open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №463/6893/21

Провадження №1-в/463/127/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 червня 2021 року суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , особи відносно якої вирішується питання про встановлення адміністративного нагляду ОСОБА_3 , представника Личаківського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові подання заступника начальника Львівського РУП ГУНП у Львівській області про встановлення адміністративного нагляду ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянину України, українцю, не працюючому, раніше судимому, проживаючому: АДРЕСА_1

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 , будучи раніше неодноразово судимим, востаннє, вироком Личаківського районного суду м. Львова від 21.10.2016 за ч.2 ст. 15 ч. 2 ст. 186 КК України до 4-х років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України, є особою, яка формально підпадає під адміністративний нагляд.

Заступник начальника Львівського РУП ГУНП у Львівській області звернувся до суду з поданням про встановлення ОСОБА_3 строку адміністративного нагляду терміном один рік. Мотивує тим, що після звільнення з місць позбавлення волі, ОСОБА_3 на шлях виправлення не став, будучи працездатним ніде не працює, веде антигромадський спосіб життя, що призвело до вчинення ним у період квітень травень 2021 року ряду адміністративних правопорушень, відповідальність за які передбачено ст. ст. 44-3, 119, 175-1, 178, 182 КУпАП. Неодноразові попередження працівників поліції щодо припинення протиправної поведінки ОСОБА_3 ігнорує, не робить жодних правильних висновків, відверто відмовляється ставати на шлях виправлення, своїми діями обмежує права інших громадян і схильний до повторного вчинення умисних кримінальних правопорушень. З огляду на зазначене, з метою попередження й недопущення протиправної поведінки ОСОБА_3 просить встановити відносно останнього адміністративний нагляд терміном один рік.

Представник Личаківського ВП ГУНП у Львівській області в судовому засіданні подання начальника Личаківського ВП підтримав, пояснив, що через наведені вище обставини відносно ОСОБА_3 доцільно встановити адміністративний нагляд.

ОСОБА_3 в судовому засіданні проти обґрунтованості подання не заперечив, оскільки описані в поданні обставини відповідають дійсності. Не має змоги влаштуватись на роботу через те, що є неодноразово судимий і йому відмовляють в оформленні трудових відносин.

Вивчивши подані матеріали подання, заслухавши пояснення ОСОБА_3 вважаю, що подання слід задовольнити виходячи з наступного.

Відповідно до пп. «в» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення;

Як вбачається з матеріалів подання, ОСОБА_3 востаннє засуджений вироком Личаківського районного суду м. Львова від 21.10.2016 за ч.2 ст. 15 ч. 2 ст. 186 КК України до 4-х років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України. Перед цим він був засуджений вироком Личаківського районного суду м. Львова від 08.10.2012 до чотирьох років позбавлення волі. Згідно довідки про звільнення, покарання відбув з 26.01.2012 по 26.01.2016. На момент вчинення злочину, за який його було визнано винним вироком суду від 21.10.2016 його судимість не була погашена і в силу вимог ч. 5 ст. 90 КК України вона перервалась.

При цьому, після звільнення з місць позбавлення волі, 28.04.2021, 06.05.2021, 25.05.2021, 28.05.2021 ОСОБА_3 оголошено попередження про те, що якщо він не припинить порушення громадського порядку, за ним може бути встановлений адміністративний нагляд. Крім того, постановами від 28.04.2021, 06.05.2021, 25.05.2021 ОСОБА_3 визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 78, ч. 2 ст. 119, ч. 1 ст. 175, ч. 2 ст. 178 КУпАП.

Вказане в сукупності свідчить про те, що ОСОБА_3 не в повній мірі усвідомив необхідність стати на шлях виправлення, а відтак, є підстави вважати його небезпечним для суспільства, і з метою уникнення вчинення нових злочинів та здійснення виховного впливу на нього, відносно нього слід встановити адміністративний нагляд.

Тому, подання підлягає до задоволення в повному обсязі.

Керуючись ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», -

УХВАЛИВ:

Подання задовольнити.

Встановити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адміністративний нагляд терміном один рік з наступними обмеженнями:

1.Заборонити виходити з дому за місцем проживання з 22.00 год. до 06.00 год.

2.Заборонити перебувати в барах, кафе, ресторанах та місцях, де продають спиртні напої на розлив;

3.Заборонити виїзд за межі міста Львова по власним справам без дозволу відділу поліції;

4.Зобов`язати приходитина реєстраціюв ЛьвівськийРУП ГУНПу Львівськійобласті згіднографіку 2(два)рази намісяць.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду у встановленому законом порядку.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 98184129
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку