open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 442/5376/21

Провадження № 1-кс/442/1059/2021

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 липня 2021 року слідчий суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання cлідчого СВ Дрогобицького РВП ГУНП у Львівській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дрогобицької окружної прокуратури ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Дрогобицького РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Дрогобицької окружної прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні № 1202014010000054 від 23.01.2020.

В обґрунтування клопотання покликається на те, що Досудовим розслідуванням встановлено, що в період часу з 31.12.2019 по 22.01.2020 невстановлена особа, шляхом виривання металевих грат та злому дерев`яного вікна проникла у приміщення незавершеного будівництва, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , яке належить ОСОБА_5 , звідки таємно викрала шуруповерт марки Арсенал, бензопилу марки Bestgreen, ручний фуганок марки Фиолет, 2 шт. свердл довжиною близько 30 см та мідний дріт, 2,5 квадрата, трьох жильний, чим спричинила потерпілому майнову шкоду.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 3 ст. 185 КК України.

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження виконано ряд слідчих (розшукових) дій, а саме:

22.01.2020 проведено огляд місця події незавершеного будівництва, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .

23.01.2020 в якості потерпілого допитано ОСОБА_5 .

Під час досудового розслідування призначено трасологічні експертизи від 20.02.2020 та отримано висновки експертиз.

12.03.2020 в порядку ст. 40 КПК України надано доручення працівникам Бориславського ВП ДВП ГУНП у Львівській області встановити можливих свідків та очевидців вчинення кримінального правопорушення, встановити особу злочин та ця, яка вчинила дане кримінальне правопорушення, а також встановити місцезнаходження викрадених речей.

12.07.2021 в порядку ст. 40 КПК України повторно надано доручення працівникам Дрогобицького РВП ГУНП у Львівській області встановити можливих свідків та очевидців вчинення кримінального правопорушення, встановити особу злочинця, яка вчинила дане кримінальне правопорушення, а також встановити місцезнаходження викрадених речей.

Станом на 12.07.2021 в ході проведення досудового розслідування та проведеними оперативно-пошуковими заходами, спрямованими на встановлення свідків та очевидців вказаної події, камер відеоспостереження які б могли зафіксувати обставини та відомості, що становили б інтерес для кримінального провадження, в тому числі встановити місця знаходження викраденого майна не представилось можливим.

В зв`язку з цим у даному кримінальному провадженні необхідно:

- в порядку ст. 40 КПК України повторно надати доручення оперативним працівникам з метою встановлення можливих свідків та очевидців даного злочину, встановлення осіб, причетних до крадіжки.

- за результатами отриманої інформації провести інші слідчі (розшукові) дії.

Таким чином виникла необхідність у продовженні строків досудового розслідування у кримінальному провадженні №1202014010000054 з метою проведення слідчих (розшукових) дій та процесуальних дій направлених на збір доказової бази та прийняття законного процесуального рішення.

Враховуючи те, що строк досудового розслідування по кримінальному провадженню №1202014010000054 спливає 23.07.2021, а тому, для проведення та завершення слідчих (розшукових) дій та процесуальних дій потребується додатковий час, а саме, ще дванадцять місяців, для їх проведення.

Слідчий в судове засідання не з`явився, у клопотанні просив проводити розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав, просить таке задоволити.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України регламентовано, що фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задоволити, виходячи з наступних підстав.

Як вбачається з витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань здійснюється розслідування кримінального провадження № 1202014010000054 від 23.01.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 185 КК України.

Згідно матеріалів клопотання, станом на даний час жодній особі не повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 185 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Досудове розслідування повинно бути закінчено: 1) протягом одного місяця з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину.

Згідно ч. ч. 2, 4 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Загальний строк досудового розслідування при об`єднанні кримінальних проваджень у порядку, передбаченому статтею 217 цього Кодексу, визначається: у провадженнях, які розслідувалися в один проміжок часу, - шляхом поглинання меншого строку більшим; у провадженнях, які розслідувалися в різні проміжки часу, - шляхом додавання строків досудового розслідування по кожному із таких проваджень, які не пересікаються, в межах строків досудового розслідування злочину, який передбачає найбільш тривалий строк досудового розслідування з урахуванням можливості його продовження, передбаченої частиною другою цієї статті.

Як зазначено у ч. 1ст. 294 КПК Україниякщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першоїстатті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другоїстатті 219 цього Кодексу.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення у провадженні № 1202014010000054 від 23.01.2020 за ч. 3 ст. 185 КК України, цей злочин відповідно дост. 12 КК Українивідноситься до тяжких злочинів.

Cтрок досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні закінчується 23.07.2021.

З матеріалів кримінального провадження встановлено, що повідомлення про підозру не пред`явлено.

Частиною 1 статті 295-1 КПК України визначено, що у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Відповідно до вимог ч.1ст.294 КПК України, якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першоїстатті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другоїстатті 219 цього Кодексу, тобто до шести місяцівдля нетяжких злочинів та дванадцяти місяців - у злочинах тяжкого та особливо тяжкого ступеня тяжкості.

Статтею 28 КПК Українивизначено, що під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки. Розумними вважаються строки, що є об`єктивно необхідними для виконання процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень.

Крім цього,статтею 2КПК України визначено, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Враховуючи вищенаведене, вважаю, що слідчим доведено необхідність продовження строку досудового розслідування, а тому, клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст.219,294,295-1 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Дрогобицького РВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування - задоволити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 23.01.2020 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 1202014010000054 на 12 місяців, тобто до 23.07.2022.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98375517
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку