open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

465/5179/21

1-кс/465/1450/21

У Х В А Л А

слідчого судді

08.07.2021 року м. Львів

Слідчий суддя Франківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВП№3ЛРУП ГУНП уЛьвівській області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ ВП №3 ЛРУП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді з клопотанням у кримінальному провадженні №12020140080000620 від 25 березня 2020 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 365-2 КК України, за погодженням із прокурором Франківської окружної прокуратури м.Львова ОСОБА_4 про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні на шість місяців.

Подане клопотання мотивує тим, що з метою забезпеченняздійснення повногота всебічногодосудового розслідуваннята з`ясуваннявсіх обставинвчинення кримінальногоправопорушенняпроводяться слідчі (розшукові) та процесуал ьні дії спрямовані на підтвердження або спростування факту вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 365-2 КК України, встановлення осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення. Також вказує, що у даному кримінальному провадженні необхідно допитати в якості свідків, осіб які можуть володіти інформацією, що має значення у кримінальному провадженні, однак провести зазначені слідчі (розшукові) та процесуальні дії у термін досудового розслідування, визначений КПК України, не виявилось можливим оскільки для їх проведення потрібен тривалий період часу.

Слідчий у поданому клопотанні також зазначає, що під час розслідування кримінального провадження заплановано допитати в якості свідка голову правління АТ «Піреус банк МКБ» з приводу деталізації обставин, які наведені у зверненні, зокрема відомостей, які підтверджують вчинення реєстраційних дій державними реєстраторами КП «Реєстрація майна та бізнесу» щодо нерухомого майна, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Також, отримати інформацію щодо місця та підстав вчинення реєстраційних дій державними реєстраторами КП «Реєстрація майна та бізнесу» щодо нерухомого майна, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Дослідивши клопотання слідчого, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно частини першоїстатті 219 КПК Українистрок досудового розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів, до дня повідомлення особі про підозру становить вісімнадцять місяців.

Відповідно до ч.1ст.294 КПК Україниякщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першоїстатті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої ст..219 КПК України.

Згідно частини 1статті 295-1 КПК Україниу випадках, передбаченихст.294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Як встановлено, слідчим СВ ВП №3 ЛРУП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020140080000620 від 25 березня 2020 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 365-2 КК України у зв`язку з тим, що 08.07.2019 державними реєстраторами Комунального підприємства «Реєстрація майна та бізнесу» ОСОБА_5 та ОСОБА_6 було здійснено переоформлення права власності на ТОВ «ФК «Інтерес Груп»» ряд належним ВАТ «Львівська макаронна фабрика» об`єктів нерухомого майна. Вказані дії суперечать мораторію, введеному Господарським судом Львівської області у справі № 8/29 про банкрутство ВАТ «Львівська макаронна фабрика» та ст.ст. 18, 19, 38 Закону «Про банкрутство», якими встановлено, що стосовно майна банкрута діє особливий правовий режим, відповідно відчуження майна банкрута допускається виключно в процедурі банкрутства шляхом проведення публічних торгів.

Наказом Міністерства юстиції України № 2634/5 від 22.08.2019 рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, прийняті державними реєстраторами комунального підприємства «Реєстрація майна та бізнесу» ОСОБА_6 та ОСОБА_5 були скасовані.

Окрім того, встановлено, що згідно наказу Міністерства юстиції України № 2634/5 від 22.08.2019 «Про скасування рішень про державну реєстрацію права та їх обтяжень», а саме п. 7 постановлено скласти стосовно державних реєстраторів комунального підприємства «Реєстрація майна та бізнесу» ОСОБА_6 та ОСОБА_5 протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за вчинення якого передбачена ст.166-23 КУпАП (Порушення порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень). Виконання наказу покладено на Департамент державної реєстрації та нотаріату.

Відтак, строк досудового розслідування закінчується 12.07.2021 року, однак продовження останнього сприятиме проведенню та завершенню комплексу слідчих та інших процесуальних дій, направлених на отримання відомостей про обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Згідно положень п.5 ч.1ст.3 КПК України, досудове розслідування - стадія кримінального провадження, яка починається з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і закінчується закриттям кримінального провадження або направленням до суду обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Оскільки на даний час не проведено усі необхідні слідчі дії, зокрема у зв`язку із необхідністю проведення слідчих (розшукових) та процесуальних дій, спрямованих на прийняття рішення у найкоротші терміни, виникла необхідність у продовженні строку досудового розслідування.

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню та строк досудового розслідування необхідно продовжити до дванадцяти місяців.

Керуючись ст. ст.219,294,295-1,372,376 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

клопотання задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудового розслідування за №12020140080000620 від 25 березня 2020 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 365-2 КК Українина шість місяців.

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98189291
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку