open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 234/5974/21

Провадження № 2-ав/234/1/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 червня 2021 року м. Краматорськ

Краматорський міський суд Донецької області в складі: судді Костюкова Д.Г., за участю секретаря судового засідання Скоробогатової М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про відновлення втраченого судового провадження у адміністративній справі № 234/2227/13-а за позовом ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції, третя особа Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа, та її скасування,-

ВСТАНОВИВ:

До Краматорського міського суду надійшла заява представника заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про відновлення втраченого судового провадження у адміністративній справі № 234/2227/13-а за позовом ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції, третя особа Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа, та її скасування.

Заява мотивована тим, що постановою Краматорського міського суду Донецької області від 16.04.2013 року у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа, та її скасування, відмовлено.

Вказує, що за інформацією наданою архівом Краматорського міського суду Донецької області, відбулася втрата даного провадження, внаслідок утилізації його матеріалів через закінчення перебігу термінів архівного зберігання. Водночас зазначає, що позивач із змістом постанови від 16.04.2013 року не згоден, вважає її такою, що суттєво перешкоджає відновленню його права на отримання присудженої грошової соціальної допомоги , і тому має намір апеляційного оскарження, тому просить відновити повністю втрачене судове провадження № 2-а/234/101/13 з розгляду адміністративної справи № 234/2227/13-а за позовом ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції про визнання неправомірною і скасування постанови державного виконавця від 11 січня 2013 року про повернення ОСОБА_1 виконавчого листа у виконавчому провадженні № 31472719.

Ухвалою Краматорського міського суду Донецької області від 11.05.2021 року відкрито провадження з відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 234/2227/13-а за позовом ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції, третя особа Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа, та її скасування, у порядку спрощеного позовного провадження, без виклику сторін.

Дослідившинадані сторонами документи, суд дійшов наступного.

Розділом V КАС України, в редакції що діє з 15.12.2017 р., визначений порядок відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі.

Статтею 385 КАС Українивизначено, що втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Відповідно достатті 384 КАС України, відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1ст. 389 КАС України, при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: частину справи, яка зберігалася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); документи, надіслані (видані) адміністративним судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; відомості Єдиного державного реєстру судових рішень; дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Частиною 1ст. 390 КАС Українипередбачено, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Так, заявником надано до суду копії наступних документів:

- копія позовної заяви у адміністративні справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції, третя особа Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа, та її скасування від 25.02.2013 року;

-копія постанови Краматорського міського суду Донецької області від 22.08.2011 року, якою позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання дій неправомірними з нарахування та виплати соціальної допомоги, відшкодування завданої шкоди, задоволені частково. Визнані дії Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради по відмові ОСОБА_1 в перерахуванні та виплаті щорічної грошової допомоги на оздоровлення за 2009,2010 роки неправомірним. Зобов`язано Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради провести перерахунок та сплатити ОСОБА_1 щорічну грошову допомогу на оздоровлення за 2009, 2010 роки, як постраждалому в наслідок ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії, інваліду 3 групи, відповідно ст.. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи», у розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат, яка була встановлена законодавчо на 25.01.2011 рік, з урахуванням нарахованих та виплачених сум, тобто в сумі 7348 грн. В іншій частині позову відмовлено;

- копія постанови державного виконавця відділу ДВС Краматорського міського управління юстиції ВП №31472719 від 22.02.2012 року про відкриття виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 2-а16608 від 22.08.2011 року про зобов`язання Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради перерахувати та сплатити на користь ОСОБА_1 грошову допомогу на оздоровлення за 2009,2010 рік в розмірі 7348,00 грн;

- копія постанови державного виконавця відділу ДВС Краматорського міського управління юстиції ВП № 31472719 від 11.01.2013 року про повернення виконавчого документа стягувачеві.

Крім того, Єдиний державний реєстр судових рішень містить ухвалу Краматорського міського суду Донецької області від 28 лютого 2013 року, якою відкрито провадження в адміністративній справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до ВДВС Краматорського міського управління юстиції про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа та її скасування та постанову Краматорського міського суду Донецької області від 16 квітня 2013 року, якою в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа, та її скасування, відмовлено.

Будь-які інші матеріали, що були предметом дослідження у справі № 234/2227/13-а під час розгляду і вирішення по суті відновлення втраченого провадження в адміністративній справі №234/2227/13-а суду сторонами не надані.

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 234/2227/13-а в частині документів, наявних в Єдиному державному реєстрі судових рішень та наданих у копіях заявником до суду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 243, 248, 255, 384, 385, 386, 389, 390 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Відновити втраченесудове провадженняв адміністративнійсправі №234/2227/13-а,провадження №2-а/234/101/13за позовом ОСОБА_1 доВідділу державноївиконавчої службиКраматорського міськогоуправління юстиції,третя особаУправління праціта соціальногозахисту населенняКраматорської міськоїради провизнання неправомірноюпостанови проповернення виконавчоголиста,та їїскасування, в частині:

документів по справі:

-копія позовної заяви у адміністративні справі за позовом ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції, третя особа Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа, та її скасування від 25.02.2013 року;

-копія постанови Краматорського міського суду Донецької області від 22.08.2011 року, якою позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради про визнання дій неправомірними з нарахування та виплати соціальної допомоги, відшкодування завданої шкоди, задоволені частково. Визнані дії Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради по відмові ОСОБА_1 в перерахуванні та виплаті щорічної грошової допомоги на оздоровлення за 2009,2010 роки неправомірним. Зобов`язано Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради провести перерахунок та сплатити ОСОБА_1 щорічну грошову допомогу на оздоровлення за 2009, 2010 роки, як постраждалому в наслідок ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії, інваліду 3 групи, відповідно ст.. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи», у розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат, яка була встановлена законодавчо на 25.01.2011 рік, з урахуванням нарахованих та виплачених сум, тобто в сумі 7348 грн. В іншій частині позову відмовлено;

- копія постанови державного виконавця відділу ДВС Краматорського міського управління юстиції ВП №31472719 від 22.02.2012 року про відкриття виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 2-а16608 від 22.08.2011 року про зобов`язання Управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради перерахувати та сплатити на користь ОСОБА_1 грошову допомогу на оздоровлення за 2009,2010 рік в розмірі 7348,00 грн;

- копія постанови державного виконавця відділу ДВС Краматорського міського управління юстиції ВП № 31472719 від 11.01.2013 року про повернення виконавчого документа стягувачеві;

процесуальних документів Краматорського міського суду Донецької області:

-ухвала Краматорського міського суду Донецької області від 28 лютого 2013 року, у адміністративній справі № 234/2227/13-а, провадження 2-а/234/101/13 якою відкрито провадження в адміністративній справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до ВДВС Краматорського міського управління юстиції про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа та її скасування;

- постанова Краматорського міського суду Донецької області від 16 квітня 2013 року, у адміністративній справі № 234/2227/13-а, провадження 2-а/234/101/13, якою в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Відділу державної виконавчої служби Краматорського міського управління юстиції про визнання неправомірною постанови про повернення виконавчого листа, та її скасування, відмовлено.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання. Ухвала може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання через Краматорський міський суд Донецької області.

Суддя Д.Г.Костюков

Джерело: ЄДРСР 98152623
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку