open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 301/42/21

1-кп/301/98/21

У Х В А Л А

"16" липня 2021 р. Іршавський районний суд Закарпатської областів складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання - ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченої ОСОБА_4

захисника обвинуваченої адвоката ОСОБА_5

потерпілого ОСОБА_6

представника потерпілого адвоката ОСОБА_7

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Іршава Закарпатської області кримінальне провадження про вчинення кримінального правопорушення, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12020070100000524 від 14 червня 2020року по обвинуваченню

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянки України, уродженки с.Малий Раковець, мешканки АДРЕСА_1 ,-

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Іршавського районного суду Закарпатської області перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Ухвалою Іршавського районного суду Закарпатської області від 06 липня 2021 року прийнято до спільного розгляду з кримінальним провадженням №12020070100000524 від 14 червня 2020року по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України цивільний позов потерпілого ОСОБА_6 про відшкодування матеріальних та моральних збитків завданих вчиненим злочином (кримінальним правопорушенням).

В судовому засіданні 16.07.2021 року потерпілий ОСОБА_6 подав до суду заяву про залишення цивільного позову без розгляду.

Представник потерпілого адвокат ОСОБА_7 заяву потерпілого про залишення позову без розгляду підтримав, просить таку задовольнити.

Обвинувачена ОСОБА_4 , захисник обвинуваченої адвокат ОСОБА_5 не заперечили проти задоволення даної заяви.

Прокурор не заперечив проти задоволення заяви потерпілого.

Заслухавши думку учасників, прокурора, обвинуваченого та його захисника, які не заперечували щодо задоволення заяви потерпілого, оглянувши та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява потерпілого - цивільного позивача про залишення без розгляду цивільного позову підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог ч. 3ст. 61 КПК Україницивільний позивач має права та обов`язки, передбачені цим Кодексом для потерпілого, в частині, що стосуються цивільного позову, а також має право підтримувати цивільний позов або відмовитися від нього до видалення суду в нарадчу кімнату для ухвалення судового рішення.

Згідно до вимог ч.ч. 5, 7ст. 128 КПК Україницивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються нормиЦивільного процесуального кодексу Україниза умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства. Особа, яка не пред`явила цивільного позову в кримінальному провадженні, а також особа, цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред`явити його в порядку цивільного судочинства.

Крім того, у відповідності до вимог п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

За змістом ч.7ст. 128 КПК Україниособа, яка не пред`явила цивільного позову в кримінальному провадженні, а також особа, цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред`явити його в порядку цивільного судочинства.

Суд враховує те, що заява потерпілого - цивільного позивача про залишення без розгляду цивільного позову не суперечить засадам кримінального судочинства, після роз`яснення потерпілому - цивільному позивачу наслідків залишення цивільного позову без розгляду, суд вважає за необхідне заяву потерпілого задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.61,128,372 КПК України,ст. 257 ЦПК України, суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву потерпілого ОСОБА_6 про залишення цивільного позову без розгляду - задовольнити.

Цивільний позов потерпілого - цивільного позивача ОСОБА_6 про відшкодування матеріальних та моральних збитків завданих вчиненим злочином (кримінальним правопорушенням) - залишити без розгляду.

Роз`яснити, що особа, цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред`явити його в порядку цивільного судочинства.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Іршавського

районного суду : ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98374804
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку