open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 467/678/21

1-кс/467/71/21

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.07.2021 року Слідчий суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , дізнавача сектору дізнання ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в смт. Арбузинка клопотання дізнавача сектору дізнання ВП №1 Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області Штембера в кримінальному провадженні №12020155130000045 від 08 вересня 2020 року, погоджене прокурором Арбузинського відділу Первомайської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю,

встановив:

15 липня 2021 року дізнавач сектору дізнання відділення поліції №1 Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_5 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором, у кримінальному провадженні №12020155130000045 від 08 вересня 2020 року, внесеному до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України, в якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів (у тому числі електронних) які перебувають у володінні оператора телекомунікації (мобільного зв`язку):

- ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , у яких міститься інформація про місцезнаходження, дату, час та ІМЕІ терміналу виходу в ефір з`єднання по абоненту «А», а саме, абонентському номеру НОМЕР_1 з абонентом «Б», із зазначенням місцезнаходження, дати, часу та ІМЕІ терміналу виходу в ефір з`єднання з абонентом «А», в період з 09 години 00 хвилин 08 вересня 2020 року до 13 години 00 хвилин 08 вересня 2020 року та можливість зробити їх копію як документально так і на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel, мотивуючи це тим, що зазначені дані необхідні для розкриття кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України.

В обґрунтування клопотання зазначив, що в провадженні Сектору дізнання відділення поліції №1 Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області перебуває кримінальне провадження №12020155130000045 від 08 вересня 2020 року, внесене до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України. Вказує, що одержана інформація, про доступ до якої йдеться у клопотанні, необхідна для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Представник оператора телекомунікації ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в суд не з`явився, про час і місце розгляду клопотання були повідомлені у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомили. Відповідно до ч.4 ст.163КПК України їх неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Дізнавач сектору дізнання ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав в повному обсязі та просив його задовольнити.

Згідно ч. 4 ст.163КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання. Відтак, суд вважає за можливе розглянути клопотання.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

08.09.2020 року до відділення поліції №1 Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області надійшла заява від ОСОБА_6 про те, що 08.09.2020 року приблизно о 11 год 50 хв за адресою: АДРЕСА_2 , у відкритому службовому кабінеті селищної ради не встановлена особа, шляхом вільного доступу, таємно викрала мобільний телефон Samsung A50.

08.09.2020 року відомості про дане кримінальне правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12020155130000045, за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, а саме, таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Під час розслідування кримінального провадження, а саме, допиту свідків та проведення впізнання особи за фотознімками встановлено, що до скоєння даного кримінального правопорушення може бути причетна ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка має у власності мобільний телефон та використовує абонентський номер оператора телекомунікаційних послуг « ІНФОРМАЦІЯ_1 » НОМЕР_1 .

Особа, яка скоїла вказаний злочин залишається не встановленою, виникає необхідність щодо отримання інформації відносно місцезнаходження та переміщення мобільного терміналу з абонентським номером НОМЕР_1 з зобов`язанням оператора « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щодо надання інформації про місцезнаходження, дати, часу та ІМЕІ терміналу виходу в ефір з`єднання по абоненту «А», а саме, абонентському номеру НОМЕР_1 з абонентом «Б», із зазначенням місцезнаходження, дати, часу та ІМЕІ терміналу виходу в ефір з`єднання, в період з 09 години 00 хвилин 08 вересня 2020 року до 13 години 00 хвилин 08 вересня 2020 року.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 39 Закону України «Про телекомунікації», обов`язком оператора телекомунікації є зберігання записів про надані телекомунікаційні послуги протягом строку позовної давності, визначеного законом, та надання інформації про надані телекомунікаційні послуги в порядку, встановленому законом.

Згідно ч. 3 ст. 34 вказаного Закону, інформація про споживача та про телекомунікаційні послуги, що він отримав, може надаватись у випадках і в порядку, визначених законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ч. 7 ст.163КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України, інформація, що знаходиться в операторів телекомунікацій про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, відноситься до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах.

З огляду на положення ч.ч.1,2 ст.159, п.7 ч.1 ст.162 КПК України,слідчий суддяприйшов довисновку пронаявність достатніхпідстав длянадання дозволуна тимчасовийдоступ додокументів (інформації),зазначеної вклопотанні слідчогоз можливістю зробити їх копію як документально так і на носії інформації в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 3, 110, 131, 132, 163-165, 309, 369-372 та 395 КПК України,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі дізнавачів відділення поліції №1 Первомайського РВП ГУНП України в Миколаївській області у складі: майора поліції ОСОБА_8 , старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , лейтенанта поліції ОСОБА_9 тимчасовий доступ до документів ( в тому числі електронних), які перебувають у володінні оператора телекомунікації (мобільного зв`язку):

- ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , у яких міститься інформація про місцезнаходження, дату, час та ІМЕІ терміналу виходу в ефір з`єднання по абоненту «А», а саме, абонентському номеру НОМЕР_1 з абонентом «Б», із зазначенням місцезнаходження, дати, часу та ІМЕІ терміналу виходу в ефір з`єднання з абонентом «А», в період з 09 години 00 хвилин 08 вересня 2020 року до 13 години 00 хвилин 08 вересня 2020 року з можливістю зробитиїх копіюяк документальнотак іна носіїінформації велектронному виглядіу форматіMicrosoftExcel.

Визначити термін дії ухвали протягом двох місяців з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ст.166КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98375979
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку