open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 738/832/21

№ провадження 3/738/335/2021

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 липня 2021 року місто Мена Чернігівської області

Менський pайоннийсуд Чеpнiгiвськоїобластiв складі судді ПарфененкоО.Я.,за участюсекретаря судовогозасідання ЗубковичН.Ф.,pозглянувшисправу пpопpитягненнядо адмiнiстpативноївiдповiдальностiза частиною1статті 164-5 КУпАП, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої в АДРЕСА_1 , працює продавцем магазину ФОП « ОСОБА_2 »

В С Т А H О В И В:

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення від 19 березня 2021 року, ОСОБА_1 19 березня 2021 року близько 12 години, будучи продавцем магазину ФОП « ОСОБА_2 », в АДРЕСА_1 , здійснила продаж двох пачок сигарет «ФЭСТ» ОСОБА_3 , чим порушила правила господарської діяльності, оскільки марка акцизного податку не відповідає вимогам законодавства.

ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилася, про дату, час і місце розгляду справи повідомлена належним чином, про причину своєї неявки суд не повідомила.

Дослідивши письмові докази, суд дійшов наступного висновку.

У статті 164-5 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка.

Згідно з частиною 1 статті 164-5 КУпАП передбачена відповідальність за зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів з підробленими чи фальсифікованими марками акцизного податку посадовими особами підприємств - виробників, імпортерів і продавців таких товарів. Частиною 2 статті 164-5 КУпАП передбачена відповідальність дії, передбачені частиною 1 статті 164-5 КУпАП вчинені особою, яку протягом року було піддано стягненню за будь-яке з правопорушень, зазначених у частині першій цієї статті, або вчинені у великих розмірах. Частиною 3 статті 165-5 КУпАП передбачена відповідальність за незаконне зберігання марок акцизного податку.

Згідно зі статтею 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Так, у протоколі про адміністративне правопорушення серії ГР № 011053 від 30 травня 2020 року зазначено, що ОСОБА_1 здійснювала продаж двох пачок сигарет, акцизні марки податку яких, не відповідали вимогам законодавства, однак фабула статті 164-5 КУпАП не передбачає продаж тютюнових виробів, акцизні марки податку яких, не відповідали вимогам законодавства. Докази, які б підтверджували зберігання ОСОБА_1 , як посадовою особою підприємства тютюнових виробів з підробленими чи фальсифікованими марками акцизного податку, в матеріалах справи відсутні.

Відповідно до пункту 1 статті 247 КУпАП відсутність події і складу адміністративного правопорушення є підставою для закриття провадження в справі про адміністративне правопорушення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що провадження по справі про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 164-5 КУпАП необхідно закрити, згідно з положеннями пункту 1 статті 247 КУпАП- у зв`язку із відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись статтями 23, 33, 164, 247, 294 КУпАП, суд

П О С Т А H О В И В:

Провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 164-5 КУпАП, стосовно ОСОБА_1 закрити у зв`язку відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Постанова у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя О.Я. Парфененко

Джерело: ЄДРСР 98339145
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку