні відомості щодо особи, у пред`явленні для впізнання за фотознімками якої клопоче адвокат ОСОБА_3 . Таким чином, проведення слідчої (розшукової) дії, визначеної ст. 228 КПК України, із ОСОБА_5 у відповідності до положень КПК України є неможливим і недоцільним, оскільки внаслідок проведення цієї слідчої дії неможливо досягнути її мети.

Згідно ст.110 КПК України рішення слідчого, прокурора приймається у формі постанови. Зокрема, постанова слідчого, прокурора складається з: 2) мотивувальної частини, яка повинна містити відомості про: зміст обставин, які є підставами для прийняття постанови; мотиви прийняття постанови, їх обґрунтування та посилання на положення цього Кодексу.

У відповідності дост. 2 КПК Українизавданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Як регламентовано ч.2ст. 22 КПК Українисторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

З огляду на вказані вимоги Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя погоджується з висновком старшого слідчогослідчого відділуПечерського управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції умісті Києві ОСОБА_4 в оскажуваній постанові, вважає її законною, обґрунтованою, та такою, що не підлягає скасуванню, а відтак, у задоволенні скарги слід відмовити.

Крім того, у задоволенні решти вимог скарг слідчий суддя відмовляє, оскільки вони є взаємопов`язаними.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 303, 305-307, 309, 220, 221 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

У задоволенні скарги адвоката ОСОБА_3 в інтересах ТОВ «НОВІ-МЕДІА» на постанову старшого слідчого слідчого відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_4 від 26.11.2020 року про повну відмову в задоволенні клопотання у кримінальному провадженні № 12018100060000768 та зобов`язання вчинити дії відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98380814
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку