open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

__________________________________________________________________

Справа №818/11589т/20

Провадження №11-кс/818/11204/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на проведення негласної слідчої (розшукової) дії -

аудіо-, відеоконтроль особи

м. Харків «21» 09 2020 року

Слідчий суддя Харківського апеляційного суду ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення негласної слідчої (розшукової) дії у кримінальному провадженні № 12020220000000914 від 22.07.2020 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 303 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Відділом з розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами та злочинними організаціями, СУ ГУНП в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12020220000000914, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 22.07.2020.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 2 ст. 303 КК України.

До СУ ГУНП в Харківській області надійшов рапорт від УБЗПТЛ ГУНП в Харківській області про те, що жінка на ім`я " ОСОБА_3 " спільно з невстановленими особами на території м. Харків займається втягненням осіб у зайняття проституцією.

Згідно інформації УБЗПТЛ ГУНП в Харківській області, до вказаного кримінального правопорушення причетна ОСОБА_4 , 1978 р.н.

Проведення зазначених у клопотанні негласних слідчих (розшукових) дій пропонується в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 303 КК України щодо злочину, який відноситься до категорії тяжкого, про що можуть свідчити зібрані матеріали кримінального провадження.

Як вбачається із клопотання та наданих матеріалів, проведення негласних слідчих (розшукових) дій не стосується приватного спілкування захисника, священнослужителя з підозрюваним, обвинуваченим, засудженим, виправданим чи об`єктами, що додані до такого спілкування (ст.ст. 161, ч. 5 ст. 258 КПК України).

Неможливість отримання відомостей про злочин та особу, яка його вчинила, в іншій спосіб, без проведення даної негласної слідчої (розшукової) дії обґрунтована причетністю до скоєння злочину.

За таких обставин виникла необхідність у здійсненні негласної слідчої (розшукової) дії: аудіо-, відеоконтроль особи стосовно ОСОБА_4 , 1978 р.н., з метою встановлення достатніх доказів її причетності до тяжкого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 303 КК України, викриття її умислу, направленого втягнення осіб до заняття проституцією та керівництво такими діями, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, дають підстави підозрювати у даному злочині та фактичних даних для підозри у даному злочині та отримання іншої інформації, яка у подальшому може бути використана, як джерело доказів у кримінальному провадженні.

Документування факту втягнення осіб в заняття проституцією та керівництво такими діями, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, щодо кількох осіб проведення останнім розмов, рухів та дій, пов`язаних з протиправною діяльністю за вказаним фактом, фіксації відомостей про поведінку ОСОБА_4 , які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину, та враховуючи, що він проводить свою протиправну діяльність конспіративно, в завуальованій формі, має намір вчинити злочинні дії у нетривалі строки, а саме: протягом строку прийняття процесуального рішення в рамках провадження за фактом втягнення осіб до заняття проституцією та керівництво такими діями, вчиняємого за попередньою змовою групою осіб, чи безпосередньо після прийняття такого рішення, здобути докази вчиняємого ним злочину без аудіо- та відеоконтролю за останнього в інший спосіб неможливо.

Враховуючи викладене, вважаю можливим надати дозвіл на проведення зазначених у клопотанні негласних слідчих (розшукових) дій.

Враховуючи викладене, керуючись вимогами ст. ст. 40, 246, 247, 248, 249, 260 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області ОСОБА_2 , задовольнити.

Надати дозвіл, на проведення негласної слідчої (розшукової) дії - аудіо, - відео контроль особи ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою фіксації дій, розмов, рухів, поведінки цієї особи, для отримання відомостей, які мають значення для досудового розслідування, з використання відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів, терміном на 60 днів, з дня отримання дозволу на проведення цієї негласної слідчої (розшукової) дії.

Строк дії ухвали визначити до 20.11.2020 року.

Оскарження даної ухвали в порядку ст.ст. 248, 309 КПК України не передбачено.

Слідчий суддя Харківського

апеляційного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98373364
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку