open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №705/754/21

1-в/705/88/21

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М УК РА ЇН И

16 липня 2021 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

у складі: головуючої судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

інспектора Уманського МРВ ФДУ «Центр пробації» ОСОБА_4

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Умані Черкаської області подання старшого інспектора Уманського МРВ ФДУ «Центр пробації» в Черкаській області ОСОБА_6 про звільнення від відбування покарання з випробуванням в зв`язку з закінченням іспитового строку відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 14.02.2020 Солом`янським районним судом м. Києва за ч.1 ст.259 КК України до 2 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , -

В С Т А Н О В И В:

Старший інспектор Уманського МРВ ФДУ «Центр пробації» в Черкаській області направила до суду подання про звільнення від покарання ОСОБА_5 , в якому вказала, що за час відбування покарання ОСОБА_5 зарекомендував себе з позитивної сторони. Обов`язки, покладені на нього судом виконав. До кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався. Згідно характеристики квартального комітету №14 характеризується позитивно, з сусідами проживає в злагоді, скарг та заяв відносно засудженого до квартального комітету не надходило.

В судовому засіданні представник Уманського МРВ ФДУ «Центр пробації» в Черкаській області ОСОБА_4 підтримала вказане подання, просила задовольнити та звільнити ОСОБА_5 від відбування покарання в зв`язку з закінченням іспитового строку.

Прокурор в судовому засіданні вважає, що подання Уманського МРВ ФДУ «Центр пробації» в Черкаській області необхідно задовольнити.

Засуджений ОСОБА_5 в судовому засіданні не заперечував проти звільнення його від покарання.

Судом встановлено, що вироком Солом`янського районного суду м. Києва від 14.02.2020 ОСОБА_5 засуджено за ч.1 ст.259 КК України до 2 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Згідно з ч.1 ст.78КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

У відповідності до вимог ст.ст.537, 539 КПК України, подання про вирішення питання, пов`язаного із виконання вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений - у разі необхідності вирішення питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Засуджений ОСОБА_5 проживає в м. Умань, Черкаської області, тобто в межах територіальної юрисдикції Уманського міськрайонного суду Черкаської області.

У період іспитового строку ОСОБА_5 злочинів не вчинив, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, обов`язки, покладені на нього судом, виконував.

Дослідивши матеріали подання, заслухавши представника Уманського МРВ ФДУ «Центр пробації» в Черкаській області та прокурора, враховуючи, що встановлений засудженому судом іспитовий строк закінчився і він не вчинив новий злочин та виконав покладені на нього обов`язки, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ч.1 ст.78КК України та ст.ст.369, 371, 372, 376, п.9 ч.1 ст.537, ст.539 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Подання задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від покарання у виді 2 років позбавлення волі за вироком Солом`янського районного суду м. Києва від 14.02.2020, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Копію ухвали вручити прокурору та ОСОБА_5 .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду шляхом подачі через Уманський міськрайонний суд Черкаської області апеляційної скарги протягом семи днів з дня оголошення ухвали.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98372031
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку