open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 177/762/21

Провадження № 2/177/657/21

У Х В А Л А

08.07.2021

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Березюк М. В. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Лозуватської об`єднаної територіальної громади в особі Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (місце знаходження: вул. Миру буд.69 с. Лозуватка, Криворізького району, Дніпропетровської області) про визнання права власності на пай в порядку спадкування за законом,-

В С Т А Н О В И В:

10.06.2021представник позивачазвернувся досуду зпозовом,в якомупросив судвизнати за позивачем право власності на земельну ділянку (пай) розміром 6,34 га, розташованого на території Грузької сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 14.06.2021 зазначена позовна заява, як така, що не відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України залишена без руху та позивачу надано строк для усунення недоліків позовної заяви зазначених в ухвалі суду.

05.07.2021 на виконання ухвали Криворізького районного суду Дніпропетровської області від 14.06.2021 представником позивача подано уточнену позовну заяву.

Уточнена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Оскільки відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування, вказана справа має розглядатися в загальному позовному провадженні.

Одночасно з поданням позову представник позивача надав суду заяву про витребування доказів, а саме

витребувати з Шостої Криворізької державної нотаріальної контори Дніпропетровської області, завірену належним чином копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім того просив витребувати з Відділу у Криворізькому районі ГУ Держгеокадастру Дніпропетровської області відомості про розмір земельної ділянки (паю), який було виділено, якщо таке виділення мало місце, за життя померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , інформацію про видачу (оформлення чи ін.) КСП «Новолозоватське» державного акту на право колективної власності на землю та, зокрема, про включення ОСОБА_2 до списку осіб, доданого до вказаного акту, інформацію про те, чи видавався державний акт або сертифікат на право на земельну частку (пай) за життя ОСОБА_2 у відповідності з рішенням Грузької сільської ради народних депутатів від 14.04.1997 року №11, та зазначити при цьому дату, номер та інші відомості про вказаний державний акт або сертифікат та розмір паю, а також інформацію про нормативно-грошову оцінку (вартість) вказаного паю. При цьому, просив звернути увагу співробітників Відділу на те, що прізвище ОСОБА_2 у вказаних документах може бути зазначено як «Подвалюк» та/або як «Підвалюк».

Також просив витребувати з Грузької сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (53021 Криворізький район, с. Грузьке, вул. Молодіжна, 2а) відомості та/або документи у вигляді належним чином завірених копій відомостей (у вигляді довідки чи ін.), про роботу та/чи членство громадянина ОСОБА_2 (роки життя: 1966 2011 р.р.) у Колективному сільськогосподарському підприємстві «Новолозуватське», інформацію про видачу (оформлення чи ін.) КСП «Новолозоватське» державного акту на право колективної власності на землю та, зокрема, про включення ОСОБА_2 до списку осіб, доданого до вказаного акту, інформацію про розмір земельної ділянки (паю), який було виділено померлому 10.03.2011 р. ОСОБА_2 , інформацію про те, чи видавався сертифікат на право на земельну частку (пай) ОСОБА_2 у відповідності з рішенням Грузької сільської ради народних депутатів від 14.04.1997 року №14, та зазначити при цьому дату, номер та інші відомості про вказаний сертифікат. При цьому, просив звернути увагу співробітників Грузької сільської ради на те, що прізвище ОСОБА_2 може бути зазначено як «Подвалюк» та/або як «Підвалюк».

Вказані відомості, з метою економії процесуального часу, суд вважає за необхідне витребувати також у Лозуватській сільській раді Криворізького району Дніпропетровської області, оскільки остання набула повноважень як правонаступник Грузької сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 709-р від 12.06.2020 «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Дніпропетровської області» та п.п. 9 п. 6-1 розділу V Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про місцеве самоврядування».

Також представник позивача просив суд витребувати з КУ «Трудовий архів Лозуватської сільської ради» (53020 Криворізький район, с. Лозуватка, вул. Миру, 101А) інформацію про перебування у якості члена КСП «Новолозоватське» гр-на ОСОБА_2 , роки життя: 1966 2011 р.р. При цьому, просив звернути увагу співробітників КУ «Трудовий архів Лозуватської сільської ради» на те, що прізвище ОСОБА_2 може бути зазначено як «Подвалюк» та/або як «Підвалюк».

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане позивачем разом з поданням позовної заяви.

У разі задоволення клопотання, суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Оскільки позивачем, у визначений законом строк, подано обґрунтоване клопотання про витребування доказів, які мають суттєве значення для правильного вирішення справи, отримати їх самостійно позивач не має можливості, тому суд вважає за необхідне, в порядку ч. 1 ст. 84 ЦПК України, задовольнити клопотання та витребувати докази, що сприятиме розгляду справи в розумний строк.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 187, 260-261, п.2 ч.4 ст. 274, 353 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Лозуватської об`єднаної територіальної громади, в особі Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (місце знаходження: вул. Миру буд.69 с. Лозуватка, Криворізького району, Дніпропетровської області) про визнання права власності на пай в порядку спадкування за законом.

Призначити підготовче засідання на 26.08.2021, о 16:00 годині, у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал № 2).

Витребуватиз Шостої Криворізької державної нотаріальної контори Дніпропетровської області, завірену належним чином копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати зВідділу уКриворізькому районіГУ ДержгеокадаструДніпропетровської області відомості:

- про розмір земельної ділянки (паю), який було виділено, якщо таке виділення мало місце, за життя померлому ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 ;

- про видачу (оформлення чи ін.) КСП «Новолозоватське» державного акту на право колективної власності на землю та, зокрема, про включення ОСОБА_2 до списку осіб, доданого до вказаного акту;

- про те, чи видавався державний акт або сертифікат на право на земельну частку (пай) за життя ОСОБА_2 у відповідності з рішенням Грузької сільської ради народних депутатів від 14.04.1997 року №11, та зазначити при цьому дату, номер та інші відомості про вказаний державний акт або сертифікат та розмір паю, а також інформацію про нормативно-грошову оцінку (вартість) вказаного паю, при цьому звернути увагу, що прізвище ОСОБА_2 у вказаних документах може бути зазначено як «Подвалюк» та/або як «Підвалюк».

Витребувати зГрузької сільськоїради Криворізькогорайону Дніпропетровськоїобласті (53021 Криворізький район, с. Грузьке, вул. Молодіжна, 2а), а також з Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області:

- відомості та/або документи у вигляді належним чином завірених копій відомостей (у вигляді довідки чи ін.), про роботу та/чи членство громадянина ОСОБА_2 (роки життя: 1966 2011 р.р.) у Колективному сільськогосподарському підприємстві «Новолозуватське»,;

- інформацію про видачу (оформлення чи ін.) КСП «Новолозоватське» державного акту на право колективної власності на землю та, зокрема, про включення ОСОБА_2 до списку осіб, доданого до вказаного акту, інформацію про розмір земельної ділянки (паю), який було виділено померлому 10.03.2011 р. ОСОБА_2 ;

- інформацію про те, чи видавався сертифікат на право на земельну частку (пай) ОСОБА_3 у відповідності з рішенням Грузької сільської ради народних депутатів від 14.04.1997 року №14, та зазначити при цьому дату, номер та інші відомості про вказаний сертифікат, при цьому звернути увагу, що прізвище ОСОБА_2 може бути зазначено як «Подвалюк» та/або як «Підвалюк».

Витребувати зКУ «Трудовийархів Лозуватськоїсільської ради» (53020 Криворізький район, с. Лозуватка, вул. Миру, 101А) інформацію про перебування у якості члена КСП «Новолозоватське» гр-на ОСОБА_2 , роки життя: ІНФОРМАЦІЯ_2 , при цьому звернути увагу, що прізвище ОСОБА_2 може бути зазначено як «Подвалюк» та/або як «Підвалюк».

Витребувані докази надати до суду у строк до 20 серпня 2021 року. Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачу разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів, а також Шостій Криворізькій державній нотаріальній контори Дніпропетровської області, Відділу у Криворізькому районі ГУ Держгеокадастру Дніпропетровської області, Грузькій та Лозуватській сільським радам Криворізького району Дніпропетровської області, КУ «Трудовий архів Лозуватської сільської ради» - для виконання в частині витребування доказів.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на позовну заяву відповідно до ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання відзиву) і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відповідь на відзив та направити позивачу й суду, з підтвердженням такого направлення позивачу.

Встановити третій особі строк на подання пояснень щодо позову або відзиву, відповідно протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження по справі з копією позовної заяви та доданими до неї документами або копії відзиву.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Інформацію щодо розгляду справи учасники справи можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет: https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.В. Березюк

Джерело: ЄДРСР 98172033
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку