open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Провадження № 1-кп/582/73/21

Справа № 582/527/21

Копія

У Х В А Л А

16 липня 2021 року смт. Недригайлів

Недригайлівський районний суд Сумської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілої ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Недригайлів кримінальне провадження, внесене 18 травня 2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021205510000052 за обвинуваченням

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Тросник Виноградівського району Закарпатської області, українця, громадянина України, жителя АДРЕСА_1 , не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 125 КК України,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Недригайлівського районного суду Сумської області перебуває кримінальне провадження за №12021205510000052 стосовно ОСОБА_5 , який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 125 КК України.

В судовому засіданні під час судового розгляду зазначеного кримінального провадження судом встановлено, що обвинувачений ОСОБА_5 не в повній мірі розуміє суть обвинувачення, наслідки, які можуть настати у випадку визнання його винуватим та просить дозволити йому повернутися додому. Крім того, як повідомив обвинувачений, він не закінчив середню школу, погано читає та пише, має групу інвалідності, перебуває на обліку у лікаря кардіолога за місцем свого постійного проживання в с. Тросник Закарпатської області.

З пояснень потерпілої вбачається, що обвинувачений, який проживав з нею з січня 2021 року майже не вміє читати і писати.

Прокурор заявив клопотання щодо залучення адвоката для здійснення захисту обвинуваченого ОСОБА_5 , оскільки у судовому засіданні було встановлено, що обвинувачений потребує захисту.

Обвинувачений ОСОБА_5 не заперечував проти того, щоб йому призначили адвоката для захисту його прав.

Вислухавши прокурора, обвинуваченого, потерпілу суд приходить до наступних висновків.

Ч. 1 ст. 49 КПК України передбачає, що слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо:

3) слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд вирішить, що обставини кримінального провадження вимагають участі захисника, а підозрюваний, обвинувачений не залучив його.

Враховуючи той факт, що обвинувачений не розуміє суть пред`явленого обвинувачення, наслідки визнання його винуватим, не може вільно читати і писати та повною мірою розуміти зміст написаного, має групу інвалідності з дитинства, не заперечує, щоб йому призначили захисника, суд вважає за необхідне задовольнити заявлене клопотання прокурора та призначити обвинуваченому ОСОБА_5 , захисника для захисту його прав та інтересів під час судового розгляду кримінального провадження №12021205510000052.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 49, 52,53 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора ОСОБА_6 про призначення захисника обвинуваченому ОСОБА_5 задовольнити.

Доручити Конотопському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області (41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43 Телефон / факс: (054-47) 6-23-47 Email: konotop.sumy@legalaid.sm.ua ) призначити адвоката для здійснення захисту обвинуваченого ОСОБА_5 , який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, 2 ст. 125 КК України .

Конотопському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області забезпечити прибуття призначеного адвоката до Недригалівського районного суду Сумської області, який розташований за адресою: смт. Недригалів , вул. Шевченка, 4 на 09 годину 30 хвилин 22 липня 2021 року для участі у судовому розгляді кримінального провадження №12021205510000052.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:підпис З оригіналом згідно

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98376708
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку