open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

08.07.2021Справа № 910/6367/21

Господарський суд міста Києва у складі судді Щербакова С.О., за участю секретаря судового засідання Філон І.М., розглянувши матеріали господарської справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Агранбуд"

до Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

про визнання недійсним та скасування рішення

Представники:

від позивача: Галка І.В.;

від відповідача: Новікова К.Ю.;

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" (далі-позивач) звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі-відповідач) про визнання недійним та скасування рішення Адміністративної колегії Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 11.02.2021 у справі № 102/60/118-рп/к.20 про притягнення ТОВ "Агранбуд" до відповідальності за порушення норм п. 13 ст. 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді штрафу у розмірі 46 000, 00 грн. (з урахуванням заяви про усунення недоліків позовної заяви).

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що, зокрема вимога Відділення про надання інформації була оформлена не на підставі, не в межах повноважень та не у спосіб, що передбачений Конституцією України та законами.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 26.04.2021 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" залишено без руху. Встановлено Товариству з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" строк для усунення недоліків позовної заяви.

14.05.2021 через відділ автоматизованого документообігу суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви (надіслана засобами поштового зв`язку - 11.05.2021).

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.05.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи вирішено здійснювати в порядку загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 10.06.2021. Зокрема, зобов`язано Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надати суду у строк до 09.06.2021 належним чином засвідчені копії матеріалів справи № 102/60/118-рп/к.20 "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу".

04.06.2021 через відділ автоматизованого документообігу суду від Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надійшов відзив на позовну заяву, в якому відповідач зазначає, що направлення Вимог голови відділення про надання інформації є законними діями, які є засобом контролю та збору відділенням необхідної інформації з огляду на завдання органів Антимонопольного комітету. Крім цього, відповідач зазначає, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" не надавши інформацію на Вимогу №60-02/7477 не дотрималось вимог статей 22, 22-1 Закону №3659, що відповідно є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Також, разом з відзивом відповідач надав копії матеріалів справи № 102/60/118-рп/к.20 "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу" на електронному носії.

04.06.2021 через відділ автоматизованого документообігу суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" надійшла заява, в якій позивач, у зв`язку з територільною віддаленістю місця перебування тимчасово виконуючої обов`язки директора, просить суд провести судове засідання, призначене на 10.06.2021, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення "EASYCON".

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 07.06.2021 відмовлено Товариству з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" у задоволенні заяви про участь у судовому засіданні у справі №910/6367/21, у режимі відеоконференції.

У судовому засіданні 10.06.2021 судом оголошено перерву до 08.07.2021.

30.06.2021 через відділ автоматизованого документообігу суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" надійшла відповідь на відзив, в якій позивач, зокрема, зазначає, що вимога Відділення про надання інформації не відповідає приписам Інформаційного листа Антимонопольного комітету України №70/01 від 13.06.2019, відповідно невиконання з боку позивача такої вимоги не може вважатися порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та тягти за собою притягнення підприємства до будь-якої відповідальності.

07.07.2021 через відділ автоматизованого документообігу суду від Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надійшли заперечення, в яких відповідач, зокрема, зазначає, що Інформаційний лист Антимонопольного комітету України №70/01 від 13.06.2019 має інформативний характер, не містить норм обов`язкових для застосування, тобто не є нормативно-правовим актом та не зареєстрований в Міністерстві юстиції України, а отже посилання позивача на вказаний лист є безпідставними.

У цьому судовому засіданні представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Агранбуд" надав письмові пояснення щодо заперечень відповідача, в яких зазначає про протиправність Вимоги №60-02/7477 Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України .

Крім цього, у цьому судовому засіданні представник позивача підтримав заявлені позовні вимоги.

Представник відповідача заперечив проти задоволення позовних вимог.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 185 Господарського процесуального кодексу України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи те, що судом здійснено дії передбачені ст. 182 Господарського процесуального кодексу України, а також те, що представники учасників справи у судовому засіданні повідомлені про наслідки закриття підготовчого провадження, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті.

Керуючись статтями 12, 177, 185, 195, 196, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

2. Судове засідання у справі № 910/6367/21 призначити на 19.08.2021 о 10 год. 50 хв. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: 01054, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-В, зал № 31.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Дата складання та підписання повного тексту ухвали: 08.07.2021.

Суддя С.О. Щербаков

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Джерело: ЄДРСР 98202026
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку