open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 226/1187/21

ЄУН 226/1187/21

Провадження №2/226/441/2021

УХВАЛА

про розгляд справи з викликом сторін

6 липня 2021 року Димитровський міський суд Донецької області у складі:

головуючої судді Клепка Л.І.

за участю секретаря Карпенко Ю.С.,

розглянувши впорядку спрощеногопровадження безвиклику сторінсправу запозовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Мирноградвугілля», третя особа ДП «Об`єднана компанія «Укрвуглереструктуризація», про зобов`язання забезпечення безоплатним вугіллям на побутові потреби,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Державного підприємства «Мирноградвугілля», третя особа ДП «Об`єднана компанія «Укрвуглереструктуризація», про зобов`язання забезпечення безоплатним вугіллям на побутові потреби за померлого чоловіка.

Ухвалою суду від 11.05.2021 року заява прийнята до розгляду і відкрито спрощене позовне провадження. Справа призначена до розгляду без виклику сторін з роз`ясненням сторонам права подання клопотання про проведення судового засідання з викликом сторін.

Від відповідача на адресу суду надійшов відзив на позовну заяву, з якого вбачається, що позов ним не визнається. Підставою невизнання позову вказується перебування ВП «Шахта «Родинська», що входить до ДП «Мирноградвугілля», у стадії ліквідації, замовником і виконавцем робіт якої відповідно до наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 14 листопада 2019 року № 465 призначено ДП «Об`єднана компанія «Укрвуглереструктуризація». 28.12.2019року було затверджено розподільчий баланс про передачу ВП «Шахта «Родинська» на баланс ДП «ОК «Укрвуглереструктуризація», тому відповідача вважає, що ДП «ОК «Укрвуглереструктуризація» є правонаступником ВП «Шахта «Родинська». Та, крім цього посилається на положення ст.48 Гірничого закону України, згідно якої після ліквідації або консервації гірничодобувного підприємства питання забезпечення його пенсіонерів паливом на побутові потреби вирішується шляхом виділення на його придбання цільової субсидії у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Відповіддю на відзив позивачем звертається увага на наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 08.08.2017 №551 «Про заходи з підготовки до ліквідації ВП «Шахта «Родинська» ДП «Мирноградвугілля», яким обов`язок забезпечення категорій осіб, визначених ч.7 ст.43 Гірничого Закону, безоплатним вугіллям покладається на в.о.генерального директора ДП «Мирноградвугілля» та на те, що на час вирішення спору ВП «Шахта «Родинська» не є ліквідованим, що підтверджується відомостями з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій. Тому доводи відповідача позивач вважає безпідставними і просить задовольнити його позов у повному обсязі.

Згідно пояснень третьої особи ДП «Об`єднана компанія «Укрвуглереструктуризація», вказане підприємство, яке фізично здійснює ліквідацію збиткових гірничих підприємств відповідно до наказу Міненерговугілля від 14.11.2019 №465, згідно п.3.11 Статуту ДП «Об`єднана компанія «Укрвуглереструктуризація» не є правонаступником прав і обов`язків вугледобувних та торфодобувних підприємств, що ліквідуються, які пов`язані з їх господарською діяльністю, тому покладення на нього обов`язку забезпечення паливом осіб, які мають право на безоплатне вугілля, є безпідставним.

Також під час вивчення доданих позивачем документів після усунення недоліків позовної заяви виникла необхідність у перевірці оригіналів документів паспорту та домової книги щодо реєстрації позивачки у будинку по АДРЕСА_1 , так як вказана обставина суттєво впливає на розгляд справи.

Враховуючи вище наведене та завдання і основні засади цивільного судочинства, суд вважає за необхідне відповідно до положень ч.5 ст.279 ЦПК України з метою всестороннього, справедливого і неупередженого розгляду справи, призначеної до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, провести в судовому засіданні з викликом сторін, забезпечивши право сторін на обгрунтування перед судом своєї позиції та прийняття участі в дослідженні доказів.

Керуючись ст.279 ч.5 Цивільного процесуального Кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Судовий розглядсправи запозовом ОСОБА_1 доДержавного підприємства«Мирноградвугілля»,третя особаДП «Об`єднанакомпанія «Укрвуглереструктуризація»,про зобов`язаннязабезпечення безоплатнимвугіллям напобутові потреби здійснити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням ( викликом) сторін.

Судове засідання призначити на 16.07.2021 на 09.00год. в приміщенні Димитровського міського суду, про що повідомити сторони.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І.Клепка

Джерело: ЄДРСР 98152408
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку