open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 698/347/21

Провадження № 1-кп/698/123/21

УХВАЛА

16 липня 2021 р. Катеринопільський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у селищі Катеринопіль кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021250360000357 від 31.03.2021 року за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Різине, Звенигородського району, Черкаської області, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , громадянина України, українця, одруженого, з освітою повною середньою, працюючого на посаді оператора газової котельні «Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області» (20540, с. Мокра Калигірка, Звенигородського району, Черкаської області, вул. Шкільна, 21), раніше несудимого, щодо якого заходи забезпечення кримінального провадження, не застосовувалися у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 158 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 , 09.09.2020 року, у невстановлений досудовим розслідуванням час, будучи зареєстрованим та постійно проживаючим за адресою АДРЕСА_1 , маючи умисел на подання до органу ведення Державного реєстру виборців неправдивих відомостей про себе як виборця, прибув до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Катеринопільської районної державної адміністрації, що розташований за адресою: вул. Соборна,12, селище Катеринопіль, Черкаської області, де, діючи умисно, всупереч п. 1.2 розділу № 1 постанови Центральної виборчої комісії від 18.05.2020 № 88 «Про порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси, відповідно до ч. 3 ст. 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців», згідно якого у заяві вказується адреса житла, за якою виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою, шляхом подання заяви виборця щодо змін виборчої адреси, умисно подав працівнику вказаного вище відділу неправдиву інформацію про зміну місця голосування на іншу адресу, а саме: АДРЕСА_2 , де останній фактично не проживає і не проживав, що в подальшому стало підставою для внесення недостовірних відомостей до Державного реєстру виборців та зміни його виборчої адреси.

Дії ОСОБА_4 під час досудового розслідування кваліфіковано за ч. 1 ст. 158 КК України як умисне подання до органу ведення Державного реєстру виборців неправдивих відомостей про виборців.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні злочину за наведених вище обставин визнав у повному обсязі та щиро розкаявся, заявив клопотання про його звільнення від кримінальної відповідальності згідно ст. 47 КК України із закриттям провадження у справі на підставі клопотання «Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти у Черкаській області» від 12.04.2021 року № 26/1 та рішення зборів трудового колективу вказаного підприємства від 12.04.2021 року (протокол № 26) про взяття обвинуваченого на поруки. При цьому ОСОБА_4 , повідомив суду, що він розуміє і не оспорює формулювання оголошеної підозри, характер висунутого обвинувачення та правову кваліфікацію своїх дій за ч. 1ст. 158 КК України та не заперечує проти закриття кримінального провадження з нереабілітуючих підстав. З огляду на наведене у суду відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності позиції обвинуваченого.

Прокурор ОСОБА_3 повідомив суду про відсутність заперечень проти закриття кримінального провадження з підстав, визначених ст. 47 КК України, оскільки обвинувачений є раніше не судимою особою, яка вперше вчинила нетяжкий злочин та щиро розкаюється у вчиненому.

З наданих прокурором відомостей судом встановлено, що обвинувачений ОСОБА_4 раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Крім того, судом встановлено, що обвинувачений ОСОБА_4 щиро розкаявся, цілком розуміє, свої права, визначені ч. 3ст. 285 КПК України, підставу звільнення від кримінальної відповідальності заст. 47 КК України, а також наслідки закриття провадження з цієї підстави.

Згідно ст. 12 КК України інкримінований ОСОБА_4 злочин, передбачений ч. 1 ст. 158 КК України є нетяжким злочином.

Відповідно до ч. 1 ст. 47 КК України особу, яка вперше вчинила кримінальний проступок або нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень, та щиро покаялася, може бути звільнено від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства, установи чи організації за їхнім клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Згідно зч.4ст.286 КПКУкраїни якщопід часздійснення судовогопровадження щодопровадження,яке надійшлодо судуз обвинувальнимактом,сторона кримінальногопровадження звернетьсядо судуз клопотаннямпро звільненнявід кримінальноївідповідальності обвинуваченого,суд маєневідкладно розглянутитаке клопотання.

Згідно з ч. 3 ст. 288 КПК України, суд вправі звільнити підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

За таких обставин, суд визнає, що визначені ст. 47 КК України умови виконано, їх правдивість ні в кого з учасників процесу не викликає сумнівів, отже існують усі правові підстави для задоволення клопотання обвинуваченого та звільнення останнього від кримінальної відповідальності на підставіст. 47 КК України.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.44,47 КК України, п. 1 ч. 2 ст.284,285, ч. 4 ст.286,288,314,350,369-372,376 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Передати ОСОБА_4 на порукитрудовому колективу«Багатопрофільного регіональногоцентру професійноїосвіти уЧеркаській області»(20540,с.Мокра Калигірка,Звенигородського району,Черкаської області,вул.Шкільна,21)із звільненнямвід кримінальноївідповідальності,передбаченої ч.1ст.158КК України,на підставіст.ст.44,47КК України за умови, що протягом року з дня передачі його на поруки він виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1ст. 158 КК України, на підставі статей 44,47 КК України- закрити, із звільненням останнього від кримінальної відповідальності у зв`язку з передачею особи на поруки.

Копію ухвали вручити прокурору, обвинуваченому та направити «Багатопрофільному регіональному центру професійної освіти у Черкаській області» (20540, с. Мокра Калигірка, Звенигородського району, Черкаської області, вул. Шкільна, 21).

Роз`яснити, що згідно ч. 2 ст. 47 КК України у разі порушення умов передачі на поруки особа притягається до кримінальної відповідальності за вчинений ним злочин.

Дана ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом 7 діб з дня її оголошення. Апеляційна скарга подається через Катеринопільський районний суд Черкаської області.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98371872
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку