open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа 127/17401/21

Провадження 1-кс/127/7953/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 липня 2021 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_2 про встановлення строків ознайомлення із матеріалами досудового розслідування, за відсутності фіксації судового розгляду технічними засобами, -

ВСТАНОВИВ:

08.07.2021, слідчий ОСОБА_2 звернувся до суду із вказаним клопотанням, мотивуючи його тим, що слідчим провадиться досудове розслідування, кримінального правопорушення внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021020000000196 від 18.03.2021, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Так, 24.06.2021 підозрюваного ОСОБА_3 та його захисника повідомлено про завершення досудового розслідування та надано останньому доступ до матеріалів кримінального провадження,

У період часу з 24.06.2021 по теперішній час підозрюваний ОСОБА_3 та його захисник неодноразово викликався повістками про виклик для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у робочому кабінеті № 13 СУ ГУНП у Вінницькій області за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, 10, однак ОСОБА_3 на теперішній час неналежно виконує свої процесуальні обов`язки підозрюваного, зокрема не з`являється за викликом до слідчого, прокурора чим умисно затягує час для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Таким чином, підозрюваним ОСОБА_3 допущено зволікання при ознайомленні з матеріалами досудового розслідування, чим порушуються вимоги ст. 28 КПК України щодо виконання процесуальних дій у розумні строки.

На підставі викладеного, з метою повного, всебічного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, слідчий просить встановити строк ознайомлення із матеріалами кримінального провадження.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Частиною 10 статтею 290 Кримінального процесуального кодексу України, передбачено, що сторонам кримінального провадження, потерпілому, представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, надається достатній час для ознайомлення з матеріалами, до яких їм надано доступ. У разі зволікання при ознайомленні з матеріалами, до яких надано доступ, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження з урахуванням обсягу, складності матеріалів та умов доступу до них зобов`язаний встановити строк для ознайомлення з матеріалами, після спливу якого сторона кримінального провадження або потерпілий, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, вважаються такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів. Клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, а в кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, віднесених до підсудності Вищого антикорупційного суду, - слідчим суддею Вищого антикорупційного суду, не пізніше п`яти днів з дня його надходження до суду з повідомленням сторін кримінального провадження. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час проведення судового засідання, не перешкоджає розглядові клопотання.

З огляду на те, що слідчий в судове засідання не з`явився, в судовому засіданні не довів наявність достатніх підстав вважати, що підозрюваний ОСОБА_3 та його захисник відмовляються отримувати повідомлення про завершення досудового розслідування, а також відмовляються ознайомлюватись з даним кримінальним провадженням. Також слідчий не надав суду матеріали кримінального провадження в підтвердження свого клопотання, тому слідчий суддя прийшов до висновку, що в задоволенні клопотання слідчого слід відмовити.

Крім того, слідчий суддя вважає, що неявка без поважної причини сторони кримінального провадження, якою подане клопотання про встановлення строків ознайомлення із матеріалами кримінального, свідчить про фактичне не підтримання поданого клопотання та не доведення згаданих обставин, що оцінюється як підстава для відмови у задоволенні такого клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. 209, 303, 309 КПК України -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_2 про встановлення строків ознайомлення із матеріалами кримінального провадження залишити без розгляду.

Ухвала суду остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 98373991
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку