open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер провадження: 11-кп/813/289/21

Номер справи місцевого суду: 496/4007/20

Головуючий у першій інстанції ОСОБА_1

Доповідач ОСОБА_2

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

06.07.2021 року м. Одеса

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Одеського апеляційного суду ОСОБА_2 , отримавши кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора Чорноморської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_3 на вирок Біляївського районного суду Одеської області від 06.10.2020 стосовно ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчинені кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 389 КК України

установив:

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Одеського апеляційного суду від 09.11.2020, справа надійшла в провадження головуючого судді ОСОБА_5 , інші судді учасники колегії ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Ухвалами судді-доповідача від 12.11.2020 відкрито провадження за апеляційної скаргою прокурора та кримінальне провадження призначено до апеляційного розгляду.

01.07.2021, у зв`язку із прийняттям 10.06.2021 Вищою радою правосуддя рішення №1308/015-21 про звільнення з посади головуючого по справі судді ОСОБА_5 , кримінальне провадження було перерозподілено в провадження головуючого судді ОСОБА_2 , що є підставою для прийняття вказаної справи до провадження, а також призначення її до апеляційного розгляду.

За таких обставин, оскільки усі підготовчі дії, передбачені ст. 401 КПК України, виконані, кримінальне провадження може бути призначене до апеляційного розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 401 КПК України, явка обвинуваченого ОСОБА_4 в судове засідання апеляційного суду є обов`язковою, оскільки в апеляційній скарзі прокурора ставиться питання про погіршення його становища.

Окрім того, з матеріалів справи вбачається, що інтереси обвинуваченого ОСОБА_4 представляє адвокат ОСОБА_8 , однак останньою була подана заява про призначення обвинуваченому іншого захисника із Регіонального центруз наданнябезоплатної вторинноїправової допомогив Одеськійобласті узв`язку із великою відстанню місцезнаходження захисника та карантиними обмеженнями міжміського сполучення.

Частина 2 ст. 49 КПК України передбачає, що захисник може бути залучений слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом в інших випадках, передбачених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги

В силу положень Конвенції «Про захист прав людини і основоположних свобод», правозастосовної практики Європейського суду з прав людини, законодавчих приписів ст. 20 КПК України, суд повинен забезпечити реалізацію конституційного права обвинуваченого на захист.

Згідно вимог п. 7 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень КПК України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, а також особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 42 КПК України обвинувачений має право на отримання правової допомоги захисника за рахунок держави у випадках, передбачених цим Кодексом та/або законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, в тому числі у зв`язку з відсутністю коштів на її оплату.

Таким чином, суддя-доповідач, у відповідності з п. 2 ч. 1 ст. 49 КПК України, вважає за необхідне з метою забезпечення права на захист доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області призначити адвоката для здійснення захисту обвинуваченого ОСОБА_4 за призначенням.

Керуючись ст.ст. 42, 49, ч.ч. 3, 4 ст. 401 КПК України, суддя доповідач,

ухвалив:

Прийняти до свого провадження кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора Чорноморської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_3 на вирок Біляївського районного суду Одеської області від 06.10.2020 стосовно ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчинені кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 389 КК України.

Кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора Чорноморської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_3 на вирок Біляївського районного суду Одеської області від 06.10.2020 стосовно ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчинені кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 389 КК України призначити до розгляду на 29вересня 2021року на12год.30хв. в приміщенні Одеського апеляційного суду за адресою: м. Одеса, вул. Івана та Юрія Лип, 24-а, зала судових засідань №9, 6-й поверх.

Явка обвинуваченого ОСОБА_4 в судове засідання апеляційного суду є обов`язковою.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області призначити адвоката для захисту прав ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 389 КК України та забезпечити його завчасне прибуття до Одеського апеляційного суду для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Одеського апеляційного суду ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 98377811
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку