open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Cправа № 700/349/20

Провадження № 1-кп/700/18/21

УХВАЛА

про закриття кримінального провадження

"13" липня 2021 р. Лисянський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020251140000016 щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України,із середньо-спеціальною освітою, працює електрогазозварювальником ТОВ «ІнтерАгроінвест», розлученого, на утриманні має двох малолітніх дітей, раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 190 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Досудовим розслідуванням було встановлено, що ОСОБА_4 будучи ознайомлений з постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 року №558 відповідно до якої непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, призначається щомісячна компенсаційна виплата, усвідомлюючи свою неправомірність дій, умисно, з метою збагачення, якому призначено грошову допомогу, всупереч п.15 вищевказаного Порядку не повідомив органи праці соціального захисту населення, що призначають ці виплати, про обставини, які можуть вплинути на умови їх призначення, зокрема такою обставиною є працевлаштування особи, яка одержує компенсацію, оскільки компенсаційна виплата призначається тільки непрацюючим особам, будучи офіційно працевлаштований з жовтня 2015 року в ТОВ «ІнтерАгроінвест», проігнорувавши даний пункт протягом часу із жовтня 2015 року по листопад 2018 року, шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами держави на загальну суму 8407, 16 грн., чим спричинив матеріальних збитків державі на вищевказану суму.

Дії ОСОБА_4 кваліфіковані за ч.1 ст.190 КК України, як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

Обвинувачений ОСОБА_4 та його захисник адвокат ОСОБА_5 заявили клопотання про закриття кримінального провадження в зв`язку з дійовим каяттям. ОСОБА_4 визнає свою вину у вчиненому кримінальному правовопорушенні, кається в скоєному, а тому повністю відшкодував завдану матеріальну шкоду в добровільному порядку.

Представник потерпілого не заперечував щодо закриття кримінального провадження в зв`язку з дійовим каяттям обвинуваченого.

Прокурор проти закриття кримінального провадження в зв`язку з дійовим каяттям також не заперечував.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали кримінального провадження, дійшов наступного висновку.

Відповідно дост. 45 КК України, особа, яка вперше вчинила кримінальний проступок або необережний нетяжкий злочин, крім корупційних кримінальних правопорушень, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялася, активно сприяла розкриттю злочину повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Передумовою звільнення особи від кримінальної відповідальності заст. 45 КК Україниє:

- вчинення обвинуваченим вперше кримінального проступку або необережного нетяжкого злочину, крім корупційних злочинів;

- вчинення злочину вперше.

Підставою для звільнення особи від кримінальної відповідальності, згідност. 45 КК Україниє її дійове каяття.

Згідно з ч. 3ст. 288 КПК України, суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно зіст. 12 КК України, кримінальне правопорушення, передбачене ч.1ст. 190 КК Україниє кримінальним проступком.

Беручи до уваги, що обвинувачений ОСОБА_4 вперше вчинив кримінальне правопорушення, повністю відшкодував завдані ним збитки, суд вважає за можливе клопотання обвинуваченого та захисниказадовольнити і звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності, акримінальне провадження закрити.

Судові витрати у справі відсутні.

Керуючисьст.45 КК України, ст.ст.285,288,372 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання обвинуваченого ОСОБА_4 про звільнення його від кримінальної відповідальності у зв`язкуз дійовим каяттям - задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,звільнитивід кримінальної відповідальності за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 190 КК України- у зв`язку здійовим каяттям.

Кримінальне провадження стосовно ОСОБА_4 за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст. 190 КК України- закрити.

Речовий доказ особову справу ОСОБА_4 щодо виплат йому соціальної допомоги на 22 аркушах повернути представнику потерпілого ОСОБА_6 .

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленогост. 395 КПК України, якщо таку скаргу не буде подано.

Ухвалу може бути оскаржено до Черкаського апеляційного суду через Лисянський районнийсуд у 7- денний строк з моменту її проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію ухвали суду.

Суддя - ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98278524
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку